ROAD2FIT ervaringen en reviews

Hung en Behrooz zijn personal trainers, lifestyle coaches en de oprichters van ROAD2FIT. Zij delen met veel liefde hun passie voor een fitter en gezonder leven door middel van sport en voeding. Op Fitsociety delen zij hun succesverhalen met ons. Lees hieronder de ervaringen en revies van: Marloek van ’t Land, Faye Boné, Inge en Fabian.

Road2fit met Marloek van ’t Land

Hi! Ik ben Marloek, 29 jaar en ik woon in Hoorn. In het dagelijks leven ben ik Directiesecretaresse bij de Gemeente Amsterdam. Naast mijn fulltime baan hebben mijn vriend en ik een eigen CrossFit Box in Hoorn. Naast dat ik Chris (mijn vriend) help in de box met de administratie, organiseren van evenementen en de marketing & communicatie, ben ik zelf ook fanatiek CrossFit atleet. Sinds 3 jaar ben ik verslaafd aan deze geweldige sport! Naast hard trainen, speelt voeding een essentiële rol in mijn leven. Want hoe hard je ook traint, als je concrete resultaten wilt boeken, zal je ook op het gebied van voeding de juiste aanpassingen moeten doen.

transformatie marloek

Hoe ben je in aanraking gekomen met ROAD2FIT?

Na een flinke blessure vorig jaar werd mijn nieuwsgierigheid naar sportvoeding nog meer gewekt en besloot daarom de schoolbanken weer in te duiken en wat meer kennis hierover op te doen. Daarnaast heb ik met verschillende diëten geëxperimenteerd. Alles werkt, maar niet perse voor mij persoonlijk. Wat nu wel echt bij mij paste als persoon en bij mijn doelstellingen bleef tot voor kort een zoektocht voor mij. Ik kende Hung nog van onze box waar hij een tijdje geleden trainde en ik wist dat hij was begonen met Road2Fit, Daarom besloot ik de hulp in te schakelen van Road2Fit.

Wat waren jouw doelstellingen voordat je begon met ROAD2FIT?

Wat voor mij werkt, is het stellen van een doel en daarbij een plan hebben.

Mijn doelstelling was het verbeteren van mijn sportprestaties. Ik wilde mij nog fitter en energieker voelen en mijn herstel na de trainingen nog meer bevorderen. Die mooie buikspieren vind ik stiekem ook geweldig! Maar is voor mij niet het voornaamste doel.

Had je dit al eens eerder geprobeerd en wat was toen je struikelblok?

Ik had voor Road2Fit al veel geëxperimenteerd met diverse diëten zoals Paleo, PHP en Sportvasten. Al deze diëten hanteren dezelfde methode, namelijk ‘clean-eating’ of te wel ‘schoon eten’, wat wil zeggen dat je voornamelijk onbewerkte producten tot je neemt, veel groenten, koolhydraten met een lage glykemische index, eiwitten en gezonde vetten. De verschillen zitten voornamelijk in de hoeveelheden, of het moment van de dag waarop je bepaalde voedingsbronnen mag nuttigen. Tot Road2Fit kon ik nog geen voor mij perfect passend voedingspatroon vinden wat aansloot bij mijn doel: Verbeteren van sportprestaties. Dankzij Hung & Behrooz, heb ik kennis gemaakt met mijn huidige voedingsschema. Het schema is precies ingezet op mijn calorieënbehoefte en de juiste verdeling van de macro’s (koolhydraten, eiwitten en vetten) op de juiste momenten van de dag. Zo is mijn koolhydraatinname vlak voor mijn training hoger dan op de andere momenten van de dag en is mijn eiwitinname wat hoger na mijn training.

Welke resultaten heb je behaald tijdens je ROAD2FIT-periode?

Ik was altijd best voorzichtig met het eten van koolhydraten. Vanaf mijn avondeten, nam ik geen koolhydraten meer want ik was altijd bang dat ik er te veel van at, terwijl ik meestal daarna pas ga trainen. Nu merk ik dat extra koolhydraten mij juist extra power geeft bij een workout!

