Reverse Wrist Curl

Barbell Reversed Wrist Curl uitvoering

Reverse Wrist Curl

Reverse Wrist Curl

De spieren van de onderarm bestaan voornamelijk uit de pols buigers en de pols strekkers. Er zijn bijna geen fitnesstoestellen om deze spiergroepen te trainen, maar ze kunnen wel getraind worden met behulp van dumbbells en een halter. Meestal worden de bovenarmen zoals de Biceps en Triceps regelmatig en zwaar getraind maar de onderarmen worden overgeslagen. De Reverse Wrist Curl traint vooral de strekspieren van de onderarm. Zoals de Extensor Carpi Radialis Longus, Extensor Carpi Radialis Brevis, Extensor Digitorum, Extensor Digiti Minimi en de Extensor Carpi Ulnaris.

Reverse Wrist Curl

  • Primaire spiergroep: Pols strekkers
  • Secundaire spiergroep: Geen
  • Oefening type: Isolatie oefening
  • Benodigdheden: Bankje met dumbbells of een halter
  • Kracht type: Pull
  • Moeilijkheidsgraad: Beginner

Pols Strekkers

De voornaamste taak van de pols strekkers is het strekken van de pols. Daarnaast zorgen de Extensor Carpi Radialis Longus en Brevis voor abductie van de hand. De Extensor Carpi Ulnaris heeft als tweede functie adductie van de hand.

Uitvoering Reverse Wrist Curl

  1. Ga zitten op de bank met het linker been links van de bank en het rechter been rechts van de bank. Of een kniezit op de grond is ook mogelijk.
  2. Buk voorover en laat de onderarmen rusten op de bank, maar zorg ervoor dat het polsgewricht vrij kan bewegen. Pak de halter vast met een bovenhandse greep met de duimen naar binnen.
  3. Beweeg de pols nu zo ver mogelijk naar boven en laat daarna de pols weer helemaal zakken.
  4. Het is ook goed mogelijk om de onderarmen op de bovenbenen te laten rusten en op deze manier de oefening uit te voeren.

Reverse Wrist Curl techniek

Veel mensen vergeten de onderarmen te trainen. De nadruk ligt tijdens het trainen vaak op grote spiergroepen. Zware gewichten worden gepakt en men voelt al snel een pijn in de polsen. Ook is het mogelijk dat de target spiergroep nog wel verder kan maar dat de pols niet sterk genoeg is om de dumbbell goed vast te blijven houden. Men kiest hierdoor vaak voor fitnesshandschoenen die ook de polsen stabiliseren.

Dat is niet slecht, maar de polsbuigers en strekkers worden hier niet sterker door. Vaak worden de onderarmen dan ook sterker wanneer er zonder handschoenen (met polsbescherming) wordt getraind. Het op deze manier trainen van de onderarmen zal er ook toe leiden dat het polsgewricht sterker wordt. Wat handig is voor een goede grip bij andere grote spieroefeningen. Over het algemeen zijn de pols strekkers minder sterk dan de buigspieren van de pols.

Plaats een reactie

Effectiviteit
Moeilijkheid
Resultaat