Beast Sensor Fitness Tracker

De afgelopen jaren zijn de toepassingen van apps en wearables voor sportieve doeleinden explosief toegenomen. Veel van deze apps zijn voornamelijk bedoeld voor langdurige cardio activiteiten, zoals Runkeeper, Nike+. Ook de onlangs in Nederland verschenen Apple Watch met ingebouwde hartslagmeter lijkt niet bedoeld voor de serieuze krachtsporter. De Beast Sensor probeert daar verandering in te brengen. De Beast Sensor is een activity tracker gericht op krachtsporters.

Beast Sensor

De Beast Sensor is ontwikkeld door 3 programmeurs in Milaan. Het is een Indiegogo project (soort Kickstarter) dat onlangs $60.000,- heeft opgehaald. Met de Beast Sensor krijg je direct real-time feedback gedurende de fitness oefeningen die je aan het doen bent met je eigen lichaamsgewicht, dumbbells, kettlebells en fitness apparaten. De feedback die je terug kunt krijgen kun je zelf selecteren: kracht, snelheid en explosiviteit. Op die manier krijg je inzicht op de wijze waarop je de oefeningen uitvoert en kun je jouw fitness doelstellingen sneller behalen. Althans, dat is de gedachte.

Hoe werkt de Beast Sensor

Beast Sensor meterDe Beast Sensor is zelf niets meer dan een kleine versnellingsmeter die voorzien is van een magneet. De versnellingsmeter maakt via Bluetooth verbinding met je smartphone en in de Beast App wordt alle data geprojecteerd. De data wordt opgevangen met de Beast Sensor, die je met behulp van het magneetje op de barbell, dumbbell of kettlebell bevestigd. Wanneer je met je eigen lichaamsgewicht traint kun je gebruik maken van de Beast Vest. De slimme software in de Beast Tracker en in de Beast app maken het mogelijk om de volgende zaken van je training in kaart te brengen:

  • De snelheid waarmee een repititie wordt uitgevoerd
  • De explosieve kracht die gegenereerd wordt tijdens een rep
  • Het berekenen van je 1RM
  • Het aantal reps per oefening
  • Totale trainingsvolume
  • En nog veel meer

Beast Data

Wat vinden wij van de Beast Sensor

De Beast Sensor is verkrijgbaar voor een prijs van 249 euro. Dat is een vrij fors bedrag. Is de Beast Sensor dit waard? Onlangs hebben wij de kans gekregen om uitvoerig aan de slag te gaan met de Beast Sensor en de Beast App. Onze bevindingen kun je binnenkort lezen in een uitgebreide review.

Plaats een reactie