Mijn ervaring met Basic Fit? ‘k ga weg nou!

Toen ik op het punt stond om de eerstvolgende die muscle-ups deed (in het enige squatrek van de sportschool) er met een barbell vanaf te slaan, was het duidelijk: Basic-Fit, ‘k ga weg nou!

Voor de goede orde, dit was gisteravond en ik ben nog niet geheel afgekoeld. Mijn taalgebruik zal mogelijk dus wat minder genuanceerd zijn.

Overlevingsgids voor trainen in Basic-Fit

Basic-Fit Purmerend is een voorbeeld van een prachtig commercieel concept: “Trek met lage prijzen zoveel mogelijk mensen de sportschool in tot ze als sardientjes in een blik zitten. Geef ze geen begeleiding want daarvoor kunnen ze de personal trainers inhuren (die daarv√≥√≥r werknemer van de sportschool waren en gratis begeleiding gaven). Kijk er vooral niet naar om als mensen totaal geen benul hebben van waarmee ze bezig zijn en gevaarlijke situaties veroorzaken. Bij klachten: Reageer vooral niet op mails tenzij het om inschrijvingen gaat. Als iemand dan toch besluit weg te gaan wegens drukte, geen probleem. Wat is immers een betere reden om klanten te zien vertrekken dan omdat je tent al vol zit?”

Weg is je oude vertrouwde sportschool waar de meesten elkaar kenden, er een mate was van sociale controle en daarom sportschool-etiquette niet op elke muur geplakt hoefde te worden om vervolgens door iedereen genegeerd te worden zoals bij de grote fitness-ketens. In plaats daarvan moet je maar hopen tussen de puinhopen door te kunnen trainen, niet omgestoten te worden terwijl je met een zware halterstang in je nek staat of dat het enige squat-rek van de sportschool wordt gebruikt door circus-artiesten die alles doen in het squatrek behalve squaten, deadliften of andere oefeningen waar het ding voor bedoeld is.

Het personeel valt niet veel te verwijten. Iemand besluit boven hun hoofd dat er vijf keer zoveel leden moeten worden aangetrokken terwijl de instructeurs dus zijn ontslagen. Zelf zijn ze hier ook niet blij mee. Zou jij je dan geroepen voelen om continu al die mensen aan te spreken op hun gedrag?

Overlevingsgids Basic-Fit in Purmerend

 • Stap zonder een schema de sportschool in en wees flexibel. Kijk simpelweg wat er vrij is voor de spiergroep(en) die je wilt trainen en ga daarmee aan de slag. Kom je koud binnen en is het squat-rek vrij? Warming-up overslaan en meteen gebruik van maken. Mogelijk was het de enige kans van de avond.
 • Hear no evil, See no evil. Sluit je ogen en oren voor de onzin die je om je heen ziet.
 • Blijf lachen. Probeer jezelf niet op te fokken als je¬†bijvoorbeeld¬†ondanks al je flexibiliteit toch je training niet af kunt maken
 • Accepteer dat trainen voor velen niet zo serieus is als voor jou
 • Train zoveel mogelijk ’s ochtends en overdag om zo de spits te vermijden
 • Mediteer een uur lang voor de training om je hoofd leeg te maken en minder snel ge√ęrgerd te zijn.

O.k, die laatste is overdreven (wel goed voor cortisol), maar je snapt m’n punt: Trainen in Basic-Fit (Purmerend) behoeft een bepaalde mentale instelling als je serieus wilt trainen zonder je dood te ergeren. Dit geldt overigens vaak voor sportschool ketens in het algemeen. Basic Fit ontving vorig jaar de meeste klachten bij Klacht.nl, maar Fit for Free bijvoorbeeld kan er ook wat van [1,2]. Hoewel de meeste van deze klachten over foutieve afschrijvingen gingen, herken ik veel van mijn eigen klachten in reacties van lezers op bijvoorbeeld deze site.

Ook moet gesteld worden dat je niet alle Basic-Fits over één kam kunt scheren. Mijn persoonlijke ervaring betreft alleen Basic-Fit Purmerend. Er zijn ongetwijfeld filialen van Basic-Fit waar nog wel een vierkante meter vrije ruimte over is om te trainen en een goede sfeer om dit in te doen.foto (4)

Even geduld AUB

Ik ben geen pro bodybuilder, ik doe niets eens mee aan wedstrijden. Toch is bodybuilding serieuze shit voor mij. Ik train al bijna 14 jaar volgens de principes van bodybuilding wat betreft intensiteit, frequentie van training en voeding. Naar de sportschool gaan, voelt dan bijna als “just another day at the office”. Dan echter met het verschil dat je op je kantoor aangekomen niet aan het werk kunt omdat een paar stagiaires met je¬†toetsenbord en monitor aan het tennissen zijn.

“Sorry meneer Hiddink, u moet nog even wachten tot¬†u en het Nederlands elftal het veld op kunnen want daar zijn nog wat senioren bezig met hun ochtendgymnastiek”

Zo voelt het althans als je je ding niet kunt doen in de sportschool omdat iemand die net van de week heeft besloten een keer te gaan trainen, “jouw” toestel bezet houdt. Niet in zijn eentje natuurlijk want in zijn eentje zou hij niet komen trainen. Hij komt natuurlijk met vier vrienden “trainen”. Je weet wel, beetje lullen, beetje whatsappen, beetje naar de meiden kijken en oh ja, tussendoor nog een setje doen.

“Gast, het is januari!”

O.k., misschien erger ik me er deze periode meer aan omdat het januari is en de sportschool dus aangevuld is met mensen die oud en nieuw en goede voornemens nodig hebben om van de bank te komen. Daarvan zal minstens 90% binnen een maand weer verdwenen zijn. Moet ik niet gewoon nog even geduld hebben en wachten tot ze voldaan van een maand trainen de rest van het jaar weer thuis zitten?

Basic-Fittie

Was het maar zo dat ik me vooral aan de “januari-aanwas”¬†ergerde, maar dat is niet het geval. Die jaarlijkse “goede-voornemens-invasie” heb ik inmiddels immers ook al vaak genoeg meegemaakt om te weten dat deze van tijdelijke aard is. Waar ik me nu al een paar jaar het meeste aan stoor dat is de opkomst van¬†calesthenics doen, of street fitness. Street Fitness vind ik persoonlijk een betere¬†naam omdat het wat mij betreft tot de straat beperkt mag worden.

Los van het feit dat velen onterecht denken op die manier het fysiek van een Hannibal King te krijgen, is de storende factor dat de normale dynamiek binnen een sportschool verstoord wordt. Het is gebruikelijk dat je een oefening doet met drie of vier sets en weer verder gaat zodat een ander daar aan de slag kan. Als een toestel dan bezet is, kan je  informeren bij welke set iemand is en besluiten te wachten of intussen iets anders doen. De mensen die aan calesthenics doen, hebben echter de neiging om toestellen waarbij kan worden opgetrokken voor een half uur of langer te claimen. Soms bestaat hun hele training uit oefeningen op één toestel. Als jij dan één oefening op dat toestel wilt doen, heb je dus pech.

Zoals ook de ervaring van één van onze lezers was bij Basic-Fit Aalsmeer:

Basic fit aalsmeer is op zich een prima sportschool.genoeg machines en dumbells.
Maar het is natuurlijk wel basic,geen begeleiding geen trainings schema of voedings schema geen sauna of zonnebank.groepslessen doe ik nooit.
Personeel is vriendelijk.enige probleem met sportschoolen als basic fit en fit for free is dat ze nooit stoppen met leden werfen.het is daarom op sommige dagen veel te druk.vanwege de lage prijs komt er ook veel tuig en jonkies in een groepje die een apparaat een half uur claimen omdat ze alle 4 na elkaar moeten.

Of over de vestiging in Schiedam:

Ongeveer een half jaar geleden is dit pand overgenomen door Basic Fit. Zelfde apparaten, zelfde personeel, alleen andere prijzen en dus ook… andere bezoekers.

Sportschool is vreselijk druk rond de avond uren. De eerste keer dat ik kwam na mijn blessure van een half jaar schrok ik erg van de populariteit van Basic Fit. De tv reclames hebben in iedergeval goed werk gedaan. Ik probeer nu zo laat mogelijk te gaan zodat niet alle dumbells en apparaten bezet zijn. Op de drukte na verder prima te doen. Jammer van de verandering van bedrijf maar niets aan te doen.

De druppel die bij mij de emmer liet overvloeien gisteren en deed besluiten direct mijn abonnement bij Basic-Fit op te zeggen, was¬†dat ik voor de derde keer op rij geen shrugs kon doen met voldoende weerstand. De enige plek waar ik een halterstang¬†met 200+ kilo op de juiste start en eindpositie¬†kan neerleggen, is het squatrek. Toen ik vroeg hoeveel setjes de jongens nog moesten die op dat moment muscle-ups aan het doen waren, kreeg ik als antwoord: “Nog tien setjes”. Voor beiden dus. Misschien omdat het laat was, misschien omdat ik moe was, misschien omdat ik het gewoon zat was, weg waren mijn richtlijnen uit m’n overlevingsgids. Blijven lachten, dat lukte niet bepaald. Ik heb mijn ongenoegen laten blijken op een manier waarop ik achteraf nu niet bepaald trots ben. Als je begint te schreeuwen, in je hoofd het publiek al “Jerry, Jerry” hoort roepen en de neiging moet bedwingen om iemand met een halterstang¬†de sportschool uit te meppen dan ben je je zelfbeheersing al deels kwijt en sta je op het punt de rest ervan kwijt te raken. Je kan dan altijd clean en natural getraind hebben, maar op het¬†moment dat je opgepompt door de training en met kloppende aderen op je voorhoofd agressief staat te schreeuwen, vraag je er natuurlijk om van roid rage beschuldigd te worden (“Heb je weer zo’n opgefokte anabolengebruiker).

Hoe dan ook, de ergernissen, de al dan niet ingehouden frustratie en/of boosheid kostten me teveel energie en tijd. Al moet ik voortaan Basic-Fit voorbij rijden om aan de andere kant van de stad te trainen in een echte sportschool, hou ik dus toch nog tijd en energie over! Dus¬†Basic-Fit, ‘k ga weg nou! Net als Tatjana blijkbaar.

Jouw tips zijn welkom!

De gemiddelde lezer heeft natuurlijk een veel betere zelfbeheersing dan ik, is veel slimmer en heeft een rust over zich¬†als de Boeddha zelve. Hoe overleef jij een drukke sportschool? Aanpassen of uitschrijven? Of ben je zo’n gelukkige ziel die het hele concept van een drukke sportschool nog nooit heeft meegemaakt? Ik hoor het graag!

Referenties:

 1. klacht.nl/?s=Basic+Fit
 2. klacht.nl/?s=fit+for+free

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

47 reacties

 1. Quinna

  Zo herkenbaar. Ik zit zelf ook bij basic fit in Purmerend en werd tevens schijtziek van gasten die de raarste capriolen uithaalden.

  Gelukkig is het in de ochtend wat minder druk en kan ik redelijk mijn gang gaan

  Flexibel zijn is de key, anders kan je je schema afwerken schudden

  • Pascal

   Ook ik ben weg gerend uit Basic fit Purmerend. Wat een drukte!
   Ik overweeg mijn eigen gym te starten. Eentje waar het nooit te druk is.
   Goed idee? Let me know

  • David

   De service bij Basic Fit is nogal…basic slecht. Je kunt naast het standaard fitness abonnement een extra groepsles abonnement afsluiten. Laatst kwam de instructeur niet opdagen; dan sta je daar voor aap. De klantenservice kan me niet aangeven hoe ze dit willen voorkomen en van enige tegemoetkoming was ook geen sprake. Extra slecht, omdat je er extra voor betaalt.Ik vind basic fit geen aanrader.

 2. Lucie

  Hoe herkenbaar, ik hou het zelf kunnen hebben geschreven. HIer ook een leuke school die werd omgebouwd tot Basic Fit. Weg gevoel, hallo nieuwe leden. En niet te doen zoveel!

  De overlevingstips herken ik stuk voor stuk, Voor mij was de druppel toen een paar pubers een bankje naast mij meer zetten, te zware dumbells uit het rek pakten en daarmee fly’s gingen uitvoeren. Althans een poging tot……….Door de drukte stond hun bank zo dicht bij de mijne en aangezien je natuurlijk wel je pas gevonden testosteron moet showen aan al die chickies (hun woorden) vonden de heren de training en het spotten niet zo belangrijk. Hierdoor sloegen de heren mij bijna met een dumbell knock out……………toen was ik er echt helemaal klaar mee!

  Ik ben overgestapt naar een school die welliswaar duurder is maar waar trainen, begeleiding en het “ons” gevoel wel hoog in het vaandel staan. En wat een zegen is dat!!

  • Bennie van der Heide

   Wel dat is het he, als je bij de goedkoopste wil trainen dan kan dat veel ongemak met zicht meebrengen. Ik zou willen beweren dat dat het risico is, als je serieus jou programma wilt volgen ben je meer aangewezen op clubs die hier alles van weten in plaats van de clubs die het zien als een commercieel club????

 3. Diablo

  Basic fit in Emmen 10/10.

  Net 2e squatrek gekregen ūüėČ personeel luistert naar onze wensen, in Emmen zijn 2 basic-fits. 1 is voornamelijk cardio en de andere wordt beetje bij beetje een bodybuilding gym ūüėÄ

 4. Dagmqr

  Wat een bekend verhaal! Zelf werk ik in een “duurdere” sportschool. Veel van onze nieuwe leden komen van een Basic sportschool. Deze verhalen horen we dus al vaak genoeg!
  Zeker als we het hebben over januari sporters (dus met weinig sport verstand) is begeleiding alles! Niet elk apparaat is voor iedereen geschikt.
  Het is natuurlijk een keus die iedereen voor zichzelf moet maken, maar ik zou zeggen kies voor je eigen gezondheid (zowel lichamelijk als geestelijk) en betaal wat meer voor ontspannen sporten!

  • Opgelicht door basic fit

   Basic fit is pure oplichting!! Je rekening word leeg geplundert met spookafboekingen en onterechte incasso’s , en je lidmaatschap opzeggen?? Wat een ellende en maandden tijd gaat daar overheen! Maar dat hoort bij hun oplicht tacktiek ūüėČ ga weg nou! Basic oplichters

 5. Corinne

  hahaha, herken dit helemaal… wat in dit artikel nog niet staat is het feit dat vele (met name de “stoere” jongens die na 1 training denken dat ze mr. Olympia zijn) blijkbaar niet kunnen lezen en/of te dom/stom/lui zijn om hun gewichten op te ruimen…
  Ow, en natuurlijk (niet te vergeten) de hygi√ęne in de clubs (ik kom regelmatig bij twee verschillende: Drienerlo en Basic-Fit HengeloÔĽŅ) blijkbaar is een blik in de toiletten werpen voor de medewerkers genoeg om de schoonmaaklijst af te vinken waardoor het regelmatig voorkomt dat er een urinelucht hangt, er geen wc-papier is of je andere minder smakelijke dingen aantreft… scoren ze bij mij ook geen pluspunten mee, overigens vind ik persoonlijk dat het personeel bij de Hengelo vestiging toch meer met zichzelf bezig zijn dan met hun klanten (het nieuwe grietje heeft met name veel aandacht voor de goed getrainde heren, wat ik op zich nog wel begrijp (wie niet) maar dat is niet heel professioneel).
  maar ja, nog even volhouden en dan opent er geheel waarschijnlijk een nieuwe sportschool in de buurt die niet gericht is op de budgetsporter maar meer op de toch iets serieuze (kracht)sporter.

  • schouten

   Ik heb zelf dingen meegemaakt bij basix fit die zijn met geen pen te beschrijven. In ymuiden liep er een personeel lid rond die zei tegen zijn collega,s . Die kerel heeft geen tanden maar die man bleek prostaat kanker gehad te hebben . Hoorde ik buiten van hem hij zei ik zou wel terug willen gaan om hem van kant te maken . Goed personeel is heel moeilijk te vinden als je mensen slecht betaald. Die man heb ik daar nooit meer terug gezien hij hielp nog een vrouw met gewichten opruimen want ze had last van de rug zei ze . groet

 6. Gideon

  Ik weet wel een goeie gym met meer dan 100 apparaten….800 m2 fitness…….zie je snel.

 7. Peter

  Je betaald slechts zo’n 18 euro per maand, jullie zouden niet moeten zeuren.

 8. Miquel

  Kenneth.. Lekker naar back2basic komen! Misschien dat je daar nog lessen kunt geven in die japanse krijgskunst!;)

 9. Tom

  voor een dubbeltje op de eerste rij zitten!

 10. Marco

  Basic fit??hou op nou…

 11. meert

  In de eerste plaats kan ik zeggen dat, hoewel het storend is dat iemand langer dan 10min of +/- 4sets een toestel bezet houdt, dit nergens door basic-fit verboden wordt. Ikzelf bezoek Basic-fit ’s ochtends of ’s middags, en heb dus nooit last van de drukte. Ook snap ik dat het frustrerend is als iemand het enige squatrack langer dan normaal bezet zou houden, maar in mijn filiaal is dit ook de enige plaats waar je naar behoren pullups & chin ups kan uitvoeren, en wanneer mensen een half uur “squatten” geeft dat hetzelfde gevoel. Als je naar een grote keten trekt en je neemt het fitnessen serieus, zorg dan dat je in de ochtend of middag kan trainen, anders heb je er helemaal niets aan. En vergeet niet, je bent ook ooit ergens begonnen… wanneer ik iemand zie die een toestel niet lijkt te begrijpen of een oefening verkeerd uitvoert, zal ik telkens aanbieden te helpen. De sfeer maak je zelf mee, wanneer je op anderen neerkijkt is het sporten voor hen ook minder aangenaam en dit is niet de goede houding. Maar goed, wil je in de drukste uren trainen, betaal gewoon meer voor een plaatselijke gym, dat is de enige oplossing

  • Km

   Ik was personal head trainer in basic fit belgi√ę en ik kan gerust zeggen dat het niet meer dan een marketing machine is die van uit hun ivoren torens enkel bezig zijn met cijfers en niet met mensen. Laat staan met interesse om op een gestructureerde manier mensen de juiste aandacht te geven qua begeleiding. Het implementeren van een luxe product als personal training in een low budget concept loopt totaal verkeerd. Ze gebruiken hun pt trainers vooral om hun basic fit klanten te voorzien van meer support, alles wat een pt trainer kan gebruiken als argument om klanten te laten inzien dat wat begeleiding echt wel belangrijk is om verantw op te starten wordt via hun apps en info automaat gratis of tegen een peulschil aangeboden. In het begin was het nog enigzins ok√© met contract en was er wat evenwicht maar naarmate de evolutie van leden werden contracten √©√©nzijdig aangepast, de fee werd zo maar opgetrokken en je voordeel van zelfstandigheid als zelfstandig pt trainer werd meer en meer beperkt. Zodanig dat je eigenlijk niet meer kan voldoen aan de inhoud van een volwaardige pt training waar een klant toch wat meer moet voor betalen. Maw je moest meer en meer werken met het concept b fit maar wel tegen pt prijzen. Als een klant pt neemt dan kost dat tussen de 50 a 75‚ā¨ per u, het is dan toch normaal dat deze mensen wat meer voordelen kunnen genieten zoals reservatie van toestel of wat aparte ruimte, niet dus, deze klanten worden zelfs meestal in hun ongelijk gezet tegen de b fit klant die met alle respect voor een gans jaar 275‚ā¨ moet betalen.

   Km

 12. Rowan

  Ben het er mee eens dat basic fit niet de top sportschool is, als speelt er dan wel meteen ( wat ik ook in de reactie zie ) een nederlandse mentaliteit, mag niks kosten en moet alles hebben. Zelf ben ik tevreden met wat ik kan doen in de sportschool, iedereen in de basicfit ( diemen ) heeft op zn maandag de chest dag, ik heb gewoon mn schema een beetje aangepast zodat ik er altijd omheen kan werken. Showponies zullen er altijd zijn, MR Olympias zullen er altijd zijn, en de lui met hoodies en een petje op willen nog steeds horizontale chestpresspullupsstreetshit in het squatrek doen.
  Wil je ervanaf, op zoek naar een sportschool waar zij het geld niet voor hebben.

 13. Simone

  Zo herkenbaar … :/ ik train al tijdje voor fitnessmodel ze kenne de term droogtrainen niet eens bij basic fit Hengelo Overijssel . Zo triest hoe ze daar werken. Ben geen racist maar was een volgestampte turkensportschool van jonge leeftijd die niks anders deden dan rond hangen en indruk op elkaar proberen te maken. Tegen de tijd dat ik met een dumbell aan de gang wilde waren m’n spieren alweer afgekoeld, nog maar niet te spreken over dat ze continu incompleet waren Plus van die fake lui portie interessant doen terwijl ze bijna niks deden of de ballen verstand ervan hadden . Ik ben er al maanden weg KUT sportschool !!!!

 14. Fitnessboy

  In Belgi√ę is Basic Fit ook helemaal KUT. Onvriendelijk, weinig kennis, machines die piepen, versleten zijn, … Gelukkig is er keus genoeg aan andere fitnessclubs!

 15. Bas

  Bovenstaand klopt helemaal, OOK ERG is dat zelfs met al die drukte, apparaten NA 5 WEKEN nog niet zijn gerepareerd! Het gaat Basic Fit om het geld, niet om het sporten. Op mijn vestiging zijn de klachten niet van de lucht, of toch wel? De luchtkwaliteit is niet te harden, wel airco die af en toe aan staat maar geen verse luchtdoorstroming, gevolg, stank, benauwd ed. Daarom zie ik hier iedereen weglopen. En wellicht volg ik!

  • Joke

   Ja…geld, geld geld…..binnenhalen! De telefoon voor info is al 1 euro per gesprek…haha….
   Ik wilde basic fit eens uitproberen voor een maandje, nou….62 euro!!!!
   40!!! euro inschrijfgeld…hoe sloom typen ze daar? en inschrijven doe je zelf via je eigen computer:((
   Maar goed….dan nog iets van 24 euro voor een maand, omdat je het wil uitproberen moet je de maandelijkse opzegbare nemen.
   Om klanten te trekken niet erg klantvriendelijk. Ik denk dat ze juist willen dat je 2 jaar aan ze vast zit….ze weten mml al van tevoren dat veel mensen snel weglopen….en om het dan heel goedkoop voor 2 jaar aan te bieden harken ze zo een hoop geld binnen en mensen lopen na een maand weg….zo verkoop je heel veel lege plaatsen! Waarom niet klantvriendelijk en bv 2 weken op proef? Gratis…en daarna inschrijven? Net zoals dat bij veel andere sporten is…eerst eens een paar keer uitproberen, sfeer proeven, en dan pas inschrijven!?

   • Joke

    Ohja….en dat inschrijfgeld???? Nog niet meegemaakt en de kids hier hebben al heel veel clubs gehad…maar ik heb nog nooit inschrijfgeld moeten betalen…..dat is toch juist klankvriendelijkheid? Nu is het een soort straf? Wil je bij ons komen sporten? Dat mag alleen als je ons 40 euro extra geeft!!! Anders mag je niet!!! Je zou juist iets leuks moeten KRIJGEN als je lid wordt…..een bidon, of leuk sporthemdje….maarja….dat kost alleen maar…..

 16. Pier

  Mijn ergernis over teveel drukte is zo groot dat ik het ervoor over heb (en de portemonnee het ook toelaat) om bij een nogal dure gym te trainen.
  Dat maakt dat ik ’s middags vaak met slechts tussen de 5 en 10 mensen de hele gym deel….oh man, heerlijk is dat!

 17. Mike

  Gelukkig herken ik dit niet! Ik train zelf nu sinds een aantal maanden bij een 24h basic fit, en dan in de nacht. Al moet ik wel toegeven dat een kennis soort gelijke faciliteiten heeft, maar dan echt beter. (prijsverschil 15‚ā¨ per maand) Proper is verre van basic fit, maar goed… Ik blijf een Hollander…

 18. Wilma van der heijden

  Basic fit praat me er niet van.
  Wat een waardeloos bedrijf.
  Geld van je rekening halen dat kunnen ze goed.
  Maar geld terug storten ho maar.
  Wat er daar op de administratie zit weet ik niet.
  Schrijf je een mailtje en je verwacht antwoord op je mail, dat krijg je niet.
  Dus weer een mail met nogmaals de vraag om retourneringen van je geld.
  Ik denk dat het bedrijf nog een paar jaar kan draaien en dan is het over.
  Als ze geloofwaardig en proffesioneel willen overkomen dan moeten ze aan de bak.

  Maar succes.

  • CJJ Jansen

   Basic-Fit Deventer is ook zo’n waardeloos bedrijf en met zeer onbeleefd personeel. Als je het niet met ze eens bent zeggen ze eenvoudig dat je maar op moet flikkeren. Met klachten of vragen hoef je daar niet te komen. Brutaal en respectloos behandelen zij de mensen.
   Reageren op protesten kun je wel vergeten. Ik snap niet dat zo’n bedrijf een vergunning heeft als ze niet normaal met mensen kunnen omgaan. Met de bezem door het personeel als ze wat veranderen willen. Heel veel meer mensen hebben slechte ervaring met Basi-Fit op de Boreel te Deventer.

