Michelle Lewin: Mijn grootste motivator

Een ontmoeting met Michelle Lewin: Mijn grootste motivator. Vorig week tijdens de FIBO kwam de wens van deze fan uit. 

Voorbeeldfiguren

Als jonge tiener zag ik reclames voor het spel “Tombraider”. Sindsdien wilde ik ook strak en fit zijn met een mooi plat buikje zoals Lara Croft. Enkele jaren en mislukte pogingen verder, was ik wel slank geworden, maar zonder de spierdefinitie die ik graag zag. Ik sprak hierover met een vriend die me aanraadde naar de sportschool te gaan en serieus met krachttraining aan de slag te gaan.

Ik reageerde zoals vrouwen typisch doen: “Maar ik wil niet te gespierd worden”. Hij liet vervolgens een foto zijn van het populaire insta-model Jen Selter. Ik was niet direct onder de indruk, maar het maakte me wel nieuwsgierig. Ik ging daarom zelf op zoek naar voorbeelden en daar was ze………Michelle Lewin. Een godin met het mooist gevormde lichaam dat ik ooit had gezien. En hoe werkt ze aan dat lichaam? Niet met een soort slap aftreksel van Kickboxen of Kung Fu zoals ik deed. Nee, deze vrouw doet echt aan krachttraining. Ze is de life-versie van Lara Croft, “Zo wil ik er ook uitzien!”

fitness-model-michelle-lewin

Dat was het moment waarom ik naar één van de trainers in de sportschool liep die er “deskundig uit zag”. Ik vertelde hem over mijn doelstellingen waarop hij me wees op de uitdagingen die voor me lagen. Niet alleen zou ik serieus en hard moeten trainen, ik zou ook iedere dag op mijn voeding moeten letten om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen in de juiste hoeveelheden.

Aan de slag

En dat deed ik. 

Het was begin 2014 toen ik “mijn nieuwe leven” begon. Sindsdien ben ik niet meer gestopt te letten op mijn macro’s (proteïne, koolhydraten en vetten). Sindsdien ben ik niet meer gestopt te knallen in de sportschool. Het is grappig hoe zo’n plaatje in je hoofd, zo’n bron van inspiratie, vervolgens een grote impact kan hebben op je leven. Ik had nooit gedacht de dingen te doen doen die ik sindsdien gedaan heb.

Al die tijd bleef ik mijn voorbeeld,  Michelle Lewin, volgen online. Hoe tof zou het zijn om haar eens te kunnen ontmoeten. Toen ik vorig jaar vernam dat zij dit jaar op de FIBO in Duitsland zou zijn, beloofde ik mezelf dat ik er zou zijn.

Ik was vooral benieuwd naar hoe ze er in het echt uit zou zien, foto’s kunnen immers vaak een mooier plaatje tonen. Ik kon me ook niet voorstellen dat ze echt zo klein is als ik (1,60m).  Hoe zou zo’n lichaam er in het echt uitzien? Ziet ze er overdreven gespierd uit of juist klein? Ziet het er gek of onnatuurlijk uit? Zou ik mezelf met zo’n fysiek voor kunnen stellen?13014797_10204374161154487_1541430888_n

Eindelijk was dan het weekend van de FIBO daar. Ik stond al een uur bij de stand van  La Bella Mafia, Michelle’s sponsor. Net toen ik aan de beurt was, was het tijd voor een pauze voor Michelle. Meer tijd om zweten en te beseffen hoe ongelofelijk nerveus ik was.

Toen het dan eindelijk zo was, had ik slechts enkele seconden (met de lange rijen van ongeduldige fans achter me). Ik vertelde haar hoezeer ze mij gemotiveerd had en ze vertelde me dat ik er goed uit zag. Snel een foto maken  en door naar de volgende fan. Te snel om me te beseffen wie ik net ontmoet had! Ik was blij haar van zo dichtbij te kunnen zien en met de foto’s. Haar fysiek is fantastisch, maar nog steeds menselijk. Met een paar jaar keihard werk, kan ik me voorstellen zo’n fysiek te bereiken. Een tevreden mens genoot ik de rest van het weekend op de FIBO. 

La Bella Mafia store

De volgende dag zag ik toevallig een aankondiging van de La Bella Mafia store in Amsterdam. Ze zou daar ’s avonds zijn. Nog een kans om haar te zien en te spreken! Ik verspilde geen tijd en vertrok vroeg van werk en ging naar de winkel. En daar was ze, mooi als altijd en de tijd nemend voor gesprekjes, foto’s en video’s met fans. Opnieuw sprak ik haar en dit keer kon ik wat meer vertellen over de progressie die ik heb gemaakt met haar als motivator. Over de kilo’s die ik kwijt was en mijn deelname aan wedstrijden. Ze was erg aardig en geïnteresseerd. Ze adviseerde me om geduldig te zijn, om me niet teveel te concentreren op het winnen van wedstrijden, maar ervan te genieten. “Have fun doing it”.Toen ik haar vroeg een selfie met me te maken, deed ze er wel tien. Daar was ik zo blij mee, hoewel ik op de foto naast haar wel een puppy lijk. 

Voor mij was dit een van meest motiverende en blij momenten tot nu toe. Ik hoop haar over een jaar weer te zien en dan een kleiner verschil te zien in fysiek.

Wees geduldig, hou de focus en droom groot! Ik blijf doorgaan en hou daarbij een oog gericht op Michelle ter inspiratie en motivatie.

1 reactie

  1. Madelien

    Hier nog 1!!! Ongelofelijk wat je heb mee gemaakt! Lijk me geweldig!!!

Plaats een reactie