fitness trend bootcamp

Fitness Trends 2012

Het nieuwe jaar is weer daar en zoals elk jaar is januari een sportieve maand. Zoals elk jaar kenmerkt 2012 zich ook weer door een aantal nieuwe sportieve trends en een aantal blijvertjes. Wij blikken vooruit en geven onze visie welke trends tijdelijk van aard zullen zijn en waarom en welke sportieve actieve ontwikkelingen zullen blijven. Wil jij weten wat de trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van sport en gezondheid? Hieronder vind je de top 10 trends voor 2012.

Het is inmiddels 2013: dus lees hier onze fitness trends 2013

Top 10 Fitness Trends

 1. Personal training
  Onder begeleiding bereik je meer. Zo ook met personal training. Elk persoon is anders en door de opkomst van vele gezonde trends zien we dat sporters belang hechten aan individueel advies en hulp bij het sporten. Fitness schema’s op maat, maar ook voeding adviezen en advies rondom supplementen zien we de laatste jaren steeds meer.
 2. Core training
  Hoe belangrijk de ‘core’ oftewel buik- en onderrug zijn voor je lichaam is dit jaar middels de opkomst wel duidelijk geworden. Krachttraining specifiek gericht op de core helpt je niet alleen om je buikspieren, onderrug, heupen en bekken sterker te maken, maar het draagt ook bij aan een goede houding. Dit gaan we komend jaar nog veel meer zien en we verwachten hier dan ook een sterke trend in.
 3. Groep persoonlijke training
  Gedeelde leed is halve smart? In tijden dat het economisch minder gaat, maar toch het individu belangrijk is, is persoonlijke training in een kleine groepssetting een uitkomst. Dit hebben we in grote getallen zien opkomen in dit jaar en we verwachten dat dit zich door zal zetten. Voor veel mensen ook ideaal om op die manier met een stok achter de rug toch samen te gaan trainen.
 4. Bootcamp
  Back to basics! Tijdelijke trend of here to stay? Wij denken dat de roep om terug te gaan naar de basis een blijvende trend is. Je ziet dit terug in voeding, mensen eten veel bewuster en veel natuurlijker. En sporten volgt deze trend op de voet. Wij denken dat Bootcamp een blijvertje is.
 5. Zumba
  Er is geen leukere workout dan op de dansvloer. Zumba heeft zijn hoogtepunt gehad maar is nog lang niet voorbij. Deze trend verwachten we, weliswaar in mindere mate, volgend jaar.
 6. Functionele fitness
  Vaak ingezet als onderdeel van personal training, maar functionele fitness is iets dat voor veel mensen een uitkomst kan bieden.
 7. Yoga
  In tijden dat het economisch minder gaat en de stress niveau’s en cortisol gehaltes omhoog schieten is het tijd om te ontspannen. Aangezien het einde van de crisis niet in zicht is verwachten wij ook niet dat de opmars van yoga snel voorbij zal zijn.
 8. Outdooractiviteiten
  Back to basic is populair, zoals gezegd in voeding en training. Een aantal outdoor activiteiten die we in grote mate gaan blijven zien: bootcamp, hardlopen en sportieve evenementen zoals Mudmasters en Urban Athlon.
 9. Spinning
  We willen sporten in dit koude kikkerland dus spinning is een alternatief voor de fanatieke wielrenner of recreatieve fietser die zijn conditie ook in de winter op pijl wil houden.
 10. Bedrijfsfitness
  Ziekteverzuim? Bedrijven worden zich steeds bewuster dat een gezonde levensstijl van hun medewerkers kan bijdragen aan lagere kosten voor ziekteverzuim. Veel bedrijven investeren in fitness abonnementen of andere vormen van bedrijfsfitness om op die manier werknemers aan te moedigen om gezonder en bewuster te leven.

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Plaats een reactie