beste zorgverzekering 2014

De beste zorgverzekering voor sporters in 2014

De eerste zorgverzekeraars hebben alweer hun premies bekend gemaakt en ook dit jaar kijken wij weer naar wat de beste zorgverzekering voor sporters is voor het jaar 2014. Vorig jaar waren wij zeer te spreken over de zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea, die voor de 5de keer werd verkozen als de sportverzekering door het SMI.

Zouden ze dit jaar weer als beste uit de verf komen?

Zorgverzekering voor sporters

Om de keuze voor de beste zorgverzekering voor sporters in 2014 te maken hebben we de keuze laten baseren op 3 criteria, namelijk:

  • Dekking, met daarin specifieke dekking in fysiotherapie en overige sportmedische dekking
  • Gemak, de sporter heeft weinig tijd en wil geen gedoe
  • Prijs, uiteindelijk de doorslaggevende factor in combinatie met de andere 2 criteria

Op basis van deze 3 criteria hebben wij voor 2014 de keuze laten vallen op de zorgverzekering van OHRA. Hieronder de uitleg waarom.

Dekking OHRA zorgverzekering en fitness

De OHRA zorgverzekering is een zeer uitgebreide verzekering met een aantal zeer interessante zaken voor mensen die aan fitness doen. Zo heeft het pakket een solide basispakket en biedt het korting op ruim 600 fitness centra. Op die manier is werken aan je gezondheid een stuk betaalbaarder. Daarnaast biedt de zorgverzekeraar twee keer een gratis fitheidstest aan inclusief beweegadvies en trainingsprogramma.

Basispakket OHRA

Soort zorg Vergoeding basisverzekering
Bevalling ziekenhuis, met uitzondering van de eigen bijdrage zonder medische indicatie 100%
Fysiotherapie Bij door de overheid bepaalde indicatie
Geneesmiddelen, met uitzondering van de eigen bijdrage Volgens  polisvoorwaarden
Hulpmiddelen, zoals pruiken of hoortoestellen Eigen bijdrage is soms van toepassing, zie reglement hulpmiddelen
Huisarts 100%
Ziekenhuisopname 100%

Fitness zonder abonnement

Wil je geen abonnement? OHRA biedt met de Fit App de mogelijkheid om zonder een lidmaatschap bij een sportschool toch gebruik te maken van de faciliteiten van een fitness centrum bij jou in de buurt. Door gebruik van de Fit App koop je losse lessen en zit je niet vast aan maandelijkse kosten.

Tot slot biedt de verzekering van OHRA een aantrekkelijke korting van 10% bij Aktiesport, waardoor je niet alleen goedkoop maar ook goed gekleed aan de slag kunt.

OHRA Zorgverzekering

Declareren met de OHRA App

Doordat tegenwoordig iedereen druk is en alles sneller gaat wil je geen gedoe met declaraties. Ook op dit vlak biedt de zorgverzekering van OHRA uitkomst. Namelijk, door middel van de OHRA App. Met deze app kun je heel eenvoudig foto’s maken van je nota’s en deze meteen indienen. That’s it. De verwerking wordt gedaan en de uitbetaling vindt binnen enkele weken plaats.

Prijs

Tot slot de prijs. Een zorgverzekering is niet iets waar je teveel voor wilt betalen, maar je wilt ook niet te weinig betaald hebben als er echt iets aan de hand is. Met de dekking van OHRA zit het dus goed en met de prijs ook. Zo is het basis pakket, waarbij je zelf ook nog alles online kunt regelen al verkrijgbaar vanaf 71,52 euro. Daarmee is het een van de goedkoopste zorgverzekeraars voor 2014. Daarbij behoud je de keuze voor je eigen zorgverlener. Wil je een uitgebreider pakket? Dan heb je de keuze uit de onderstaande 3:

Keuze Zorgverzekering Sporters

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Plaats een reactie