do you even lift

Funnybuilding: Sportschoolhumor deel II

Enige tijd geleden plaatste ik een artikel over grappige zaken in de sportschool. Naar aanleiding van het grote aantal reacties hierop, volgt hier deel II.

Eén van de lastige zaken rond het meedoen aan je eerste bodybuild-wedstrijd is bepalen wanneer je er klaar voor bent. Soms lijkt het er vanaf te hangen welke wedstrijden en deelnemers je zelf hebt gezien om zo je eigen kansen in te schatten. Is de eerste wedstrijd die je ziet de Mr. Olympia, dan is de kans groot dat je denkt:”Ik wacht nog even”. Kijk je naar een wedstrijd voor beginners dan stijgt de moed al wat. Hoewel een goed advies is je gewoon in te schrijven voor je eerste wedstrijd om jezelf zo te dwingen hier naartoe te werken, is het wel handig een béétje resultaat geboekt te hebben voordat je het podium opstapt.

Je eerste wedstrijd

De heren die in de volgende filmpjes de show stelen, hebben óf nog nooit een bodybuildwedstrijd gezien óf zijn totaal niet in staat hun eigen fysiek objectief te beoordelen. Ze zijn als de deelnemers aan de eerste rondes van Idols die na tien jaar nog beroemder zijn dan de winnaars dankzij miljoenen hits op Youtube. Zijn ze nu echt serieus of hebben ze een weddenschap verloren?

Nog even doortrainen…

Synthol sukkels

Synthol is een olie-achtige substantie die sommige in hun spierweefsel spuiten om zo gespierder te lijken. Er zijn bodybuilders die het gebruiken om achterblijvende spiergroepen “wat op te vullen”. Anders dan anabolen die zorgen dat spieren sneller en groter groeien, lijkt dit meer op het gebruik van implantaten. De massa wordt immers niet door spiermassa gevuld, maar door olie. Dit zorgt er dan ook voor dat er veel synthol gebruikers zijn dit nauwelijks lijken te trainen en toch met biceps rond lopen die groter zijn dan die van de deelnemers aan de Mr. Olympia. Deze nepspieren maken op “echte” bodybuilders net zoveel indruk als de borsten van Pamela Anderson op een zuigeling die zich afvraagt hoe daar zo weinig melk uit kan komen. Het grappigste vind ik dan ook al die foto’s en filmpjes van synthol-sukkels die flexen in het uitgaansleven en zichzelf zooo stoer vinden. Ze hadden net zo goed van die pakjes aan kunnen trekken met nepspieren. Dat had evenveel indruk gemaakt.

Het is duidelijk dat ik gisteren naar “Het beste van Idols worldwide” heb gekeken want ook hier zie ik de vergelijking. Deze heren die zichzelf echt fantastisch vinden en denken dat we naar ze kijken omdat we zo indrukwekkend vinden terwijl we alleen maar kijken vanwege “het hoge Zuid-Afrikaanse-Killing-Me-Softly-gehalte”

Random Youtube sportschoolhumor

Do’s & Dont’s in the gym:

“What men think vs. what women think”:

“Ultimate Warrior” bij Planet Fitness

Hoe te flirten in de sportschool

Die hinderlijke gast in de sportschool

“This is my machine”.

Hoezo vragen hoeveel setjes iemand nog moet doen? Gewoon overnemen!

Waarom ik nooit mee doe aan groeplessen

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie