Interview Ellen Hoffmans

Ellen Hoffmans

Naam: Ellen Hoffmans
Leeftijd: 34
Woonplaats: Breda
Specialisme: Ik ben van alle markten thuis. Van afvallen tot aankomen, voeding en gedragsverandering

Wanneer en hoe is jouw interesse voor fitness ontstaan?

Fitness vond ik nooit interessant, totdat ik na een zware rugoperatie en een lange revalidatietijd met krachttraining in aanmerking kwam. Ik heb mezelf verbaasd over wat ik toch nog allemaal kon, ondanks de kooiconstructie die ik in mijn rug heb. Krachttraining is inmiddels echt een enorme passie van me geworden.

Heb je hiernaast nog een andere sportieve achtergrond?

Vroeger heb ik jarenlang fanatiek getennist en gehockeyd. Hardlopen heb ik voor mijn rugoperatie ook een tijd gedaan, echter wordt mij dat nu helaas afgeraden.

Waarom speelt fitness een belangrijke rol in jouw leven?

Zoals eerder genoemd, is fitness een uitlaatklep geworden. Ik vind het niet alleen heerlijk om tijdens een training mijn koppie wat leeg te maken, ik vind het ook bijzonder om te zien wat het voor je lichaam doet. Hoe je het kunt vormen, maar ook dat het je juist meer energie geeft, sterker maakt en ook meer weerstand krijgt. Vroeger was ik vaak grieperig, nu komt dat zelden nog voor. Daarnaast heeft krachttraining mij ook veel meer zelfvertrouwen gegeven.

Wanneer en waarom ben je begonnen met coaching en hoe heb je jezelf hiervoor ontwikkeld?

Nadat ik zelf ben begonnen met krachttraining, is mijn passie voor de gehele fitte lifestyle ontstaan. Wat ik zelf ervaren heb, wat het voor lichaam en geest doet, wil ik ook graag aan andere mensen meegeven. Zo’n 2 jaar geleden ben ik begonnen met het online coachen en daar haal ik enorm veel positieve energie uit. Mijn baan op een advocatenkantoor heb ik opgezegd en ik ben een opleiding tot Personal Trainer gaan volgen, die ik vorig jaar goed heb afgerond.

Wat kan je mij vertellen over jouw bedrijf en werkwijze?

ChangingTime! zat al voor langere tijd in mijn hoofd, echter door omstandigheden kwam het niet van de grond. Na een intensieve periode waarin ik vooral hard aan mezelf heb gewerkt, was het dan eindelijk zover. De naam ChangingTime! is dus meer dan alleen ‘zomaar’ een naam voor me. Ik richt me op mindset, voeding en training. Vooral ook het stukje mindset vind ik van belang, omdat uiteindelijk alles begint in het koppie.

Wat zijn voor jou de belangrijkste eigenschappen van goede coaching?

De belangrijkste aspecten zijn voor mij toch wel eerlijkheid en openheid. Niemand heeft er iets aan wanneer dit niet gedaan wordt. Begrip voor iedere situatie en het best mogelijke uit iemand willen halen. Iemand ook zoveel mogelijk laten leren, zodat ze het in de toekomst ook zelf goed kunnen en kunnen bouwen op dat wat ze geleerd hebben. Streng waar nodig, doch altijd met een positieve insteek!

Wanneer ben jij als coach tevreden over het werk dat je voor een klant verricht hebt?

Wanneer de cliënt zelf tevreden is, dat is waar ik het voor doe. Dat iemand weer lekker in zijn of haar vel zit, blij is met zichzelf en trots op zichzelf is. Iedereen mag sowieso al trots op zichzelf zijn wanneer hij of zij investeert in zichzelf!

Plaats een reactie