Playmate Dani Mathers zou zich moeten schamen om bodyshaming

Playmate Dani Mathers wordt vervolgd om inbraak op privacy. Ze poste een foto van een oudere dame onder de douche op de sportschool op snapchat.

Dani Mathers

Dani Mathers is een voormalig “playmate of the year”. Voor diegenen die dat niets zegt: Een Playboy model, maar dat zegt diegenen die zijn opgevoed in het internetporno tijdperk nog steeds weinig. Dani ligt al enige tijd onder vuur op social media en afgelopen vrijdag werd ze aangeklaagd wegens inbraak op privacy. Het gaat allemaal om deze post op snapchat:dani_mathers_snapchat

Dani liet in juli haar volgers zien hoe ze zogenaamd geshockeerd was door het aanzien van een oudere vrouw in de douche van de sportschool. De bijgaande tekst zie je in de foto.

Je kunt je de reacties enigszins voorstellen. In dit artikel hoef ik dan ook niet uit te varen tegen Dani. Dat heeft de rest van de wereld al gedaan de afgelopen maanden [1,2]. De sportschool in kwestie, L.A. Fitness heeft direct haar abonnement opgezegd en aangegeven dat ze nooit meer welkom is in hun filialen. Ook raakte ze haar presenteer baantje bij een lokaal radiostation kwijt. Bodyshaming van deze orde kan blijkbaar alleen als je presidentskandidaat bent.danimathersdanimathersposesbikinieaqgvmnyf6dl

Sinds afgelopen vrijdag blijkt bovendien dat ze strafrechtelijk vervolgd zal worden. In het ergste geval kan ze 6 maanden cel en een boete van 1000 dollar opgelegd krijgen. Dan heeft ze in ieder geval de tijd om te leren hoe snapchat werkt. Als excuus meldde ze namelijk dat ze het bericht als privébericht naar een vriend wilde sturen in plaats van deze openbaar te plaatsen.

Ode aan ouderdom

In een diepere analyse van de totstandkoming van dit geval van bodyshaming kan je denken aan een flinke dosis domheid, een gebrek aan inlevingsvermogen en respect, in het beste geval aangevuld met klungeligheid. Het begint echter allemaal bij de gevoelens van afkeer die het zien van het lichaam van een oudere dame bij haar oproepen. Nu zullen er zovelen van ons die Sucks-to-be-you-gedachte zich wel kunnen voorstellen, maar er natuurlijk niet aan denken om daar op zo’n manier op te reageren. Zelf echter heb ik veel positievere gedachten als ik iemand zie bij wie de tijd duidelijk zijn sporen heeft achter gelaten. Deels uit eigenbelang, ik wordt immers ook een jaartje ouder en dan is oudjes-plagen net als een rabbijn die joden plaagt. Belangrijker echter, ik ervaar eerder een soort afgunst als ik oude mensen zien. Volgende week wordt ik 40, mijn vader werd niet ouder dan 45.

Ik neem ouder worden dus niet voor lief. Ergens in mijn achterhoofd is er altijd een klok aan het aftellen tot de leeftijd van 45. Iets wat mensen met jong gestorven ouders vaak herkennen. Elk jaar daarna zie ik al als winst. Lachen om oudere mensen is vanuit dat perspectief nogal dom.

Ik kan alleen maar hopen dat ik ooit zo oud ben dat mijn snor niet onder m’n neus begint, maar erin. Zo oud dat m’n rugharen dreadlocks vormen en m’n ballen ter hoogte van m’n knieën hangen. Zo bejaard dat ik temidden van een drukke verjaardag luid snurkend midden in de kamer in slaap val. Zo oud dat ik een gevaar ben op de weg iedere keer dat ik naar m’n achterkleinkinderen rij omdat ik zo vergeetachtig wordt dat ik er niet aan denk m’n varifocale glazen te ruilen voor m’n normale bril. Heerlijk om ze verhalen uit de oude doos te kunnen vertellen zoals over de sixpack-epidemie uit 2016 toen iedereen fitnessmodel wilde zijn en mensen nog moesten trainen om er gespierd uit te zien. Het zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn als ik ook op oudere leeftijd nog de sportschool in loop als die nog bestaat. En als je dan de noodzaak zou voelen een foto van mij te maken dan zou ik met al m’n hangende huid voor je flexen als een baas, een eindbaas.

Dat wens ik Dani ook toe.

Referenties:

  1. people.com/bodies/dani-mathers-charged-invasion-of-privacy/
  2. nydailynews.com/entertainment/gossip/dani-mathers-suspended-job-sharing-naked-photo-article-1.2712853

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

2 reacties

  1. Xandra

    Mooi geschreven weer! Je hebt helemaal gelijk!

Plaats een reactie