sporttegoed logo

Prepaid fitness met Sporttegoed

Een van de eerste spelers op het gebied van prepaid fitness is Sporttegoed.nl. In 2012 waren zij de eerste aanbieder van het vooraf betaalde fitness abbonement concept en inmiddels zijn er al meer spelers actief in dezelfde hoek. In dit artikel leggen we uit wat het concept van prepaid fitness is en hoe het werkt. Verder nemen we je mee in de kosten en andere voorwaarden. Is prepaid fitness de oplossing voor de flexibele sporter? Of is het een trend die we niet snel meer terug gaan zien?

Wat is prepaid fitness

Volgens Sporttegoed is prepaid fitness ‘here to stay’ en verwachten ze dat het een revolutie teweeg zal brengen binnen de fitness branche. De werking van prepaid fitness is hetzelfde zoals we die kennen van de telefoon abonnementen:

  1. Je koopt van tevoren voor een bepaald bedrag een tegoed
  2. Je betaalt alleen als je echt aan het sporten bent geweest
  3. Je zit nergens aan vast

Dit biedt voor de sporters aardig wat flexibiliteit en vrijheid. Daarnaast kan het voor de sportschool houders een nieuwe bron van inkomsten zijn aangezien je een doelgroep aanspreekt die niet snel een langdurig abonnement zou afsluiten.

Het tegoed om te sporten schaf je van tevoren aan. Vervolgens ben je vrij om te sporten wanneer je wilt en hoelang je wilt. Dit biedt voor elke type sporter wat voordelen. Indien je alleen in de winter wilt sporten in de sportschool en in de zomer lekker buiten dan betaal je alleen op de winterse dagen en gebruik je je tegoed tijdens die dagen. Indien je op vakantie gaat hoef je niet te betalen voor de toestellen die je niet betaalt. Ben je geblesseerd, dan hoef je ook niets te ondernemen want je betaalt immers alleen wanneer je echt komt sporten.

Hoeveel kun je besparen

Het grootste nadeel dat veel sporters delen als het aankomt op fitness dan is dat wel het abonnement. Er is maar een klein deel van de leden die dagelijks gebruik maken van hun abonnement. Ook al heb je een speciale korting gekregen of een exclusief lidmaatschap je betaalt ook als je geen gebruik maakt van de faciliteiten.

Een gemiddeld abonnement is toch minimaal voor een periode van 12 maanden, waar je ongeveer 50 euro per maand betaalt. Toch zonde van de 600 euro als je niet elke maand hier volledig gebruik van maakt.

Waar kan ik sporten

Momenteel kun je met Sporttegoed.nl bij meer dan 700 sportcentra terecht waarbij ook de grote ketens als Sportcity, HealthCity, Achmea en Basic Fit. Maar je kan ook met je sporttegoed pas terecht bij veel kleinere fitnesscentra. Genoeg keuze en geen beperkingen met alle vrijheid.

Wil je weten welk sportcentrum er in jouw buurt beschikbaar is met een Sporttegoed pas? Op de site van Sporttegoed vind je elke faciliteit op postcode en plaats. Bij elke faciliteit staan de voorwaarden en prijzen. Weten hoe het helemaal werkt? Bekijk dan dit filmpje.

Wat zijn de kosten

De werking is eenvoudig. Op de site van Sporttegoed kun je gratis een account aanmaken en daar je saldo opwaarderen. Dit kan via je creditcard, iDeal of via een sporttegoed kaart. Vervolgens maak je een boeking bij de sportschool waar je wilt sporten en ontvang je via de email je toegangsbewijs. Simpel toch?

Omdat elke sportschool verschillend is, is de prijs per toegangsbewijs ook verschillend. Zo zijn er al sportscholen vanaf 5 euro per keer, maar er zijn ook duurdere sportscholen.

Is Prepaid fitness de toekomst?

In een tijd waar alles sneller gaat en communicatie eenvoudiger wordt is prepaid fitness een mooie uitkomst. Immers, je wilt als consument niet ergens aan vast zitten en zeker niet aan iets waar je geen gebruik van maakt. Wij denken dat prepaid fitness geen tijdelijke trend is maar iets is wat je meer gaat zien in de toekomst. Consumenten worden mondiger en willen graag keuze. Dit zie je terug in de telefoonabonnementen die ook breder samen te stellen zijn (de Pizza van T-Mobile zonder de anjovis)

Heb jij al ervaring met Sporttegoed of een andere pre-paid fitness leverancier? Laat jouw ervaringen achter in de comments hieronder. 

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

1 reactie

  1. Sander

    Tof concept, ik sport vaak met sporttegoed.nl.

Plaats een reactie