Seated Calf Raise

Seated-Calf-Raise

Seated Calf Raise

Seated Calf Raise

Er zijn meerdere oefeningen om de kuiten te trainen. De Seated Calf Raise wordt vooral gebruikt om de Soleus te trainen. De Soleus behoort samen met de tweekoppige Gastrocnemius tot de Triceps Surae. De Soleus wordt voornamelijk getraind wanneer de knieƫn gebogen zijn. Ook zorgt een buiging van de knieƫn ervoor dat de oppervlakkige kuitspieren (gastrocnemius) in mindere mate meewerkt aan de strekking van de voet.

Seated Calf Raise

  • Primaire spiergroep: Soleus
  • Secundaire spiergroep: Gastrocnemius, Plantaris
  • Oefening type: Isolatie oefening
  • Benodigdheden: Seated Calf Raise machine, of een bankje met stepper en halter/dumbbells.
  • Kracht type: Push
  • Moeilijkheidsgraad: Beginner
  • Soleus

De Soleus is een brede platte spier die onder de gastrocnemius ligt en hij lijkt wel een beetje op een platte vis. De functie van de spier is plantar flexie van de voet oftewel het op de tenen gaan staan.

UitvoeringĀ Seated Calf Raise

  1. Plaats het voorste deel van de voeten op de verhoging en plaats het onderste deel van de bovenbenen onder het kussen.
  2. Strek de voeten en waarna u niet verder kunt laat u de voeten weer helemaal zakken (buigen). Zorg ervoor dat de oefening rustig en gecontroleerd wordt uitgevoerd.

Seated Calf Raise techniek

Deze oefening richt zich vooral op de Soleus. De Soleus is een spier met meer slow twitch spiervezels en daarom is het beter om deze spier op veel herhalingen en met een wat lichter gewicht te trainen in tegenstelling tot de Gastrocnemius. Ook tussen de sets door is het aan te raden om even de benen te strekken en een kleine wandeling te maken zodat de afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Niet alle sportscholen hebben dit fitnesstoestel, maar gelukkig is de oefening makkelijk na te simuleren met een bankje, een stepper of plankje en een halter of dumbbell die wordt geplaatst op de knieƫn. Na deze oefening is het altijd slim om de kuitspieren even te rekken.

Plaats een reactie

Effectiviteit
Moeilijkheid
Resultaat