fisherman strongman run

Fisherman’s Friend Strongmanrun

Sterk spul he? Niet alleen sterk spul, maar ook een hindernisloop voor sterke mannen: de Fisherman’s Friend Strongman Run vindt plaats in Hellendoor en is een van de zwaarste hindernislopen ter wereld. Dit evenement wordt in de wilde bossen van het Hellendoornse gehouden en de sterke deelnemers moeten een afstand van 18 kilometer overbruggen met maar liefst 23 verschillende soorten hindernissen. 

Populariteit in Duitsland

Het evenement is voor het eerst in 2007 gehouden in Duitsland met meer dan 1.500 deelnemers. Dit werd gedaan op een oefenterrein in Munster, waar normaal gesproken militairen hun oefeningen uitvoeren. Dit evenement is daarom in Duitsland sinds 2007 ook ongekend populair. Afgelopen jaar deden er meer dan 12.500 mensen mee en stonden er ruim 3.500 mensen op de wachtlijst om mee te doen.

Maar deze bizarre run vindt niet alleen plaats in Nederland en Duitsland, ook landen als Italie, Frankrijk, Belgie en Zwitserland hebben al een eigen Fisherman’s Friend Strongmanrun Editie.

Modder en hardlopen

Zo groot als in Duitsland is het evenement in Nederland nog niet. De organisatie mikt op 2.500 deelnemers voor het eerste jaar. Men ziet dit ook als de Zwarte Cross onder het hardlopen, waar iedereen aan kan deelnemen. Om je een indruk te geven van de Strongmanrun 2012, hieronder een video:

Video Strongmanrun 2012

Organisatie

Strongweb is de organiserende partner achter de Strongmanrun. Dit zijn drie verschillende partijen die ervaring hebben opgedaan in het verleden met het organiseren van grote evenement.

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

1 reactie

  1. Jordy

    Super stukje! alleen volgensmij is het 8 september i.p.v. 9 :$ in 2013 tenminste. vorig jaar was het de eerste editie in nl ( 9 september )

Plaats een reactie