Booby Trap Beha

De Booby Trap Bra. Een sportbeha met een speciaal vakje om een mes of traangas in te dragen.

“Killer Titties on the loose”

Gisteren gaf ik op de redactie nog aan waarom ik geen artikel zou moeten schrijven over de gevaren van siliconen borsten. Ik had niet al te lang daarvoor nog naar Southpark gekeken en kon daardoor de term “killer titties on the loose” niet uit m’n hoofd krijgen. Misschien was er vrouwelijk perspectief nodig om tot een wat gepaster artikel te komen. Maar toen zag ik vandaag een filmpje voorbij komen over de “Booby Trap Bra” en had ik een excuus om de term op een wat positievere manier te gebruiken. Een beha met een vakje dat speciaal bedoeld is om zelfverdedigingswapens bij je te dragen zoals een mes, traangas, een alarm en zelfs een stun gun. “Killer titties on the loose” zie ik dan als een geuzennaam voor groepjes hardlopende vrouwen die je echt niet moet fucken.

De Booby Trap Bra

Daarin ligt namelijk het verhaal van het ontstaan van de Booby Trap Bra. Een briljante naam overigens.

Jennifer Cutrona was zich aan het voorbereiden op een marathon toen ze aan het hardlopen was in een bos bij Austin, Texas. Ze werd plots bij haar arm vastgepakt door een man, maar wist zich los te trekken en te ontkomen door een sprint in te zetten.

Ze besefte zich dat ze tamelijk weerloos was, alleen rennend in een bos en bedacht het concept van een mes-houdende beha. Twee weken later was ze bezig met de productie wat zich uiteindelijk ontwikkelde in een hele lijn sportkleding met speciale vakken voor verdedigingswapens.

Never bring a knife to a gunfight

Mijn eerste gedachte als voormalig leraar in de gewapende vechtsport Kobudo was:”Een mes als verdedigingswapen is niet handig”. Het vergt toch de nodige vaardigheid en kennis om effectief te gebruiken zonder excessief te worden (wil je jezelf verdedigen of wil je de ander dood hebben?). In sommige gevallen moet je iemand meerdere keren steken om deze echt af te stoppen. Iets waarvan je je van te voren moet afvragen of je daartoe bereid en in staat bent. Je wilt bovendien vooral een schrikeffect bereiken bij je aanvaller als je besluit je te verdedigen in plaats van weg te rennen zoals in dit geval lukte. Ik weet niet in hoeverre de gemiddelde aanvaller schrikt van een mes met een blad van 2 of 3 centimeter.

Zo’n mes met een klein blad is pas effectief op zeer korte afstand en als je wordt aangevallen wil je die afstand juist vergroten. Helemaal in Texas, waar het gemiddelde handschoenenvakje een shotgun-houder is, is zo’n mesje niet heel indrukwekkend. Maar gaan hardlopen met een shotgun op je rug, lijkt me ook niet optimaal voor je tijden.

Handiger vind ik daarom de versie die ruimte biedt voor een busje pepperspray. Wat ik dan wel weer leuk vind is dat de site je adviseert in andere accessoires zoals andere kledingsites. Onder “complete the look” wordt de stun gun aangeraden.  Dat zie ik wel zitten als verdedigingsmiddel. Eerst mace in je face en dan  2,400,000 volt door je ballen. Zo verliest verkrachting wel z’n charme.

Jennifer Cutrona invented Booby Trap Bras after she was attacked by a man while running through the woods.

Booby Trap funding

Eergisteren is een crowdfunding project van start gegaan om meer geld binnen te halen. Echt hard loopt het nog niet. Er is in de eerste twee dagen pas 300 dollar opgehaald terwijl in de komende 35 dagen nog ruim 67.000 dollar moet worden opgehaald om dit project te financieren.

Heeft vrouwenkleding nog geen zakken?

Bronnen:

boobytrapbras.com/

boobytrapbras.com/

kickstarter.com/projects/296001879/booby-trap-bras-the-first-bra-w-self-defense-acces

 

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie