Machine Lateral Raise

8/10 sterren
machine lateral raise

Machine Lateral Raise

8/10 sterren

Machine Lateral Raise

De lateral raise wordt vaak gedaan met dumbbells, maar tegenwoordig hebben veel fitness centra ook de machine lateral raise om je schouders te trainen. De machine lateral raise is een isolatie oefening, wat feitelijk betekent dat je specifiek 1 spiergroep traint. Om ervoor te zorgen dat je op een verantwoorde manier de schouders gaat trainen op de machine lateral raise, zorg dan eerst dat je het toestel goed instelt. Een veel gemaakte fout is dat het zithoogte van het fitness apparaat niet goed is ingesteld, waardoor de beweging opzij niet volledig correct wordt uitgevoerd. Dit kan leiden tot een verminderde effectiviteit van de machine lateral raise oefening of zelfs tot blessures door onnatuurlijke bewegingen.

Machine Lateral Raise

 • Primaire spiergroep: schouders
 • Secundaire spiergroepen: geen
 • Oefening type: Kracht
 • Benodigdheden: Machine lateral raise
 • Mechanica: Isolatie oefening
 • Kracht type: Push
 • Moeilijkheidsgraad: Beginner

Instructies Machine lateral raise

 1. Wanneer je de machine lateral raise gaat doen moet je eerst de hoogte van het zitvlak afstellen, zodat je ellebogen in lijn zijn met je armen. Ga zitten en pak de hendels vast met beide handen. Til je armen opzij op totdat ze parallel staan met de vloer. Breng vervolgens de armen weer terug in de startpositie.
 2. De Machine Lateral Raise is een isolatie oefening. Dat maakt uitvoering belangrijker dan het gewicht.
 3. Zorg ervoor dat je de volledig beweging maakt, vanaf de startpositie, totaan de uiterste positie. Hierdoor spreek je de volledige schouders aan. Breng het gewicht gecontroleerd terug.
 4. Beweeg alleen je armen en niet je lichaam voor deze oefening. Wanneer je met je lichaam het gewicht hoger wilt brengen, is het gewicht te zwaar. Ga met lichtere gewichten maar met een goede uitvoering te werkt.

Bent over Lateral Raise

Een variant op de machine lateral raise is de bent over lateral raise waar je gebruik maakt van een fitness bankje en twee losse dumbells. Stel het bankje in een hoek van 30 graden af en ga er met je buik op liggen. Pak de dumbbels van de grond en breng deze in dezelfde beweging omhoog totdat ze parallel staan met de vloer. Vervolgens breng je deze weer gecontroleerd terug. Op deze manier spreek je de achterkant van je schouders aan. De bent over lateral raise is eveneens een isolatie oefening, dus zorg ook hier dat je de ofening met de juiste uitvoering doet en niet met teveel gewicht.

Machine Lateral Raise Uitvoering

machine lateral raise

1 reviews

8/10 sterren
 1. Mathijs

  8/10 sterren

  Deze hebben wij helaas niet in de sportschool …

  Effectiviteit

  Moeilijkheid

  Resultaat

Plaats een reactie

Effectiviteit
Moeilijkheid
Resultaat