van damme vrachtwagen volvo

Jean Claude van Damme doet split tussen vrachtwagens

Een van de meest virale video’s van dit moment is zonder twijfel het filmpje van The Muscles van Brussels, Jean Claude van Damme waarin hij een split doet tussen 2 Volvo Vrachtwagens. Het filmpje is inmiddels meer dan 6 miljoen keer bekeken en is ontworpen als stunt om de effici├źntie van het Volvo Dynamic Steering-systeem te testen.

Jean Claude van Damme

Jean Claude van Damme, geboren als Jean Claude van Varenburg in het jaar 1960 geboren in Sint-Agatha Berchem in Brussel. Vanaf zijn elfde was hij fanatiek karateka. Hij verliet Belgie in 1982 om in de USA bekend te worden als filmster. Zo is hij bekend geworden in films als Bloodsport, Kickboxer, Universal Soldier en Hard Target.

Jean Claude van Damme en Volvo

Een van de trademarks van Jean Claude van Damme was de split, vaak uitgevoerd tussen 2 stoelen. De leningheid en souplesse van de acteur waren genoeg reden om de oude actieheld te laten figureren in de Volvo reclame. Jean Claude zegt het volgende erover in de commercial:

“Wat u ziet is een welhaast perfect lichaam, een stel benen dat de wetten van de fysica tart en de wil om de meest hero├»sche spagaat te beheersen”

Of het filmpje nu echt is of niet: de inmiddels 53-jarige Van Damme slaat alvast geen mal figuur en heeft duidelijk zijn trainingsregime doorheen de jaren nog niet al te veel laten verslappen. Check het filmpje hieronder:

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Plaats een reactie