fitfair

10 en 11 juni eerste editie van Fitfair!

In het weekend van 10 en 11 juni vindt de eerste Fitfair plaats in de Utrechtse Jaarbeurs. Het is de lancering van een evenement gericht op kennisdeling door professionals, ondernemers en sporters in de fitness-branch. Fitsociety is natuurlijk ook aanwezig. 

Fitfair

Fitfair is niet een fitnessbeurs die je bezoekt om zoveel mogelijk foto’s te maken met bekende bodybuilders en mooie fitnessmodellen. Fitfair is ook geen beurs waar het resultaat van de dag wordt bepaald door het gewicht van je tas met gratis shakebekers en proefmonsters van supplementen. Het beoogde resultaat van Fitfair is een hoofd gevuld met kennis, inspiratie en motivatie om je werk als fitness professional naar een hoger niveau te tillen. 

Wij zullen ook aanwezig zijn en grijpen zo de gelegenheid aan om tekst en uitleg te geven over de Online Coaching App, kennis te maken met lezers en collega’s en natuurlijk om zelf ook geïnspireerd te worden.

Voor wie is Fitfair?

Fitfair richt zich vooral op drie groepen van professionals in de fitness branch:

Personal Trainers en beroepssporters

• Sportschoolhouders

• Fanatieke fitness fans

Van PT naar ZZPT

Personal Trainers zijn een snel groeiende groep zelfstandige ondernemers. De drempel om zelfstandig als personal trainer te werken, is steeds lager en steeds vaker blijkt de stap noodzakelijk. Digitalisatie maakt het contact met en de begeleiding van klanten sneller en makkelijker en marketing verloopt steeds vaker via social media. Hiernaast is er een grote groep trainers die gedwongen is als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Bijvoorbeeld onder invloed van de opkomst van de grote sportschoolketens die geen begeleiding aanbieden. Dan komt er meer bij kijken dan de correcte uitvoering van een front squat. Hoe onderhoud je effectief de communicatie met meerdere klanten, hoe stel je hun behoefte vast en evalueer je deze? Misschien werk je nog met excel-sheets voor je trainings- en voedingsschema’s over de mail en vraag je je af of dit slimmer kan. 

Op Fitfair komen alle uitdagingen van personal trainers aan bod. Zowel inhoudelijke zaken zoals de manier waarop je klanten begeleidt, als de zakelijke kant van het ondernemen. Van marketing en klantenwerving tot facturatie en alles dat daartussen ligt. 

Sportschoolhouders

Het landschap voor sportschoolhouders is eveneens drastisch veranderd. Met de komst van sportschoolketens en de hieruit volgende prijzenslag zijn veel resterende sportscholen gedwongen de dienstverlening te veranderen. Als sportschoolhouder wordt het goed inschatten van jouw positie in de markt steeds belangrijker. Ga je de strijd aan met de ‘budget gyms’, of zet je in op betere dienstverlening? Op welke klanten zou je je moeten richten en hoe bereik je deze? Hoe zorg je dat je instructeurs hun kennis up to date houden en het behoud van leden hoog in het vaandel dragen? Wanneer spring je te vroeg in op de nieuwste hype en wanneer moet je accepteren dat Taebo net zo hot is als enkelwarmers en spandex? 

Het is slechts een greep uit het aantal onderwerpen waarover professionals zoals Rob Trousselot van Lifestyle Coaches zullen spreken tijdens Fitfair.

 Fitness fanaten

Behalve oog voor de zakelijke kant van fitness is Fitfair ook gericht op de persoonlijke beleving van Fitness. Wil jij de volgende Rich Froning worden? Laat je dan op weg helpen door Erwin van Beek van Reebok Crossfit 020. Zie je jezelf eerder als de volgende Tavi Castro? Laat je dan inspireren door de man zelf. 

Van gewichtheffen en trainingsschema’s tot voeding en motivatie, alle  aspecten van de verschillende grote stromingen in fitness komen aan bod. 

Inspiratie en beleving

Aanleiding voor Fitfair is het succes en de formule van de Dancefair/Musicfair. Vanaf de eerste editie in 2012 trekt dit event jaarlijks 8000 bezoekers die zich al lieten inspireren door onder andere Armin van Buuren, Hardwell en Typhoon. Tijdens de Dancefair/Musicfair staat kennisdeling centraal en wordt deze ondersteund door beleving, inspiratie en motivatie. De inhoud van een duur congress met de ervaring en prijs van een enerverende beurs. 

Dit concept brengen de organisatoren nu naar de fitness wereld met Fitfair.

Programma en kaartverkoop

Voor meer informatie over programma en de kaartverkoop kan je terecht op de site van FitFair.

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie