De test: Dad Bod vs. “the Hulk”

De Dad Bod, een mannelijk figuur met klein bierbuikje zou volgens sommigen aantrekkelijker zijn dan een man met een sixpack. Deze heren testten het uit en vroegen aan diverse dames wie zij het aantrekkelijkst vinden: De Dad Bod of de Hulk?

Dad Bod

We hebben al een aantal keren geschreven over de Dad Bod. Een studentje in Amerika schrijft dat sommige vrouwen mannen met een bierbuikje aantrekkelijker vinden dan strak gespierde mannen. Mannen met een bierbuikje zorgen er vervolgens voor dat het viral gaat. Iedere foto op social media¬†met mannen met een sixpack zorgde vroeger in hen nog voor een gevoel van ontevredenheid over¬†de eigen fysiek, een schuldgevoel dat ze zich zo hebben laten gaan sinds de middelbare school. Nu is het opeens een prachtige aanleiding te reageren met opmerkingen als:”Sukkel, al dat getraind en letten op voeding voor niets! Vrouwen vinden mij en m’n bierbuikje aantrekkelijker”. Biermerken springen er maar al te graag¬†op in¬†met uitingen als:”Voor mannen die liever een sixpack drinken dan er √©√©n trainen”. Een beetje als dat ergens een vrouw roept dat formaat er niet toe doet en mannen wereldwijd opeens allemaal trots beweren dat een strootje meer kietelt dan een boomstam.

Ik heb zo het idee dat nu de zomer komt deze mannen van een koude kermis thuis komen. Misschien niet de juiste uitdrukking want wat ik bedoel dat is dat met het warme weer de kleren uitgaan, het strand wordt opgezocht en velen voor het eerst in een jaar weer merken hoe het andere geslacht hun figuur waardeert.

Jij bent geen Leonardo diCaprio!

Voor ik naar het filmpje ga, moet ik het volgende nog even kwijt. Vaak wordt in gesprekken over de Dad Bod verwezen naar acteurs als Leonardo DiCaprio die ondanks, of juist dankzij hun Dad Bod aantrekkelijk gevonden zouden worden. Heeft zijn aantrekkelijkheid voor vrouwen iets te maken met het feit dat hij in films als Titanic heeft gespeeld en daarmee een sexsymbool met miljoenen op de bank is geworden, of met zijn bierbuikje?

Dad Bod vs. the Hulk

De “Super Zero’s” dachten in ieder geval:”Laten we die Dad Bod-theorie eens uittesten”. Nu kan je denken:”Waarom met een groen geverfde gespierde gast?”. Buiten de amusements-waarde, buiten het feit dat je nooit een excuus nodig hebt om de Hulk te eren en buiten het feit ze zichzelf Super Zero’s noemen en wel vaker helden uniforms dragen, vind ik het briljant. Je neemt een gespierde gast, verft ‘m groen, laat ‘m totaal oppervlakkige dingen zeggen om de hersenloze spierbundel te spelen en vraagt wie er aantrekkelijker is. Als de dames onder die omstandigheden nog steeds kiezen voor de sixpack in plaats van de Dad Bod dan lijkt het mij een uitgemaakte zaak: The Hulk:Dad Bod, 1: 0.

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie