Overhead Cable Curl

Overhead Cable Curl

Overhead Cable Curl

Overhead Cable Curl

Er zijn diverse manieren om de biceps te trainen. Dit kan zowel met dumbbells, halter, EZ-bar, kabel en op een fitnesstoestel zoals de machine biceps curl. De Overhead Cable Curl wordt met beide armen tegelijk uitgevoerd met behulp van een kabelmachine met kabelhandvatten.

Overhead Cable Curl

 • Primaire spiergroep: Biceps brachii, Brachialis
 • Secundaire spiergroep: geen
 • Oefening type: Isolatie oefening
 • Benodigdheden: Kabelmachine met kabelhandvatten
 • Kracht type: Pull
 • Moeilijkheidsgraad: Ervaren

Biceps Brachii, Brachialis

De Biceps Brachii bestaat uit 2 delen (lang en kort hoofd) en heeft als functie het buigen (flexion) en het naar binnen indraaien van de onderarm (supination). Het lange gedeelte (lateraal gelegen) van de Biceps Brachii kan ook zorgen voor het buigen (flexion) van de arm. Een andere spier die onder de Biceps Brachii ligt is de Brachialis en deze heeft als functie alleen het buigen van de onderarm en is daarmee ook de meest sterke buiger van de onderarm.

Uitvoering Overhead Cable Curl

 1. Maak twee handvatten vast aan de bovenste gedeeltes van een kabelmachine en pak ze vast met een onderhandse grip (handpalmen naar boven).
 2. Ga in het midden staan, met je voeten op schouderbreedte.
 3. Buig je knieën ligt, zodat je stevig staat en de buikspieren goed aanspant.
 4. Strek je armen uit naar buiten maar houdt de ellebogen stabiel vast op schouderhoogte.
 5. Buig je armen weer terug, zodat je polsen weer ter hoogte van je hoofd terugkomen.

Overhead Cable Curl techniek

Zoals bij iedere oefening is je houding erg belangrijk. Zak ligt door je knieën en span je buikspieren goed aan. Probeer je ellebogen mooi stil te houden waardoor de juiste spieren worden geïsoleerd en dus ook goed getraind worden. Deze oefening is ook uit te voeren met 1 arm tegelijk. Hierdoor moet je nog iets beter op je houding letten omdat je iets meer uit balans bent (er wordt maar aan 1 kant aan je getrokken).

Plaats een reactie

Effectiviteit
Moeilijkheid
Resultaat