   • Steph

    Ja klopt, ik ook en het is is er echt vies! De kleedkamers zijn erg vies, douche ook! Wordt echt heel weinig schoongemaakt. En er is geen airco en op eerste verdieping is het erg warm, hebben ze maar 1ventilator staan die bij de spinning voor het scherm staat! Alsof de rest niet zweet (ik ben altijd zeiknat) uit pure nood heb ik maar zelf een mini ventilator gekocht op batterijen! Want vorig jaar heb ik al aangegeven dat er te weinig ventilatoren zijn, zelf hadden ze er eentje in hun hok staan waar ze bijna niet in zitten! En idd het personeel is echt niet goed daar. Een aantal apparaten maken al meer dan een jaar vreselijk lawaai maar een reparateur laten ze niet koken, ze olieen het zelf…

 19. Bart

  Basic-Fit is Basic-Flut
  Bijna 3 jaar squashten we op wekelijkse basis bij Basic-Fit Kalmthout. Zonder voorgaande waarschuwing sluit men plots definitief alle squashbanen. Het is haast 3 kwartier rijden naar de dichtsbijzijnde Basic-Fit club die (nog) wel squash aanbiedt. Ik zeg mijn lidmaatschap dus op, en stop met betalen.
  Basic-Fit is echter van oordeel dat ik hen nog twee maanden lidgeld √©n 5 euro kosten moet betalen! E√©n maand opzeg – zoals contractueel bepaald – vind ik al straf in deze omstandigheden. Als Basic-Fit van de ene dag op de andere onze sport niet meer aanbiedt, zou ik toch ook van de ene dag op de andere mijn lidmaatschap moeten kunnen be√ęindigen…
  Daar denken die geldwolven dus anders over. E√©n maand opzeg dan… maar nee, “we rekenen met kalendermaanden, mijnheer. We hebben uw opzegging op 9 mei ontvangen, dus u betaalt tot 9 juni… en blijft lid tot 1 juli, twee maanden betalen dus.” Wie volgt die redenering?
  En dan de miserie om dit uit te klaren… Langsgaan op de club helpt niet, die verwijzen je meteen door naar de klantendienst. Per mail zijn zij haast onbereikbaar: ik kreeg pas na 21 dagen een standaardmailtje als antwoord. Even bellen dan maar. ‘Voor debiteurenadministratie, druk 2’ – en dan doodleuk op een bandje te horen krijgen: ‘sorry, op dit moment is deze dienst onbereikbaar.’ Maar wel 30cent per minuut aanrekenen natuurlijk…

  Kortom: Basic-Fit? Eerder Basic-Flut…

 20. Rudi Dewit

  Zeer herkenbaar allemaal.
  Dan zie je wat de crisis teweeg brengt mensen hebben het geld niet meer en bij basic bv mag je met het hele gezin om de beurt op 1 pasje trainen.
  Logisch dat het veel te druk wordt.
  Ik werk zelf in een wat duurdere sportschool daar betaal je 30 euro alle lessen zijn begeleidt Door gediplomeerde instructeurs fitness begeleiding is ook altijd aanwezig bijna iedereen kent elkaar.
  Veel vriendengrorpen fijne sauna.
  Afvalbegeleiding gratis vetmeting weging en voeding en trainingsschema.
  Besef wel dat het net zo is als bv met een sigarenwinkel.
  Omdat iedereen bij de benzinepomp en supermarkt tabak koopt kunnen de speciaal zaken niet meer bestaan bijna en moet je stad en land aflopen voor een goede sigaar.
  Zo ook zijn er reeds vele goede sportscholen gesloten doordat kapitalisten basics en fit 4 frees opzetten.
  Nog even en dan hen je alleen dat soort clubs nog.
  En besef goed als je normaal wilt douchen en dergelijke een beetje begeleiding wilt hebben ben je daar veel meer geld kwijt als bij een goede sportschool waar het all in is.

 21. Tjeerd

  Slechtste service ooit!

  Ik sport al 4 jaar bij dezelfde sportschool, vorig jaar overgenomen door Basic Fit.
  Vergeet 1x mijn pas, zegt de dame die ik 3x per week zie: “Ik ken je, maar ik kan je niet binnen laten..”

  Onpersoonlijker en minder gastvrij kan niet.

  Wat een flut zaak.

 22. Emre Can

  Je hebt gelijk het is vaak druk en dat is best interessant. ik maak het ook wel eens mee maar gelukkig niet vaak. Fitforfree bij Rotterdam centraal heeft bijvoorbeeld veel bankjes 2 dumbbelrekken(dus van elke gewicht heb je 2 paar dumbbels). Je hebt ook meerdere banken voor bankdrukken met stang. En het leukste is dat het niet druk is wanneer ik daar ben. Uit mijn ervaring is het in de avond druk vooral bij sommige sportscholen. Bijvoorbeeld f4f bij zuidplein super mega druk daar zelfs in de middag. Het beste is gewoon een thuis trainen. Alleen daarvoor heb je weer superveel ruimte en geld nodig. Wat ik zelf doe is sporten bij f4f. ńįk heb geen last van drukte omdat ik weet in welke f4f het druk is en op welke tijdstippen het niet druk is.

  • Emre Can

   ńįnteressant in de eerste regel hoort irritant te zijn. Stomme spellingscontole. ńįk reageer vanuit mijn telefoon vandaar.

 23. Anthony

  Best gezellig en motiverend om in een drukke gym als Basic-Fit te trainen…. echter is het grootste en meest storende probleem dat er van elke machine slechts √©√©n is/staat… wat dus meteen de-motiverend werkt!

  Als Basic-Fit eens 3 Leg Press, 3 Dumbbell Racken, 5 Squat Rack, 5 Drukbanken, 3 Plate-Rows, 5 Latpullyes en 12 verstelbare bankjes neerzet….. kijk, dan ben ik best bereid het dubbele te betalen!

