Google pratende schoen

Pratende Google Schoenen

We kennen de technologiereus Google van de zoekmachine, Gmail, Youtube en natuurlijk Android. Dat ze nu pratende Google schoenen hebben ontworpen is compleet nieuw. Maar wat zouden de pratende Google schoenen als voordelen kunnen hebben voor sporters?

Het concept

Google is al geruime tijd bezig met draagbare technologie concepten, zoals haar project Glass. Project Glass is een bril waarmee je kunt bellen, navigeren en zelfs kunt video-chatten. Alles met behulp van je stem en de bril die je draagt. Het concept van wearables, dus technologie die je draagt, zien we bijvoorbeeld ook bij de iWatch die Apple heeft aangekondigd. Deze concepten kunnen gebruik maken van de gegevens die je lichaam afgeeft en dat combineren met de technologie en de mogelijkheden van het internet. Dit demonstreert Google in haar concept van de Google schoenen.

Google Project Glass
Google Project Glass

De pratende Google schoenen

De pratende Google schoenen laten zien hoeveel stappen de drager van de schoenen heeft gezet en in welk tempo en kan op basis daarvan de dragen aanmoedigen en coachen. Dit zal ertoe leiden dat de sporter in kwestie een digitale coach heeft die exact op de activiteit nauwkeurig kan bepalen of er harder en intensiever getraind dient te worden. Met dit concept wil Google niet de markt van de schoenenfabrikanten betreden, maar ze laten wel zien waartoe technologie in staat is.

Wat vinden jullie van dit concept? Zouden jullie een stel pratende schoenen willen dragen tijdens het sporten? Laat het ons weten in de comments

(bron: Engadget)

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Plaats een reactie