Fitbit Flex review

Een fitness trend die we afgelopen jaar en dit jaar in het bijzonder veel meer gaan zien is de trend van de zogenaamde wearables. Elk groot internet bedrijf is bezig met zijn eigen wearable, zoals Google met Glass en Apple met de Apple Watch. Deze wearables zijn feitelijk slimme gadgets die de allernieuwste technologie bevatten en die je kunnen helpen bij het doen van je dagelijkse activiteiten.

De wearables, de naam zegt het al, draag je op jouw lichaam en deze apparaten staan feitelijk altijd aan. Een van de activiteiten waar een wearable bij kan helpen is bij het bijhouden van lichamelijke activiteit en inactiviteit. Dit kan met behulp van de Fitbit Flex. We willen in dit artikel beschrijven wat de Fitbit Flex is. Over enkele weken laten we jullie weten wat onze ervaringen zijn met de Fitbit Flex en lees je onze uitgebreide review. Is dit een wearable die we zullen blijven dragen?

De Fitbit Flex

Fitbit is een Amerikaans bedrijf dat in 2007 is opgericht met als doel, technologie toe te passen om het leven van mensen gezonder te maken. Dit doen ze door het ontwikkelen van slimme gadgets, zoals de Flex. Naast de Flex heeft Fitbit meer producten ontwikkeld, zoals de One, Zip en de Aria slimme weegschaal. Naast de producten ontwikkelt Fitbit ook aardig wat fitness apps om de resultaten van jouw activiteiten in bij te houden.

De Fitbit Flex is een wearable in de vorm van een armband. De armband houdt bij hoeveel activiteiten en bewegingen je dagelijks onderneemt. Naast de activiteit meet de armband ook de inactiviteit, want de Flex meet ook de kwaliteit van jouw nachtrust. Het apparaat staat altijd aan en meet dus hoeveel stappen je per dag hebt gezet en hoeveel kilometers je hebt gelopen. Aan de hand daarvan kan ook bepaald worden hoeveel calorie├źn je hebt verbruikt.

Werking Fitbit Flex

De armband van de Flex is gemaakt van een flexibele vorm van plastic en daarin zit een klein stickje verstopt. Deze stick registreert alle activiteit en maakt verbinding met andere apparaten. Om de Fitbit Flex te activeren dien je deze stick ook eerst uit de armband te halen en aan je laptop of computer te koppelen. Wanneer je dit hebt gedaan, dien je een profiel aan te maken op de site van Fitbit. Deze kun je koppelen met Facebook of Google+ zodat je gegevens daaruit geïmporteerd kunnen worden. Daarnaast kun je jouw resultaten ook delen via Twitter, Facebook of Google+. Handig om je vrienden te laten zien hoe actief jij gedurende dag bent geweest.

Zodra je account is aangemaakt dien je nog een paar gegevens over jezelf in te vullen. Zo dien je gewicht, geslacht en lengte in te vullen en aan de hand daarvan kan berekend worden hoeveel calorie├źn je dagelijks verbruikt. Het stickje is dus het belangrijkste onderdeel van deze wearable en dient ook eerst opgeladen te worden. Dit gaat gelukkig vrij snel, middels een USB kabel waarin je de stick vastklikt.

Design

Fitbit Flex iPhoneHet design van de Fitbit Flex is vrij strak. Het is een erg dun armbandje en de stick in de armband heeft 5 kleine lampjes. Met behulp van de trilfunctie en de lampjes kan er gecommuniceerd worden met jou als gebruiker, of je op de juiste weg bent om jouw doelstellingen te behalen. Wanneer jij je doel hebt gehaald, van bijvoorbeeld 10.000 stappen, dan gaat de armband trillen en gaan de 5 lampjes branden. Maar dit is ook het geval wanneer je 20% van je doelstelling hebt behaald. Bij elke 20% gaat er 1 lampje meer branden, een eenvoudige maar effectieve vorm van motivatie.

De Fitbit koppel je aan je laptop of aan je smartphone. Op die manier kun je ook via deze apparaten je voorgang bijhouden. Tevens kun je via de laptop of smartphone je doelen instellen. Op die manier kan ieder persoon zijn of haar doelen bijhouden.

Kopen

De Flex is in Nederland bij meerdere leveranciers verkrijgbaar. Zo heeft Body en Fitshop onlangs de Fitbit Flex opgenomen in het assortiment en kun je voor net geen 100 euro eigenaar worden van deze slimme wearable. Met deze prijs is deze armband een stuk goedkoper dan de concurrenten, zoals de Nike Fuelband en de Jawbone Up. Deze liggen rond de 150 en 130 dollar.

2 reacties

  1. Jan

    De Fitbit Flex is echt enorm handig en al aardig populair aan het worden in Nederland.

  2. Sara

    Ik ben mij aan het ori├źnteren op een wearable. Ik vind het alleen jammer dat sommige activiteiten nog niet helemaal goed worden gemeten. Ik las ergens dat fietsen bijvoorbeeld als slapen kan worden gezien. Dat lijkt me niet echt handig. Wellicht dat ik nog even afwacht wat er met de ontwikkelingen gebeurd.

Plaats een reactie