Body & Fitshop overgenomen

Body & Fitshop wordt overnomen door het Ierse Glanbia. De huidige waarde van het supplementenbedrijf uit Heerenveen wordt geschat tussen de 100 en 120 miljoen euro.

Gains!

Body&Fit bewijst hoe hard je kunt groeien met supplementen en de laatste jaren ook superfoods. Inmiddels heeft het bedrijf zo’n vierhonderdduizend klanten. Naast goede zaken in Nederland is er vorig jaar een flinke omzetgroei in Duitsland gerealiseerd. Ook in BelgiĆ« worden dagelijks de supplementen uit Heerenveen geleverd. Vorig jaar behaalde Body&Fit in totaal een omzet van maar liefst 65 miljoen euro.

Het IerseĀ Glanbia is al actief in de business to business supplementen-markt met Performance Nutrition (o.a. Optimum Nutrition, BSN, Nutramino en Isopure). Met Body&Fit wilt Glanbia nu ook rechtstreeks aan de consument gaan verkopen middels een netwerk van Europese webshops. Volgens Emerce zou er tussen de 100 en 120 miljoen euro worden betaald voor Body&Fit.

Proteine as usual

De bedrijfsvoering zelf blijft vooralsnog ongewijzigd dus als Nederlandse klant zal je weinig merken van de overname. Je potje poeder zal nog steeds bezorgd worden.

Body&Fit kan echter de kapitaalinjectie goed gebruiken. Het bedrijf wilt uitbreiden in Europa met o.a. filialen in Oostenrijk en Frankrijk.

Bronnen:

  • glanbia.com/our-business/global-performance-nutrition/markets-and-locations
  • emerce.nl/nieuws/body-fit-tientallen-miljoenen-euros-verkocht

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie