Fitbit Charge en Surge introductie

Al eerder schreven wij over de Fitbit Flex, de stappenteller van Fitbit die je eenvoudig kunt koppelen aan je smartphone. Vandaag kondigde de gadgetbouwer haar drie nieuwe fitness armbanden aan: de Charge, de Charge HR en de Fitbit Surge. Waarvan de laatste eigenlijk geen fitness armband maar een Smartwatch is. Wil je niet wachten op de Apple Watch en en ben je op zoek naar een fitness activity tracker met een groot scherm? Dan zijn deze nieuwe wearables misschien iets voor jou.

De nieuwe trackers van Fitbit

Al eerder lekte gadget site Gizmodo de afbeeldingen van de, toen nog, vermoedelijke activity trackers van Fitbit. Het ging toen om de modellen Charge en Charge HR. Gizmodo had promotiemateriaal weten te bemachtigen waarop de afbeeldingen van de nieuwe producten te zien waren en waar ook het grootste deel van de functionaliteiten al werden verklapt.

Nieuwe Fitbits gelekt

Eerder dit jaar had Fitbit nog een zware domper te verduren nadat meerdere consumenten klaagden over huidirritatie na het gebruik van hun vlaggenschip de Fitbit Force. Een groot deel van deze producten werd teruggeroepen. Maar zelfs na deze terugroepactie bleef Fitbit de grootste op het gebied van activiteit trackers.

Fitbit Charge

Met de Fitbit Charge probeert de fabrikant het manco van de Force goed te maken. Deze nieuwe versie lijkt namelijk ontzettend veel op de Force, hopelijk zonder de huidirritatie. De Fitbit Charge komt in 2 uitvoeringen, met en zonder HR. De Charge HR is voorzien van een hartslagmeter en meet door middel van de zogenoemde PurePulse functie de hartslag. Naast deze functie meet de Charge ook alle stappen, calorieën, verdiepingen en dat allemaal met een batterijduur van maar liefst 7 dagen.

Fitbit Charge HR

Fitbit Surge

Geheel nieuw en opvallend is de Fitbit Surge. Met de Fitbit Surge betreedt de activity tracker fabrikant, de smartwatch markt. Een markt waar tegenwoordig elke fabrikant een product lanceert, waaronder Apple, Samsung en binnenkort Microsoft. Waar Fitbit voorheen de activiteiten trackers ontwikkelde, veelal zonder schermpje, is de Surge voorzien van een groot scherm en heeft het verder een hartslagmeter, kompas en GPS aan boord. Op het schermpje kun je aflezen hoeveel stappen je hebt gedaan, hoeveel calorieen je hebt verbrand, maar je kunt ook gelijk zien wie je aan het bellen is op het moment dat je smartphone overgaat. Handig! Ook de Surge heeft net als de Charge HR een batterijduur van 7 dagen, wat erg indrukwekkend te noemen is.

De fitbit surge

Fitbit noemt de Surge zelf een “superwatch” aangezien het voor allerlei sportieve activiteiten ingezet kan worden. Zo kan je met behulp van de ingebouwde GPS je route tijdens het hardlopen of fietsen vastleggen waarbij het tevens je hartslag meet gedurende de activiteit. Maar doordat het ook voorzien is van een hoogtemeter kan de Surge ook bijhouden of je bergopwaarts of afwaarts beweegt. Welke voordelen dit heeft voor jou als sporter hoeven we je niet uit te leggen. En je telefoon? Die kun je met de Surge gewoon thuislaten. De statistieken van je rondje synchroniseer je wanneer je terug komt met je smartphone.

1 reactie

  1. Floor

    Een heuse concurrent van de Apple watch, ziet er erg sportief uit.

Plaats een reactie