Fitness model: Sahr Tucker

In de categorie “Fitness Model” maken fanatieke sporters kans op een fotoshoot door foto’s van henzelf en een verhaal over hun motivatie in te sturen. Vandaag: Sahr Tucker

Sahr Tucker

DSC_8611Leeftijd: 24 jaar

Woonplaats Valkenswaard

Wat voor sportieve achtergrond heb je?

Ik heb van mijn 12e tot mijn 16e Taekwondo beoefend, één keer met Nederlandse kampioenschappen meegedaan waarbij ik tweede geworden ben. Daarna ben ik eigenlijk gestopt en overgestapt op kickboksen. Dat doe ik nu nog steeds maar op een rustig niveau. In 2013 heb ik namelijk een zware schouderoperatie gehad.

Wanneer ben je begonnen met krachttraining en waarom?

Ik ben begonnen met krachttraining toen ik begon met vechtsporten, hoewel toen nog niet zo zwaar als dat ik nu doe. Ik doe aan krachttraining omdat ik sterker wil worden, ik wil mijn lichaam trainen zodat deze tegen stootje kan, want in degelijks leven ben ik ook veel met mijn lichaam bezig.

Hoe ziet een gemiddelde week er voor jou uit qua training?

  • Maandag doe ik bijvoorbeeld bovenlichaam, dus borst, biceps, triceps en schouders 

  • Dinsdag benen

  • Op woensdag train ik mijn middenstuk dus heel veel buikspieroefeningen, core en stabiliteit.

  • Op donderdag doe ik veel oefeningen voor de rug.

  • Vrijdag begin ik weer met borst, biceps, triceps en schouders

  • Ik ga soms ook op zaterdag naar de sportschool en doe dan meestal cardio

Wat zijn je favoriete spiergroepen?

Mijn favorieten spiergroepen zijn: Borst, buik, biceps, triceps en benen

Wat zijn de aanpassingen in je voeding?

Ik ben nu bezig met droogtrainen dus probeer nu zo min mogelijk koolhydraten en vetten te eten en meer proteïne voor een betere spieropbouw/spierbehoud.

Je hebt je aangemeld als fitness model voor Fitsociety, maar doet daarnaast ook al modellenwerk. Hoe ben je hiermee aan de slag gegaan en hoe loopt het nu?

Ik ben nu model voor hangloosesportcasting. Momenteel is het rustig met opdrachten, maar ik heb een paar klussen binnen.

Wat zijn je dromen/doelen op het gebied van modellenwerk?

Ik zou het leuk vinden om voor een fitnessblad te poseren of leuke opdrachten te doen voor fitnesskleding of supplementen

Foto’s

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie