Harley Quinn Photoshoot met Anne Fannetiek en Kaylee

Een fitness fotograaf, twee fitnessmodellen, de sfeer van Halloween en inspiratie uit Hollywood: De Harley Quinn photoshoot.

Harley Quinn

Ok, eigenlijk moet ik zeggen: “Inspiratie uit Gotham”. De film “Su√Įcide Squad” die deze zomer in de bioscoop draaide is immers gebaseerd op het Batman universum van DC Comics. De film zelf vond ik een beetje tegenvallen. Het personage van Harley Quinn vond ik echter fascinerend en ik wist meteen dat ik een shoot wilde doen, gebaseerd op dit sexy maar gestoorde figuur. Ik doe met enige regelmaat zogenaamde TFP-photoshoots (Time For Portfolio). Dit zijn gratis photoshoots waarbij ik zelf de regie heb over het thema, styling, modellen, locatie etc. Hoewel ik als fitness fotograaf¬†helemaal niets te klagen heb (ik heb immers altijd afgetrainde modellen) vind ik het creatief erg verfrissend om soms iets heel anders te kunnen doen.

Suicide Squad en Arkham City Asylum Harley Quinn

Blijkbaar was ik niet de enige die Harley Quinn¬†fascinerend vond en blijkbaar liep ik ook achter. Toen ik een oproep op een facebookpagina deed voor modellen en een visagisten/stylisten voor deze shoot, dacht ik namelijk eerst nog dat het lastig zou worden de juiste kleding en styling te vinden. Ik hield er echter geen rekening mee dat Harley al behoorlijk populair was binnen de cosplay wereld. Ik had dan ook al snel meerdere ge√Įnteresseerden die de hele outfit zelf al hadden. Klein nadeeltje was dat ik hiertussen niet direct de modellen zag¬†met het uiterlijk dat ik hiervoor voor ogen had.kn1_6749

Dus besloot ik het anders aan te pakken, werken met modellen waarmee ik al bekend was en zelf op zoek gaan naar de kleding. Een van de modellen was snel gevonden, die zat namelijk tegenover me op de redactie. Toen Anne van het idee hoorde, was ze meteen enthousiast. Bladerend door mijn favoriete foto’s, kwam ik de foto’s tegen van Kaylee die ik samen met haar vriend eerder dit jaar geschoten had. Kaylee leek me de perfecte look te hebben voor de andere versie van Harley. Ook Kaylee had veel zin in deze photoshoot dus de modellen waren geregeld.

Styling en visagie

De oorspronkelijke oproep via facebook had wel een visagiste opgeleverd. Carly Dilys was zelf ook fan van de film en leek het dus erg leuk aan deze shoot mee te werken. Bovendien had ze al de nodige ervaring met fantasy make up. Toen had ik dus alleen nog de kleding nodig. Hiervoor klopte ik aan bij de online verkleedwinkel Funidelia.nl. Zij hadden meerdere soorten outfits van Harley uit de comics. De outfit uit de film werd snel ingekocht en samen met twee andere outfits toegezonden. Zo kreeg ik dus drie kostuums toegezonden, “Suicide Squad Harley Quinn”, “Arkham City Asylum Harley Quinn” en een pak dat mij een excuus gaf zelf ook nog voor de camera te springen als “the Joker”.kn1_6959

Super dat Funidelia openstond voor deze samenwerking. Het is wederzijds zo goed bevallen dat we al denken over een nieuw project met hun kleding. Als Star Wars fan werd ik bijvoorbeeld al behoorlijk opgewonden over het vooruitzicht een photoshoot te doen met de outfit die Princess Leia droeg als gevangene van Jabba The Hutt. En ja, ik weet dat ik echt als een (bijna) 40-jarige nerd klink als ik dat zeg.

Locatie

De locatie had ik al snel bedacht. Het skatepark A8 te Koog aan de Zaan. Ik heb daar al eerder shoots gedaan en deze locatie leek me perfect voor dit project. Mooie graffiti overal om je heen en veel verhogingen voor de skaters die als mooi decor konden dienen. Bovendien is het overdekt door de snelweg die er overheen loopt waardoor je niet bang hoeft te zijn dat een uitvoerig geplande shoot in het water valt.

Het enige dat dan nog te regelen viel was een locatie om de visagie te doen. Hiervoor kon ik terecht bij W&N Kappers, vlakbij de locatie. Bedankt Wilbert!

 

 

 

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie