Frank Medrano

Frank Medrano Never Settle

Frank Medrano zal wel gedacht hebben, gedeelde smart is halve smart. Check de video waarin hij samen met zijn vriendin een paar belachelijke fitness oefeningen tentoonstelt. Alsof dat niet genoeg is, zie je dat hij samen met zijn vriendin ook een paar duo-oefeningen doet, waar je zeker van opkijkt. En hadden we al verteld dat Frank Veganist is?

Frank Medrano

Frank begon met fitness toen hij op High School zat. Hij begon met het trainen met gewichten en hardlopen werd een passie. Omdat hij van zichzelf vrij droog gespierd is en dus met moeite in spiermassa aankwam, dook hij het internet op om hier meer informatie over te vinden. Zo begon hij zwaarder te trainen en nam supplementen om zijn groei te bevorderen. Dit had effect. Maar omdat het extra gewicht hem niet beviel besloot hij om alleen met zijn lichaamsgewicht te trainen. Zo kwam hij uit bij Calisthenics.

Calisthenics

Het Engelse woord “Calisthenics” is af te leiden uit twee Griekse woorden. “Kalos”, wat “Mooi” betekent en “Sthénos”, wat “Kracht” betekent. In het Nederlands betekent het dus letterlijk “Mooie kracht”. Calisthenics is ontwikkeld tot een verzamelnaam voor alle oefeningen die worden uitgevoerd met alleen het eigenlichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur. Calisthenics heeft de bedoeling een krachtig en lenig lichaam op te bouwen.

Bekende oefeningen zoals sit-ups, lunges en push-ups behoren ook tot calisthenics. Calisthenics kan overal worden gedaan en tegenwoordig zijn er veel video’s te vinden van mensen die calisthenics beoefenen.

Voordelen Calisthenics

  1. Het is goedkoop want je traint met je lichaamsgewicht
  2. Het is veiliger. Menigeen heeft last van de gewrichten als gevolg van overbelasting met bijvoorbeeld squats.
  3. Het kan in de frisse buitenlucht
  4. Er zijn veel verschillende oefeningen

Nadelen Calisthenics

  1. Beperkte groei in spiermassa
  2. Relatief veel nadruk op armen en “core”, maar weinig op benen
  3. Relatief moeilijk voor zwaardere mensen

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Plaats een reactie