crossfit trend 2013

Fitness Trends 2013

Vorig jaar hebben we in een artikel beschreven wat volgens ons de fitnss trends van 2012 zouden worden. Nu 2013 is aangebroken willen we ook dit jaar weer een vooruitblik geven over de verwachte trends over 2013. In de trends van 2012 kwam voornamelijk naar voren dat sporters voornamelijk terug wilden naar de basis. Daarnaast was een van de trends het trainen in groepsverband. Tot slot was een erg belangrijke trend het trainen in de buitenlucht. Zouden dit ook de trends worden voor 2013? Onze top 10 vind je hieronder:

Fitness Trends 2013

 1. Functioneel Fitness: wat heb je aan zware fitness trainingen als je de bewegingen je niet helpen in het dagelijks leven? Functioneel fitness is een opkomende trend waar de oefeningen niet alleen zorgen voor een betere shape en een gezondere levensstijl, maar ook voor het makkelijker maken van de dagelijkse werkzaamheden. Altijd handig wanneer je de boodschappen naar binnen moet tillen.
 2. Fitness voor ouderen: we worden met zijn allen ouder dan vroeger. Omdat ouderen bewuster worden van hun gezondheid gaan we meer fitness voor ouderen terugzien.
 3. Personal training in groepen: het is crisis! En dat we het in onze portemonnee merken betekent niet dat het ten koste hoeft te gaan van onze gezondheid. Daarom verwachten we meer personal training in groepsverband.
 4. Meer beweging voor kinderen: Niet alleen ouderen, maar ook de jeugd gaat er dit jaar sportief op vooruit. Het bewustzijn bij ouders begint steeds meer door te dringen en dat is terug te zien in meer beweging en gezonder eten voor de kinderen. Dus in 2013 zullen we meer kinderen zien die aan krachttraining gaan doen.
 5. Bootcamp: Een trend die we in 2012 al zagen en die we in 2013 weer terug gaan zien is bootcamp. Back to basics en je grenzen verleggen blijft immens populair!
 6. CrossFit: terug naar de basis met CrossFit. De oefeningen zijn kort, intens en vragen van deelnemers een maximale krachtsinspanning, maar Crossfit is het snelst groeiende fitnessprogramma ter wereld. Dus ook in 2013 verwachten we veel te zien van CrossFit!
 7. Trainen met je lichaamsgewicht: ook een trend die we zien, dat betrekking heeft met de basis. Geen dure fitness toestellen, maar oefeningen doen met je eigen lichaamsgewicht. Voordelen: goedkoop, effectief en overal uit te voeren. Trend in 2013!
 8. Outdoor training: hardlopen, fietsen, bootcamp. Het zijn allemaal activiteiten in de buitenlucht. Dit is en blijft een trend die we terug zien komen. Waarom kiezen voor een benauwde sportschool als je buiten kunt sporten?
 9. Core Training: Om de probleemgebieden zoals onderrug en buik aan te pakken is core training een effectief middel. Dit zien we terug in groepslessen core training zoals XCO.
 10. Persoonlijke zelfstandige fitness programma’s: door de opkomst van smartphones zijn er veel fitness apps¬†die je specifiek kunt doen die op jouw doelstelling en lichamelijke conditie zijn afgestemd. Daarnaast zijn er trainingsprogramma’s waar je je online voor kunt aanmelden, zoals:¬†¬†WIJ fitness, Insanaty, P90X, Zumba, Crossfit en Tabata style

Zijn er trends die we over het hoofd hebben gezien? Verwacht jij andere fitness trends in 2013? Laat het ons weten via de comments!

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

3 reacties

 1. Jelle

  Ik mis TRX training in het rijtje!

  een combinatie van een aantal aspecten overigens..

  gr Jelle

 2. Mickey Vullinghs

  Ik mis de HIT training.. Een half uurtje knallen!

 3. Inge Vermeer

  Wellicht betalen per keer? Deze mis ik nog. Zag net nog op Fb een voorbeeld van Sporttegoed voorbij komen. Vriendin van mij doet dit naast haar hardloop trainingen buiten. Ideaal om te combineren zonder dat je daarvoor een abonnement hoeft af te sluiten.

Plaats een reactie