Bikini Fitness atlete Cheila Baronet Faria

Cheila Baronet Faria is een bikini fitness atlete waarmee ik diverse toffe fotoshoots heb gedaan. Hier delen we haar ervaringen.

Cheila Baronet Faria

Vorig jaar leerde ik de Portugese Cheila kennen tijdens een fotoshoot die we deden voor haar deelname aan de SAP CUP. Inmiddels zijn we een jaar, vier shoots en een A-status als atleet verder. Ik vroeg haar daarom of ze haar beleving van fitness wilde delen met onze lezers.

Hoe lang train je al?

Ik train nu iets langer dan 5 jaar. Het grootste deel van deze tijd was het echter niet heel serieus. Gewoon twee tot drie keer per week naar de sportschool voor wat standaard krachttraining. Vorig jaar in december werd dit wat minder vrijblijvend met mijn eerste deelname aan een bodybuild wedstrijd in de klasse Bikini Fitness.

Wat was je belangrijkste drijfveer?

Ik ben begonnen met bodybuilding omdat ik gewoon blij wilde zijn met mijn fysiek. Daarvoor lukte het niet om bepaalde doelen te halen. Ik miste alle kennis met betrekking tot voeding en, eerlijk gezegd, wist ik ook niet al teveel over training. Ik begon dan ook vooral met deze sport om meer kennis op te doen over voeding en mijn eetgewoonten te veranderen. Daarvoor deed ik onder andere een opleiding voor Personal Trainer en Voedingsspecialist. Inmiddels durf dan ook wel te stellen dat ik weet welke voeding mijn doel dient en welke voeding ik beter kan laten staan.

Wat zijn de belangrijkste veranderingen die je heb ervaren door de sport?

De belangrijkste verandering was de kennis van het belang van voeding. Eerder trainde ik wel erg hard, maar bleven de resultaten achterwege omdat de voeding niet klopte.

Eén zeer belangrijke les die ik heb geleerd, probeer ik altijd over te brengen op vrienden en cliënten waarmee ik werk:

” Luister altijd naar je lichaam tijdens het trainen!”

Voor mijn eerste wedstrijd werkte ik met een personal trainer. Hoewel ik nog steeds dankbaar ben voor diens hulp, heb ik achteraf gemerkt dat sommige oefeningen niet geschikt waren voor mij. Niet geschikt wat betreft mijn doelen, maar ook wat betreft de connectie tussen hersens en spieren die in sommige oefeningen nog ontbrak.

Tegenwoordig plan ik mijn eigen trainingen en train ik meestal alleen. Ik luister naar mijn lichaam bij de uitvoering van oefeningen, let op een goede uitvoering en vorm en gooi er niet lukraak meer gewicht op.

Wat vind je het moeilijkste om te trainen?

Dat is een makkelijke: Benen!

Waar ik de meeste trainingen alleen uitvoer, probeer ik de beentrainingen wel met een partner uit te voeren. Omdat dit een grote spiergroep is, doe ik hiervoor relatief veel oefeningen. Meestal echter ben ik na de derde oefening al behoorlijk op. Dan is het mentaal erg fijn als mijn trainingsmaatje erbij is. Die laat me niet inzakken en opgeven.

Heb je nog bepaalde doelstellingen?

Jazeker! Wat bodybuilding wedstrijden betreft, hoop ik zo ver mogelijk te gaan als mijn potentie toelaat. Ik heb nu in 11 maanden tijd de A-status als atleet behaald. Daarmee hoop ik de komende jaren internationale ervaring op te doen.

Daarnaast hoop ik meer opdrachten te krijgen voor modellenwerk. Dat vind ik leuk, zowel in tijd dat ik in voorbereiding ben op wedstrijden, maar ook als het allemaal ‘minder hard’ is.

Welk advies zou je willen geven aan vrouwen die met training aan de slag willen gaan?

Start vandaag! Tijd is geen excuus.

Ik ben een alleenstaande moeder van een 3-jarig meisje en ik kan het ook.

Een uur trainen in de sportschool hoeft geen grote uitdaging te zijn. De 100% focus op voeding kan natuurlijk een grotere uitdaging blijken. Het zal tijd kosten om je doel te bereiken, maar in mijn ervaring kan ik zeggen dat het de moeite loont!

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie