Progressie update: Lisa

Na ‘Bakker gate’ en de discussie over wat nu precies een fitgirl is, is het weer eens tijd een fitgirl zelf aan het woord te laten. Lisa neemt ons mee in haar weg naar het bereiken van het plaatje dat zij voor zich ziet als fitgirl.

Lisa

De foto op de trap is in 2016 in Italië genomen. Op dat moment sportte ik al een tijd lang fanatiek en voelde ik mij een ontzettende #fitgirl. Helaas gebeurde er niets. ’s Morgens voor de spiegel dacht ik altijd: oké, dit gaat goed, maar als ik eenmaal een foto maakte of op de weegschaal ging staan dacht ik: nou.. dit schiet niet echt op. 

Al een hele tijd zat ik op Instagram te scrollen en werd ik stik jaloers van die geweldige voor- en na foto’s. Ik dacht: wat doe ik nou verkeerd? In de loop van 2017 ben ik bij Ellen Hoffmans terecht gekomen. Zij heeft mij enorm veel geleerd op het gebied van sport en voeding. Door mijn calorieën bij te houden kreeg ik meer inzicht in mijn patronen. Ik at veel te weinig door de weeks, kreeg daardoor bijna geen koolhydraten en eiwitten binnen en vanaf vrijdag liet ik de touwtjes vieren. Zak chips op schoot, flesje(s) wijn open, lekker vol gas uit eten, laat naar bed en dat tot zondagavond. Vind je het gek dat je dan je doelen niet kan bereiken?! Met behulp van Ellen heb ik dat wel ingezien!

Het proces gaat niet geheel van een leien dakje, er zijn periodes dat het lekker gaat, maar er zijn ook nog steeds periodes dat ik het even kwijt ben. Ellen weet je dan te helpen, te motiveren en uit je dip te sleuren. Ik heb heel veel respect voor haar eindeloze geduld met mij! Ellen loslaten doe ik voorlopig nog niet, het is fijn om iemand te hebben die naast je staat in jouw proces, in jouw verandering naar de beste versie van jezelf. Ik heb Ellen nog nooit in levende lijve gezien, maar het voelt alsof wij elkaar al jaren kennen. Ellen is een open, lief en eerlijk persoon die ik 100% vertrouw. De beste coach die je je kan wensen!

Oh, de foto met board is in de zomer van 2017 op vakantie genomen. Met trots kan ik zeggen dat ik nu een échte #fitgirl ben, met nog grootste plannen voor de toekomst!

“Wil jij net als Lisa ook aan jezelf werken, maar weet je niet zo goed hoe? ChangingTime! helpt je daar graag bij middels online coaching en/of personal training. 
Je bent het waard om in jezelf te investeren, dus doe dat dan ook!” 

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie