One Arm Cable Curl

one arm cable curl

One Arm Cable Curl

One Arm Cable Curl

De One Arm Cable Curl is een oefening vooral gericht op het trainen van de Biceps. Deze oefening wordt uitgevoerd met behulp van een kabelmachine. Een voordeel van deze oefening is dat er slechts één arm tegelijk wordt getraind waardoor de sterkere arm niet meehelpt met de uitvoering van de beweging, daarnaast zorgt een kabelmachine voor eenzelfde weerstand gedurende de hele beweging.

One Arm Cable Curl

 • Primaire spiergroep: Biceps
 • Secundaire spiergroep: Geen
 • Oefening type: Isolatie oefening
 • Benodigdheden: Kabelmachine met handvat
 • Kracht type: Pull
 • Moeilijkheidsgraad: Beginner

Biceps Brachii, Brachialis

De Biceps Brachii bestaat uit 2 delen (lang en kort hoofd) en heeft als functie het buigen (flexion) en het naar binnen indraaien van de onderarm (supination). Het lange gedeelte (lateraal gelegen) van de Biceps Brachii kan ook zorgen voor het buigen (flexion) van de arm. Een andere spier die onder de Biceps Brachii ligt is de Brachialis en deze heeft als functie alleen het buigen van de onderarm, maar is daarmee wel de meest krachtige buiger van de onderarm.

Uitvoering One Arm Cable Curl

 1. Maak een handvast vast aan de onderste katrol van een kabelmachine.
 2. Ga met je rug naar de kabelmachine toestaan en plaats de voeten op schouderbreedte en zorg voor een kleine buiging in de knieën (span de buikspieren aan).
 3. Pak het handvat vast in een onderhandse greep.
 4. Breng nu het gewicht zo ver mogelijk omhoog (ellebogen blijven gefixeerd naast het lichaam).
 5. Laat het gewicht gecontroleerd weer terugzakken.
 6. Herhaal dit voor het aantal gewenste repetities.

One Arm Cable Curl techniek

Alleen je onderarmen bewegen tijdens deze oefening. Probeer niet te smokkelen door het bovenlichaam naar achteren te bewegen. Je kunt je andere (vrije) arm gebruiken om je lichaam mooi stabiel te houden.

Plaats een reactie

Effectiviteit
Moeilijkheid
Resultaat