Nike Fuelband afbeelding

Nike Fuelband

In de sportwereld is er een waar fenomeen aan het ontstaan met de opkomst van de zogenoemde wearables. Een speler die op dat vlak zeker niet mag ontbreken is Nike. In een aankondiging verklapte Nike dat ze met een nieuwe versie van hun bestaande Nike+ zouden komen. De versie zou de naam dragen: the Nike Fuelband.

Nike Fuelband

De Nike Fuelband is een armband waarmee de activiteit van de drager gemeten kan worden. Door middel van dit sportieve sierraad kan je bijhouden hoeveel calorieeen je dagelijks wenst te verbranden. Indien je dit aantal hebt gehaald gaan er groende lampjes branden op de armband. Wanneer je nog niet voldoende calorieen hebt verbrand gaan de rode lampjes branden.

Werking Fuelband

De werking van de Nike Fuelband is als volgt. Door middel van een draadloze bluetooth verbinding wordt de gemeten data doorgestuurd naar een laptop of Smartphone. Vanaf daar kunnen de resultaten online gedeeld worden in een soort dagboek op Nike+ waarbij je kunt bijhouden hoe je dagelijkse activiteit over een periode is geweest. Zie het als een sportieve dagboek dat je niet zelf hoeft bij te houden, maar door middel van het armband om je pols wordt bijgehouden.

Progressie meten

De Nike Fuelband heeft zelf een klein LED Lampje waarin je je zelf de vooruitgang kunt meten. Indien je dichterbij komt bij het ingestelde einddoel dan gaat het lampje steeds groener branden. Wanneer de rode lampjes gaan branden dan is dat slecht nieuws en dien je actiever te worden.

De kosten van de sportieve armband van Nike liggen op 150 dollar. Hiervoor krijg je de armband en je eigen online loginomgeving. Check voor meer informatie de demo video hieronder:

Met de Fuelband probeert Nike de digitale en de fysieke wereld met elkaar te samen te komen. Geloof jij dat dit de nieuwe trend gaat worden in de fitness wereld?

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Plaats een reactie