Interview met Sandy Blank

Sandy Blank

Naam: Sandy Blank
Leeftijd: 38
Woonplaats: Geleen
Specialisme: Functionele Training, Afslanken

Wanneer en hoe is jouw interesse voor fitness ontstaan?

Op mijn 21ste heb ik een aerobics opleiding gevolgd. Naast mijn toenmalige baan gaf ik in de avonduren groepslessen in een fitnesscentrum. Om mijn lessen uitdagend en gevarieerd te houden ben ik mijzelf meer en meer gaan verdiepen in diverse disciplines en “rages” binnen de fitness. Ik bezocht de nodige conventies en heb heel wat workshops gevolgd.

Heb je hiernaast nog een andere sportieve achtergrond?

Als kind al heb ik zo’n beetje alle sporten geprobeerd die er waren, ik vond alles leuk. In mijn vrije tijd probeer ik ook zo actief mogelijk te zijn, crossfit, hardlopen, wandelen, racefietsen en mountainbiken zijn activiteiten die ik voor mezelf zoveel mogelijk probeer in te plannen.

Waarom speelt fitness een belangrijke rol in jouw leven?

Een fit lichaam is niet altijd zo vanzelfsprekend als het lijkt. Enkele jaren geleden zijn er een aantal vormen van reuma bij mij geconstateerd waardoor ik redelijk beperkt werd (wel eindelijk een verklaring voor allerlei lichamelijke klachten). Ik heb ervoor gekozen om geen medicijnen te slikken, maar om mijn voedingspatroon aan te pakken en mijn lichaam “sterker” te maken. Fitness is hierdoor een soort van noodzaak geworden voor mij. Ik voel mij niet compleet zonder een fijne workout. Deze aanpak werkt voor mij ontzettend goed, het vergt soms veel doorzettingsvermogen maar de voldoening is daarom wel extra groot.

Wanneer en waarom ben je begonnen met coaching en hoe heb jezelf hiervoor ontwikkeld?

Mijn “carrière” begon lang geleden met een aerobics opleiding. In de avonduren gaf ik lessen in een fitnesscentrum. Een aantal jaren later heb ik een eigen pilates lesgroep opgestart. Tijdens deze periode merkte ik dat ik veel vragen kreeg van mijn klanten en dat ik hun kon helpen. Toen ik een tijd geleden noodgedwongen een carrièreswitch moest maken was de keuze snel gemaakt; Personal Trainer. Op deze manier kon ik mijn passie, lesgeven en voeding, combineren met de voldoening die ik kreeg uit het coachen, stimuleren en adviseren van mijn klanten. Ik heb een opleiding tot Personal Trainer gevolgd binnen Aalo. Verder volg ik de ontwikkelingen binnen de branche op de voet en vorm hierop mijn eigen visie. Ik haal veel voldoening uit het stimuleren en uitdagen van mijn klanten om de beste versie van zichzelf te worden. Iedereen is uniek en verdient ook een unieke aanpak.

Wat is je specialismen en waarom heb je daar voor gekozen?

Ik werk voornamelijk functioneel en met mensen die willen afslanken. Ik vind het prettig om de trainingen werk-gerelateerd, sport-specifiek of vanuit een disbalans in het lichaam uit te voeren en te kijken waardoor problemen op te lossen zijn en prestaties verbeterd kunnen worden.

Vanwege mijn affiniteit met gezonde voeding is het prettig om mensen te begeleiden die willen afslanken. In het verleden ben ik zelf bijna 30 kg afgevallen en ook ik heb mijn weg moeten zoeken in de onoverzichtelijke wirwar van goedbedoelde, maar niet altijd goede adviezen en slechte diëten voordat ik eindelijk vond wat het best bij mij past; een gezond eetpatroon zonder dieet!

Wat zijn voor jou de belangrijkste eigenschappen van goede coaching?

Er moet een goeie klik en wisselwerking zijn tussen klant en trainer. Je moet je als trainer kunnen verplaatsen in de persoon die je tegenover je hebt. Wat is de emotionele toestand van je klant en hoe mag hij of zij aan de slag. Je kunt niet zomaar een “uurtje knallen”. Iedereen is anders en verdient ook een andere aanpak.

Wanneer ben jij als coach tevreden over het werk dat je voor een klant verricht hebt?

Mijn hoofddoel is om mensen zich energieker en gezonder te laten voelen.

Zodra dit behaald is zie je dat het ook makkelijker wordt om grenzen te verleggen tijdens het sporten. Wat ook fijn is: van je klanten terug horen dat ze nog aan je gedacht hebben gedurende de week 😉 Dit kan zijn doordat ze spierpijn hadden, maar ook mijn stem in hun achterhoofd terwijl ze aan een stuk chocoladetaart of zak chips dachten haha.

Plaats een reactie