fitsociety buildmybody

Buildmybody onderdeel van Fitsociety!

Per 1 januari 2015 is Buildmybody.nl onderdeel van Fitsociety.nl! Met het overnemen van de content van Buildmybody.nl versterkt Fitsociety.nl haar positie als Nederlands grootste fitness-community.

Meer artikelen!

Het overnemen van de content van Buildmybody.nl betekent voor de lezer van Fitsociety.nl een paar honderd uur aan extra leesmateriaal over training, voeding, supplementen, blessures en alles dat ik hierover de afgelopen jaren heb geschreven voor Buildmybody. Dit op basis van enkele duizenden onderzoeken die ik hiervoor geraadpleegd heb en mijn persoonlijke ervaring en achtergrond.

Daarnaast nog meer verslagen van grote evenementen zoals fitness beurzen en wedstrijden zowel lokaal als internationaal.

Behalve dat al deze bestaande artikelen nu ineens aan Fitsociety.nl worden toegevoegd, zal 2015 ook een groter aanbod aan nieuwe artikelen betekenen!

Achtergrond

Op 9 maart 2011 begon ik met Buildmybody.nl. “Gewoon een paar artikelen schrijven over vragen die ik herhaaldelijk in de sportschool gesteld krijg”. Dat was aanvankelijk het uitgangspunt.

Eenmaal schrijvend echter, viel me pas op hoeveel verschillende fitness- en voedingsgerelateerde blogs/websites verschillende dingen schrijven over  hetzelfde onderwerp. Nu is dat op zich niet vreemd. Verschillende data kan tot verschillende inzichten leiden. Maar dat was nu juist het punt. Die data wordt vaak niet gegeven!

Met enkele uitzonderingen, schrijven de meeste auteurs niet op basis van welke onderzoek(en) ze hun stellingen baseren. Daarmee worden die stellingen mijns inziens direct een stuk minder waardevol, zo niet waardeloos. Als je schrijft over zaken als voeding en bewegingsleer dan zou de wetenschap leidend moeten zijn en niet ‘sportschool-dogma’s’ of hype-gedreven theorieën. Ook wanneer je het bij het rechte eind hebt, is het zonde als je dit niet toont door te verwijzen naar de onderzoeken waarop je je artikel baseert.

Schrijven vanuit onderzoek kan in praktijk nog best lastig zijn. Want het betekent soms een paar honderd onderzoeken lezen (waarvan je velen uiteindelijk niet blijkt te kunnen gebruiken) en dus dagen werk om slechts één artikel te schrijven dat een ander in 10 minuten schrijft wanneer deze moeite niet wordt genomen (qua aantal woorden, niet kwaliteit natuurlijk). Bovendien levert het vaak artikelen op over complexe materie die, ondanks mijn beste pogingen om het begrijpelijk te maken,  soms niet aan een ieder besteedt zijn. Toch werd juist deze onderbouwing van mijn artikelen door velen gewaardeerd.

Buildmybody naar Fitsociety

Dankzij de positieve feedback die ik al snel kreeg, ben ik op dezelfde weg doorgegaan totdat ik eind 2013 benaderd werd door Fitsociety.nl (toen nog Fitness-Weetjes.nl). Sindsdien heb ik als hoofdredacteur voor Fitsociety.nl gewerkt en inmiddels alweer tientallen artikelen voor Fitsociety geschreven.

De samenwerking met Fitsociety betekent voor mij een groter publiek dat via een technisch beter platform kan worden bereikt. Ik ben immers geen ICT-er, maar iemand die technisch gezien maar wat rommelt en zich vooral op de inhoud van de artikelen richt.

Bovendien heb ik dankzij deze samenwerking ondertussen een paar nieuwe hoogtepunten beleefd zoals interviews met grote namen uit bodybuilding zoals Ronnie Coleman, Dorian Yates en Jay Cutler (samen goed voor 18 Mr. Olympia titels!).

Gezien de samenwerking wederzijds zo goed bevallen is, hebben wij besloten deze uit te breiden door Buildmybody.nl onderdeel te maken van Fitsociety.nl. Behalve het overplaatsen van alle artikelen van Buildmybody.nl betekent dit dat ik al mijn energie kan richten op één platform!

Start je jaar dus goed met een uitgebreid Fitsociety.nl!

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie