Macroverdeling en recepten toevoegen met de FITsociety app

De afgelopen 2 jaar zijn we achter de schermen druk bezig geweest met het ontwikkelen van de FITsociety app voor Android en iPhone. In onze ogen waren er veel apps die allemaal een beetje deden en niet alle elementen onder brachten in 1 app. Daarnaast willen we met ons Realtime Coaching Platform de Personal Trainers in staat stellen om in realtime hun klanten te kunnen coachen. Sinds afgelopen week zijn onze apps vernieuwd en hieronder vind je de laatste updates.

Kcal en Macroverdeling

Het idee achter de FITsociety app is dat je als consument de app volledig gratis kunt gebruiken met alle functionaliteiten. Dus dat betekent dat je een eigen traininsschema kunt samenstellen uit de bijna 1.000 oefeningen in de app, maar ook je voeding kunt tracken met de voedingsmiddelen uit onze database of met behulp van onze barcode scanner.

Sinds deze week kun je niet alleen je calorieen instellen voor trainingsdagen en niet-trainingsdagen, maar kun je ook jouw eigen verdeling van eiwitten, vetten en koolhydraten bepalen. Dit was al mogelijk voor consumenten die de app gebruiken in combinatie met een Personal Trainer, maar nog niet wanneer je de app zonder trainer of coach gebruikt. Hieronder vind je een screenshot van deze mogelijkheid. Het werkt als volgt:

Macro berekenen FITsociety app

  1. Je bepaalt je eigen caloriebehoefte voor trainingsdagen en niet-trainingsdagen
  2. Voor elk macronutrient kun je nu een percentage opgeven, welke direct worden doorgerekend naar grammen
  3. Zowel trainingsdagen en niet-trainingsdagen dienen uit te komen op 100%.
  4. Klik op Opslaan
  5. De kcal en macroverdeling staan nu in de app

Belangrijk om te melden is dat de app herkent of je een training hebt ingepland. Indien dit het geval is gaat de app uit van de waardes van een trainingsdag. Indien je geen training hebt staan voor de dag, dan houdt de app de waardes aan van de niet-trainingsdag.

Recepten toevoegen

Met de FITsociety app heb je de mogelijkheid om je eigen voedingsmiddelen toe te voegen met behulp van de barcode scanner. Op deze manier creeren we een database met voedingsmiddelen die de juiste waardes vertegenwoordigen. Elk voedingsmiddel checken we handmatig om ervoor te zorgen dat de database niet vervuild raakt. Een veel gehoorde wens was om naast voedingsmiddelen ook recepten toe te voegen. Sinds de update van afgelopen week is dit ook mogelijk. De recepten kunnen samengesteld worden met behulp van de voedingsmiddelen die in de database staan en kunnen voorzien worden van een eigen foto en beschrijving. Staat een voedingsmiddel niet in de app en heb je geen barcode scanner? Geen nood! Je kunt ook voedingsmiddelen op verzoek indienen, zodat wij deze voor je kunnen gaan toevoegen.

Recept toevoegen FITsociety app

Kalender

Omdat je in de vorig versie van de app onnodig veel moest swipen om naar bepaalde dagen te gaan, hebben we sinds deze versie ook een kalender toegevoegd. Met behulp van de kalender kun je nu op Home naar een willekeurige dag springen. Maar hetzelfde kun je ook op de Training en Voeding tab. De calorieën die je bespaart met het onnodig swipen kun je weer gebruiken voor je training.

FITsociety vind je in de App Store via deze link

FITsociety vind je in de Play Store via deze link

Plaats een reactie