David Lloyd in de verkoop

Fitnessketen David Lloyd staat in de verkoop. De Engelse clubs zouden voor 1,5 miljard euro naar een nieuwe eigenaar mogen.

David Lloyd

De Engels keten is in 1980 gericht door de voormalig Davis Cup tennisser, David Lloyd. Sindsdien is de keten al meerdere keren van eigenaar gewisseld. Momenteel is David Lloyd in bezit van de investeringsmaatschappij TDR Capital die de keten in 2013 kocht voor bijna 900 miljoen euro. Sindsdien hebben ze zo’n 140 miljoen geïnvesteerd in het opnieuw inrichten van de clubs.

David Lloyd heeft zeven clubs in Nederland, 5 in België en 83 in het Verenigd Koninkrijk. Er zouden meerdere investeringsmaatschappijen geïnteresseerd zijn in de keten. TDR Capital verwacht uiteindelijk op een verkoopprijs van ongeveer 1,5 miljard uit te komen.

Niet slecht, bijna een half miljard winst in amper 4 jaar tijd.

Bron:

telegraph.co.uk/business/2017/03/04/buyers-warm-13bn-sale-david-lloyd-gym-chain/

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie