Online coaching via FITsociety

Er is een tijd geweest waarin FITsociety met haar artikelen duidelijkheid en helderheid wilde creëren in een wereld die overspoeld wordt door mythes, aannames en veel, heel veel bro science. In deze wereld hielden we de wetenschap (what else) aan als leidraad voor de waarheid. De artikelen op FITsociety werden door veel bezoekers daarom enorm gewaardeerd. Wij geloven in het feit dat men vaak wel over de juiste motivatie beschikt, maar niet over de juiste informatie. Als de grootste fitness websites van Nederland kunnen we stellen dat we een aardige bijdrage hebben geleverd aan de informatie voorziening. 

Iets waar wij niet in voldeden was om deze informatie toe te passen in de praktijk, in de vorm van begeleiding of training. Vanaf vandaag willen we daar verandering in aanbrengen door FITsociety niet meer te positioneren als de grootste fitness website van Nederland, maar als: FITsociety, de grootste zoekmachine naar Personal Training en Online Coaching.

Een nieuwe generatie personal trainers

Bij FITsociety geloven wij dat de techniek ons in staat stelt om meer en beter ons werk te kunnen doen. Zoals Steve Jobs het verwoorde: the computer is the bicycle of the mind. Met die gedachte zijn we een jaar geleden aan de slag gegaan met het bouwen van de ultieme fitness app, waarbij je niet alleen training, maar ook voeding en herstel in 1 omgeving kunt beheren. Omdat we de toegang tot een gezond en fit leven voor eenieder beschikbaar wilden maken hebben we destijds ervoor gekozen om de app gratis te maken. Zo kun je gratis jouw eigen traininschema samenstellen, jouw voeding tracken en je dagelijkse voortgang meten.

Indien er onverhoopt toch behoefte zou mogen zijn voor advies en steun, dan moest dat ook niet ver weg zijn.

Online Coach vinden

Tegenwoordig word je overspoeld met het aanbod van online coaches die met name via social media zichzelf profileren en hun diensten aanbieden. Vaak is de educatieve achtergrond niet bekend en weet je niet waar de tarieven van de online coach op gebaseerd zijn. Daarnaast heb je als consument vaak geen vergelijkingsmogelijkheid. Immers, je bent op het Instagram profiel van een online coach belandt en je zou een compleet ander profiel moeten bekijken en bestuderen om de verschillen te kunnen achterhalen. Tot slot is de wijze waarop de dienst wordt aangeboden ook niet geheel van deze tijd. Kies je voor een Online Coach via Instagram dan verloopt de begeleiding vaak via Excel formulieren, Skype sessies, PDF’ documenten en Whatsapp of Facebook om de communicatie te onderhouden.

Met de herpositionering van FITsociety als de zoekmachine naar Online Coaching krijg je als consument 3 voordelen, namelijk:

1. Transparantie: elke coach of trainer die zich aanmeldt geeft zijn of haar opleiding op, achtergrond, specialisme en referenties.
2. Keuze: je kunt als consument kiezen tussen het aanbod, dat kan verschillen qua werkwijze, opleiding, specialisme maar ook qua tarief.
3. Gemak: je kunt direct aan de slag met de trainer door de FITsociety app te downloaden en de betreffende trainer te kiezen. Trainingsschema’s, voedingsplannen, progressie verlopen allemaal via de app. Communicatie is geïntegreerd en verloopt via de FITsociety Messenger en alle administratie en betalingen verlopen ook via de app.

Personal Trainer vinden

Indien je geen Online Coach zoekt maar op zoek bent naar een Personal Trainer dan kan dat ook via het vernieuwde FITsociety. Net als Online Coaches zien we bij veel Personal Trainers versnippering van het aanbod en veel websites die niet of nauwelijks gevonden worden of niet goed werken.

De praktijk leert dat veel Personal Trainers moeite hebben met de techniek voor het bouwen van een website, deze te voorzien van de juiste en interessante artikelen en content om deze vervolgens ook weer vindbaar te maken in Google en andere zoekmachines. Dan is er nog de uitdaging van social media en andere marketing activiteiten. Allemaal activiteiten die bovenop hun werk (=coaching en begeleiding) komen. Het is daarom dus best aannemelijk dat de vraag vanuit de consument niet aansluit bij het aanbod van de personal trainer.

Met FITsociety lossen we hier 3 problemen op voor de personal trainers, wetende:

1. Marketing: Personal Trainers krijgen een eigen profiel op FITsociety en kunnen op die manier zichtbaar worden op de grootste fitness site van Nederland. Daarnaast worden de trainers zichtbaar in de FITsociety app en is de kans groot dat ze beter worden gevonden in de zoekmachine.
2. Administratie: we automatiseren de administratie volledig zodat de personal trainer tijd over houdt voor zaken die er echt toe doen, namelijk: klanten coachen.
3. Platform voor PT: we bieden de tools aan om schema’s te maken, agenda’s met klanten te delen en betalingen te ontvangen.

Plaats een reactie