Calisthenics

Beste Calisthenics moves

Vaak zijn veel sportscholen tijdens Hemelsvaartdag gesloten. Om dan toch aan je dagelijkse hoeveelheid lichaamsbeweging te komen ben je dan vaak aangewezen op minder middelen en de buitenlucht. Een van de opkomende bewegingen op dat gebied is Calisthenics.

Wat is Calisthenics?

Het Engelse woord “Calisthenics” is af te leiden uit twee Griekse woorden. “Kalos”, wat “Mooi” betekent en “Sthénos”, wat “Kracht” betekent. In het Nederlands betekent het dus letterlijk “Mooie kracht”. Calisthenics is ontwikkeld tot een verzamelnaam voor alle oefeningen die worden uitgevoerd met alleen het eigenlichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur. Calisthenics heeft de bedoeling een krachtig en lenig lichaam op te bouwen.

Bekende oefeningen zoals sit-ups, lunges en push-ups behoren ook tot calisthenics. Calisthenics kan overal worden gedaan en tegenwoordig zijn er veel video’s te vinden van mensen die calisthenics beoefenen.

Beste Calisthenics moves

Om je een idee te geven van de vele oefeningen die je met Calisthenics kunt doen hebben we een video van de beste Calisthenics moves voor je:

Voordelen Calisthenics

  1. Het is goedkoop want je traint met je lichaamsgewicht
  2. Het is veiliger. Menigeen heeft last van de gewrichten als gevolg van overbelasting met bijvoorbeeld squats.
  3. Het kan in de frisse buitenlucht
  4. Er zijn veel verschillende oefeningen

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Plaats een reactie