Stiff Legged Deadlift

deadlift

Stiff Legged Deadlift

Stiff Legged Deadlift

De Stiff Legged Deadlift lijkt qua uitvoering veel op de gewone deadlift maar is anders omdat de benen nu zo goed als gestrekt blijven. Dit is een lastige oefening en een goede houding is belangrijk om blessures te voorkomen. De Erector Spinae groep bestaat uit drie ruggengraatspieren en al deze spieren worden in deze oefening getraind. Ook de Hamstrings en Glutes (bilspieren) hebben een functie in deze oefening.

Stiff Legged Deadlift

 • Primaire spiergroep: Erector Spinae
 • Secundaire spiergroep: Glutes, Hamstrings
 • Oefening type: Compound oefening
 • Benodigdheden: Barbell
 • Kracht type: Pull
 • Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

Erector Spinae

De Erector Spinae is een verzamelnaam voor drie ruggengraatspieren genaamd de Spinalis, Longissimus en de Iliocostalis. Deze spieren lopen vanaf het bekken door richting hoofd en nek. Deze spieren zorgen samen met de Quadratus Lumborum voor een strekking (extensie) van de wervelkolom.

Uitvoering Stiff Legged Deadlift

 1. Voeten staan op heupbreedte.
 2. Pak de barbell vast iets breder dan schouderbreedte met de duimen naar binnen.
 3. Buig voorover met een rechte rug! En let erop dat uw benen zo goed als gestrekt blijven (zorg wel voor een lichte buiging van de knie).
 4. Laat de barbell zakken tot aan het midden van de schenen en kom daarna weer omhoog. In staande positie rust de barbel tegen de bovenbeenspieren (quadriceps).
 5. Rug nooit krom maken om blessures te voorkomen.

Stiff Legged Deadlift techniek

Deze oefening is erg lastig om uit te voeren. Veel mensen hebben korte hamstrings waardoor het bijna onmogelijk is om goed voorover te buigen en tegelijkertijd de benen gestrekt te houden. Het dagelijks rekken en strekken van de hamstrings kan ervoor zorgen dat de stiff legged versie wel uitgevoerd zou kunnen worden. Het is erg belangrijk om een goede controle te hebben over uw rug, omdat tijdens het krommen van de rug de kans op blessures enorm groot is.

Plaats een reactie

Effectiviteit
Moeilijkheid
Resultaat