Las Vegas Photoshoot met Anne Haakmeester

Las Vegas Photoshoot met Anne Haakmeester. Als je twee bloggers/vloggers naar de Mr. Olympia in Las Vegas stuurt en één van hen is een fitnessmodel terwijl de ander fitnessfotograaf is dan volgt natuurlijk een photoshoot.

Las Vegas Photoshoot

Gisteren zijn Anne van Fannetiek.nl en ik teruggekomen uit Las Vegas waar wij verslag hebben gedaan van de Mr. Olympia 2016. Naast onze werkzaamheden als redacteurs voor een fitnessblog, is Anne actief als fitnessmodel terwijl ik wekelijks diverse shoots doe als fitnessfotograaf. Toen de plannen gemaakt werden om naar Las Vegas te gaan, wisten we dan ook meteen dat dit een mooie gelegenheid zou worden om foto’s te maken.

Parking photoshoot

Eigenlijk waren we van plan een dag op en neer naar L.A. te rijden om Golds Gym en Muscle Beach te bezoeken. Ergens onderweg zouden we dan een shoot doen in het woestijngebied van Nevada. Maar tien uur autorijden op een dag, één dag na een lange reis vanuit Nederland, leek teveel van het goede.

Daarom besloten we gewoon in de buurt van het hotel te kijken wat voor interessants we konden vinden als achtergrond voor de shoot. We hoefden niet ver te zoeken. Op de parkeerplaats van het hotel waar we verbleven, stonden namelijk de nodige mooie auto’s en een coole truck. Ook een simpel bordje op een hek zorgde voor die extra, internationale uitstraling. De iconische grote hotels van Las Vegas op de achtergrond, maakten het plaatje af.

Siteseeing pics

Als fotograaf ben ik een zogenaamde “strobist”. Dat wil zeggen dat ik voor photoshoots bijna uitsluitend werk met flitslicht. Fotografie is immers letterlijk tekenen/schrijven met licht en ik vind het wel fijn om zelf de lichtbron, hoek en sterkte te kunnen bepalen. Een kwestie van smaak. Als je echter een mooie omgeving en een goed model hebt dan kom je met omgevingslicht en creatieve nabewerking ook een heel eind. De onderstaande foto’s zijn vooral gemaakt in de dagen voorafgaand aan de Mr. Olympia toen wij zo’n beetje ieder groot hotel op de Las Vegas Strip hebben bezocht en tussendoor de nodige foto’s maakten. In de meeste gevallen waren dit de gebruikelijk cliché toeristenfoto’s, maar in sommige gevallen vond ik ze wel fotograaf waardig.

 

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie