Interview Nick Verpoorten

Naam: Nick Verpoorten
Leeftijd: 24 jaar
Woonplaats: Nijmegen
Specialisme: Bewegingsdeskundige overgewicht en obesitas / diabetes. (Top)sportspecifiek, krachttraining, blessurepreventie, voeding en suppletie.

Wanneer en hoe is jouw interesse voor fitness ontstaan?

Mijn interesse is ontstaan vanuit persoonlijke fysieke klachten en blessures. Mijn sporten waren Taekwondo en voetbal. Op mijn 15e kampte ik met hartklachten, hartritmestoornissen, hevige druk op de borst met daarbij hevige steken. Veel onderzoeken volgde, de conclusie van de artsen was dat ik de rest van mijn leven medicatie moest nemen. Iets wat niemand wilt!

Toen ben ik naast mijn sporten gestart met cardio en krachttrainingen. Met als gevolg dat ik na twee maanden afstand mocht nemen van mijn medicatie.

Op een gegeven moment scheurde ik op het voetbalveld door een medespeler mijn enkelbanden af. Tijdens mijn herstel/revalidatie werd ik onvoldoende geholpen door artsen en door de fysiotherapeut die mij destijds onder behandeling hebben genomen. Waardoor ik dus niet optimaal herstelde van die blessure. Ik ben me gaan verdiepen in klachten en blessures, het menselijk lichaam en de juiste manier van trainen. Vervolgens gestart op het CIOS te Arnhem, waar ik veel verschillende diploma’s heb behaald. De keuze gemaakt om te starten met fysiotherapie, uiteindelijk niet mee doorgegaan omdat het niet optimaal bij me past. Doorgegaan met opleidingen vanuit Start2Move. Volgend jaar start ik met de opleidingen vanuit de Overload Worldwide, waar ik wil starten met Top Trainer A. Om dit te vervolgen met Top Trainer B en de behandel methode Mylogenics!

Heb je hiernaast nog een andere sportieve achtergrond?
Op vrij jonge leeftijd ben ik gestart met Taekwondo. Daarnaast ben ik actief geweest als voetballer. En ik heb aan Jiu Jitsu en kickboksen gedaan. Op het moment ben ik aan het overwegen om naast fitness te starten met Krav Maga.

Waarom speelt fitness een belangrijke rol in jouw leven?
Het heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik van mijn fysieke klachten ben afgekomen. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik mentaal sterker ben geworden, en zelfverzekerder. Verder kan ik mij beter concentreren tijdens m’n werk.

Wanneer en waarom ben je begonnen met coaching en hoe heb jezelf hiervoor ontwikkeld?

Ik heb het altijd al leuk gevonden om mensen te trainen en coachen. Ik vind het mooi om te zien dat mensen zich zowel mentaal als fysiek ontwikkelen.

Vanaf 2008 ben ik werkzaam binnen de fitnessbranche, waar ik binnen diverse clubs heb mogen werken. Mijn ervaring als voetbal trainer heeft mij ook meer gevormd als Personal Trainer. Ik heb werkzaam mogen zijn in de jeugdopleiding van De Graafschap, Go Ahead Eagles en N.E.C. Nijmegen (zowel de amateur tak als de professionals). Daarnaast hebben de opleidingen (9 verschillende) mij enorm veel informatie geboden. Informatie wat mij uiteindelijk heeft gevormd tot de Personal Trainer die ik vandaag de dag ben.
En informatie die ik wil overbrengen op niet alleen mijn cliënten maar ook daarbuiten. Geen fabels maar feiten.

Wat kan je me vertellen over jouw bedrijf en werkwijze?

New Version Personal Training staat er om bekend zich te focussen op het lange termijn doel. Iets wat je in het vervolg van je levensjaren kunt blijven volhouden! Wat je over kunt brengen binnen je gezin en uiteindelijk op de kinderen. We beginnen bij de basis, dit betekent: thuissituatie, werkbelasting, eventuele studie belasting, ontspanningsmomenten en vervolgens beweging en voeding. Dit vergt maatwerk, want ieder persoon heeft een totaal andere leefstijl. Of ik nu te maken heb met een ondernemer, iemand met fysiek belastend werk, een student, een (top)model of een (top)sporter; iedereen is uniek.

Wat is je specialismen en waarom heb je daar voor gekozen?

Mijn specialismen zijn:

 • (Top) sportspecifiek
 • Krachttraining
 • Bewegingsdeskundige Overgewicht en Obesitas
 • Bewegingsdeskundige (pre) Diabetes
 • Blessurepreventie (medisch fitness)
 • Voeding en suppletie

Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het essentieel vind om dit optimaal te beheersen als Personal Trainer. Het zijn onderwerpen die ik persoonlijk enorm interessant vind. En daarbij is er ook erom veel vraag na, sterker nog, de vraag ernaar is enorm groeiend. In de afgelopen jaren heb ik vanuit het werkveld gemerkt dat er te weinig Personal Trainers waren die zich optimaal hebben gespecialiseerd in deze richtingen.

Wat zijn voor jou de belangrijkste eigenschappen van goede coaching?

 • Een goede coach heeft verstand van zaken, maar weet ook zijn/haar beperkingen.
  (Als je zoekende bent naar een coach, bekijk goed zijn/haar achtergrond en scholing!)
 • Een goede coach moet voldoende ervaring hebben opgebouwd
 • Een goede coach komt zijn / haar beloftes na
 • Een goede coach velt geen (voor)oordeel
 • Een goede coach heeft empathie
 • Een goede coach heeft zijn zaken op orde
 • Een goede coach toont oprechte interesse!

Wanneer ben jij als coach tevreden over het werk dat je voor een klant verricht hebt?

Ik ben pas tevreden als mijn cliënten tevreden zijn!

Ik wil altijd voor iedereen de tijd nemen om ook persoonlijk met de mensen te spreken, hoe ze zich voelen, hoe de afgelopen week is gegaan, of er dingen zijn waar ze tegenaanlopen of waar ze moeite mee hebben.

En als ik in de avond thuis kom en op mijn telefoon of mijn mail een bericht ontvang; “Nick, enorm bedankt voor vandaag! Dit heeft me enorm goed gedaan.” Dan ben ik tevreden. Het mooiste wat ik tot nu toe heb mee mogen maken is dat ik op een drukke straat in de stad werd geknuffeld door een client die 20 kg is afgevallen. Dat geeft een voldaan gevoel!

Plaats een reactie