 24. Danielle Ivanovich Ivanishin

  Ken iemand die voor de eerste keer basic fit binnen komt (Hoofddorp) en totaal geen begleiding en tekst en uitleg krijgt over de apparaten laat staan het correct uitvoeren ervan … Let wel hij heeft totaal geen ervaring met fitness ..laat staan met trainingen etc … (moeilijk om tot hem door te dringen oa) …Een goede betrokken fitness instructeur zal hem verder kunnen brengen

  Zijn doelstelling is Dam tot dam loop dit jaar

  Training intensiteit In mijn ogen zeer gevaarlijk ivm blessure risico iedereen doet maar wat…. Ik weet als ex EFAA lid heel goed wat wel of niet kan… Een goede sportschool is zo zo belangrijk. Overtraining wordt bijv ook gemakkelijk herkend en je word optijd terug gefloten wat dus blessures voorkomt… Als ervaren sporter kan je bij basic fit wel terecht maar het is altijd prettiger een fitnesstrainer te hebben die jou verder brengt. En jouw trainingschema regelmatig onder de loep neemt.

  Ik ben nu bezig met cutting en merk dat het erg belangrijk is dat je op een trainer kan terugvallen idd goede voeding en wat preparaten (L Carnitine cayennepeper caffeine en tribulus) het werkt … een schema dat wekelijks word bijgesteld.

  Reacties worden zeer op prijs gesteld!!!!!!

 25. L

  Ik begrijp dat jullie over Basic-Fit klagen, in Leiden heb je er geen (waar ik zo te zien erg blij mee mag zijn) maar de reacties op internet zijn niet erg veelbelovend. Ik heb bij Sportcity getraind en hoeveel je flink meer betaald dan bij Basic-Fit, is dat ook een paupersportschool. Apparaten die kapot zijn worden niet gerepareerd, mensen lakken serieus hun nagels tijdens het fitnessen (wtf?) en het zit ook vol met mensen die alleen voor zich uit staren en met elkaar lopen te kwekken, Vestiging half uur verderop heeft een fijne, moderne apparaten met een haas en een schildpad, maar dan komt er een figuur (medewerker) naast je staan dat “kom op kom op hup hup hup” roept, zeer irritant. Hoewel het zo te zien bij Sportcity nog lang niet zo erg is als Basic-Fit denk ik dat het beste is als heel Nederland grote ketens vanaf heden gaat boycotten, dan zijn ze zo weg en krijgen we serieuze sportscholen. ūüėČ

 26. Aindreas

  Basic fit diepenbeek volledig vernieuwd 2 squat 1 smith machine 2 benchpress 1 incline bench 3 sets van alle gewichten van 1.5 kilo tot 50 kg bench machine incline bench machine denk 10 loopbanden 10 fietsen 10 cross trainers en elk mogelijk machine. Altijd proper en vriendelijk.

 27. Ben

  ik sport al een paar jaar ben basic fit (Wallstraat, Arnhem) nu.
  Maar nu vind ik echt bedroevend slecht voor wat ik betaal. Elk jaar ga je 0,75 meer betalen? waarom dat in godsnaam? Willen ze daarmee zeggen dat het alleen voor startende sporters toelaatbaar is? Beetje idiot lijkt mij!
  * altijd druk (ook om er te weinig is!)
  * slecht schoongemaakt
  * kapotte apparaten
  * slecht/ongezond sport-klimaat (zuurstofgehalte beneden peil)
  * er wordt gestolen
  * wallstraat heeft vergeleken bij andere basic fits echt weinig apparaten

  kortom, ik schrijf me uit
  Ik zou het nooit aanraden aan andere. Het je echt serieus bent in sporten is basic fit niet een goede keuze blijkbaar.

 28. Harold

  Basic Fit Purmerend is niet de enige in zijn soort. In Rosmalen is het een puinhoop. Vanavond ook weer geweest en de toiletten waren echt te smering om door heen te lopen. Zelfs nog een foto gemaakt, die ik wellicht ook nog naar ze toe stuur. Op zich kan ik het me nog enigszins voorstellen, maandagavond rond 20.30 uur. Maar als ik het personeel van die avond alleen maar aan een tafeltje zie zitten en zich meer druk maakt om het vrouwelijk schoon, dan vraag ik mezelf af waarom ze daar zijn en wat hun werk is. Totaal geen oog voor andere klanten, weinig klantvriendelijk, en als je ze wat vraagt weten ze het antwoord niet (zonder er naar op zoek te gaan) of je krijgt een grote bek!
  Ik vraag me overigens ook af of het van de brandweer wel is toegestaan om zo veel mensen in de trainingsruimte te laten. Hutjemutje, so to speak….

 29. David

  De service bij Basic Fit is nogal…basic slecht. Je kunt naast het standaard fitness abonnement een extra groepsles abonnement afsluiten. Laatst kwam de instructeur niet opdagen; dan sta je daar voor aap. De klantenservice kan me niet aangeven hoe ze dit willen voorkomen en van enige tegemoetkoming was ook geen sprake. Extra slecht, omdat je er extra voor betaalt.Ik vind basic fit geen aanrader.

 30. Xander

  Basic fit Kerkrade (spekholzerheide),

  Prima sportschool, zeer vriendelijk personeel, over het algemeen fijne lui die er sporten en helpen met spotten en instructies geven. Twee dumbell rekken, twee Squat rekken, diverse pulleys.

  Overigens ook een hele tijd bij fit for free getraind in Heerlen. Ook daar een heel aangename sfeer en prima personeel.

  Zou het ergens dan ook vwb personeel en materialen dan aan de uitbater kunnen liggen?

 31. Sane

  Basic Fit Zwaag/Hoorn, top locatie met mega grote parkeerruimte die vaak vol staat door de voetbalclub aangrenzend.
  1.Redelijk personeel die doorlopend gewisseld worden ( hongerloontjes- of geen zin meer….)
  2.Goedemorgen zeggen (middag-avond) is al een mega opgave voor ze, ze sluiten zich liever op in hun keukentje aka eerder beroemd als ‘broek naar beneden, komt de spuit anabolen-hok’
  3.Is tig keer verbouwd en nooit is er door iemand zo nagedacht dat je bij een goede apparaten indelingen; de machines zou moeten fixeren aan de grond vast; dus ergo binnen de kortste keren staat alles weer schots en scheef.(I.Q versus roids?)
  4. De samenleving; tsja what to say; opgefokte jochies met verwijdde pupillen die A.hun zooi niet opruimen, B. denken dat zij in groepsverband een station bezitten voor de hele training; ooit gehoord van ff iemand ook tussendoor laten?: nee dus.
  5.Inmiddels wel geleerd dat de Poolse sporters vol met verdachte puistjes, toch een beter ‘gym’ volk is dan de stoere Turkse-Marokkaanse mafketels in hun stoere halter shirtjes met nog stoerdere verhalen en gedrag ( u raad het al; de nieuwe generatie heeft de spuit en pillen allang gevonden……hoedan ‘natural’ trainen?: binnen 3 maanden van schriele ventjes naar Bokito’s die in Artis niet zouden misstaan.)
  6.Troost u; Hoorn kent meer dan 5 gym’s, van chique tot hard-core, van goegoegoekoop (waar nog met abonnementskaarten wordt gesjoemeld, tot duur en bekakt, en elke gym ‘hep z’n voordeel en z’n nadeel….dus blik op 0, goede earplugs en muziek…..en vooral kunnen tellen tot 10.
  7.Last but not least…tsja roids etc.? ze doen maar, wil hun lever en andere organen wel succes wensen; maar als deze ‘heren’ zo nodig hun behoeftes moeten doen in de gym; veeg dan minstens de pot ff schoon of ergo TREK door sukkels…O’ mijn fout?: daarvoor is het personeel…. jaook een zienswijze toch.

 32. Jade

  I went today without a card but I have a picture of it and I have my ID with me. The basic fit employee Diana(near the citron dealder basic fit place) doesn’t allow me to enter. She shouted at me to get out if I don’t buy a new card for 5 euro. My friend tries to talk to her normally about her attitude and unfortunately she is totally out of herself and shouted at him and pushed him out as well. It is really disappointed about her unprofessional customer service attitude. It is really horrible way of treating me in front of my other customers.

 33. Collin

  Train bij basicfit in Utrecht, Europalaan en de galgenwaard zijn op sommige momenten nog goed te doen qua drukte. Galgenwaard een stuk groter en meer apparaten.
  Specifiek voor een dergelijke sportschool gekozen wegens veel reizen. In vrijwel iedere stad de mogelijkheid om te trainen.
  Wel helemaal eens met de comments van hierboven. Druk – vies – slecht personeel en rare figuren.

 34. Mike

  Basic Fit Soest is dan blijkbaar een uitzondering op al deze verhalen.
  Het personeel werkt er al jaren, houden alles echt goed schoon, zijn vriendelijk en behulpzaam.
  Ook defecte apparaten zijn, zover ik kon zien, binnen een paar dagen gemaakt.

  De drukte, tsja, tussen 19:00 en 21:00 is het druk, maar tot nog toe nooit zo druk dat ik m’n training niet kon doen. Soms moet je wat creatief zijn, maar dat maakt me niet zoveel uit.

  Het is ’s avonds meer een “ons kent ons”. Veel mensen trainen er al jaren.
  Wellicht scheelt het ook dat het niet zo’n grote sportschool is.

 35. Weber

  Zeer herkenbaar, ik heb meerdere mails verzonden, maar ben er nu wel achter gekomen dat je niet serieus wordt genomen. Dit is de locatie Sylvain poonsstraat in den haag Wateringse veld.
  Wat begon als een mooie sportschool waar alles ordelijk verliep totdat men besloot 24 uur open te gaan. Nu een grote rommel rommel, schijven liggen her en der door de zaal, hygi√ęne is er ver te zoeken, stofwolken enz, vieze tissues op de vloer alsmede lege flesjes. Dumbles moet je zoeken liggen her en der op de vloer, net zoals halterstangen, kijk uit dat je vooral niet struikelt. de 2 medewerkers hebben meer oog voor hun telefoon en maken niet schoon of ruimen de boel op.
  Daarnaast gaat er veel kapot, en duurt het lang voordat het is vervangen, nu weer een bankje die zo lijkt het half is opgegeten, heren toilet plus minus 2 maanden geduurd eer dit weer kon worden gebruikt, en zo kan ik nog wel even doorgaan, het holt achteruit, leden zie je zelfs aangeven aan de jongens ruim de rotzooi eens op, triest, triest.

 36. Stefan

  Basic fit in Den Helder is geweldig .Nu in Purmerend , dat is wel even anders.maar gelukkig kost het me niks.Dus hou het nog even vol.

Plaats een reactie