Incline Dumbbell Fly

Incline Fly

Incline Dumbbell Fly

Incline Dumbbell Fly

De Incline Dumbbell Fly is een oefening voor het trainen van de borstspieren. Vaak wordt deze oefening uitgevoerd op een platte bank, maar het is ook mogelijk om deze oefening uit te voeren op een schuine bank (45-60 graden). Deze oefening richt zich vooral op het Claviculaire deel van de grote borstspier omdat deze nu wordt uitgevoerd op een schuine bank.

Incline Dumbbell Fly

 • Primaire spiergroep: Borst
 • Secundaire spiergroep: Geen
 • Oefening type: Isolatie oefening
 • Benodigdheden: Dumbbell en fitnessbankje
 • Kracht type: Push
 • Moeilijkheidsgraad: Beginner

Pectoralis Major

De grote borstspier bestaat uit 2 hoofden (Clavicular & Sternal Head). En deze spieren hebben als functie het naar voren heffen van de arm (flexion), adductie van de arm en het inwaarts roteren van de arm.

Uitvoering Incline Dumbbell Fly

 1. Pak een set dumbbells en pak een fitnessbank en zet hem in een hoek van 45-60 graden.
 2. Ga liggen op het bankje en strek je armen uit met de halters boven je lichaam. De neutrale greep, met de handpalmen naar elkaar toe is de starthouding van de Incline Dumbbell Fly.
 3. Laat de dumbbells zakken en rek de grote borstspier goed op. Zorg ervoor dat de ellebogen licht gebogen zijn. (Dumbbells zakken tot aan borsthoogte).
 4. Breng de dumbbells weer omhoog naar de startpositie.
 5. Herhaal deze oefening voor het gewenste aantal repetities.

Incline Dumbbell Fly techniek

Probeer deze oefening groot uit te voeren. Vaak voeren mensen de oefening klein uit wanneer de gewichten weer naar boven komen. Maar je wilt de armen goed gestrekt houden (met een kleine buiging in de elleboog) alsof je een grote boom zou willen omarmen. Een goede oefening om de borstspier op te rekken en voor het ontwikkelen van de borstkas.

Plaats een reactie

Effectiviteit
Moeilijkheid
Resultaat