Daarnaast is ‘meal preppen’ (red.:maaltijd voorbereiding) mijn nieuwe hobby geworden, schieten mijn sportprestaties omhoog en voel ik mij extreem fit. Ook werpt het z’n vruchten af als ik in de spiegel mijn abs sta te showen (tegenover mezelf ).

Sommige mensen vinden het misschien te veel van het goede en snappen de toewijding niet. Ik krijg regelmatig te horen: “Waarom? Je bent al zo slank” of “Pas je wel op dat je niet te gespierd wordt?”. Guys! You’re missing the point! Het geeft niet wat een ander ervan vindt, het gaat er om dat ik me hier goed bij voel. Tenslotte zal ik een ander ook nooit zeggen dat ze dat patatje beter niet kunnen nemen. Wees gewoon gelukkig met jezelf en accepteer dat een ander dat ook is, al is dat wellicht op een manier die jezelf niet gewend bent.

Wil je nog iets kwijt aan de lezers?

Ik zou willen dat ik hier eerder mee was begonnen want ik voel me geweldig! Maar het is nooit te laat om doelen te stellen op het gebied van voeding en training. Je bent zelf de sleutel van het succes, alleen met je eigen motivatie en doorzettingsvermogen zal je je doelen behalen en het team van Road2Fit staat voor je klaar om je hierbij te helpen.

Road2fit met Inge

Mijn naam is Inge, 24 jaar en kom uit Zwaag. Op het moment ben ik nog volop aan het studeren. Afgelopen jaar heb ik mijn diploma HBO-Rechten in ontvangst mogen nemen en besloten om daarna gelijk mijn studie te vervolgen. Deze studie volg ik aan de Open Universiteit en bestaat voor 95% uit zelfstudie. Dit betekent dat ik vaak dagdelen zittend doorbreng. Ik werk bij een supermarkt voor minstens twee dagen in de week en handbal bij Sportvereniging Westfriezen.

IMG_0604

Hoe ben je in aanraking gekomen met ROAD2FIT?

Via Facebook zag ik verschillende keren berichten voorbij komen. De afgelopen jaren was ik veel aangekomen en de berichten die ik op de Facebookpagina van ROAD2FIT zag inspireerden mij. Uiteindelijk heb ik besloten dat het zo niet verder kon en heb ik ROAD2FIT benaderd. Gelijk een reactie gekregen met allerlei informatie over het 12 weeks to fit programma. Ik heb aan de hand daarvan besloten om het programma te volgen.

Wat waren je doelstellingen voordat je met ROAD2FIT begon?

Voordat ik begon aan het 12 weeks to fit programma begon, heb ik een intakeformulier moeten invullen. Op dat moment woog ik maarliefst 82,7 kg met een lengte van 1.69m. Ik was echt veel te zwaar. Ik wilde afvallen en mezelf gezonder en fitter voelen. Ik had voor mezelf de volgende doelstellingen opgesteld:

  • Het krijgen van een gezond BMI, dit zou ik bereikt hebben bij een gewicht van 69 kg.
  • 65 kg wegen na het 12 weeks to fit programma.

Ondanks dat mensen in mijn omgeving zeiden dat zoveel afvallen in korte tijd onmogelijk was, werden mijn doelstellingen door ROAD2FIT gelukkig wel serieus genomen.

Had je dit al eens eerder geprobeerd en wat was toen je struikelblok?

Ik heb verschillende dingen geprobeerd. De struikelblokken waren voornamelijk dat ik geen stok achter de deur had. De voeding van de verschillende ‘diëten’ die ik heb gevolgd, gaven mij te weinig energie waardoor ik het zwaar had om nog veel te kunnen sporten. Daarnaast zag ik ook niet snel resultaat, wat dan weer demotiverend werkte. Ik dacht ook dat ik wel redelijk gezond at, maar als ik nu kijk naar mijn voedingspatroon van toen, dan is dat echt niet het geval geweest.

Welke resultaten heb je behaald tijdens je ROAD2FIT-periode?

Ik weeg op het moment 64.1 kg en dat betekent dat ik gedurende mijn 12 weeks to fit ruim 18 kilo ben afgevallen. Mijn doelstelling van 65 kg heb ik dus bereikt. Ik heb mezelf nog nooit zo fit en goed gevoeld. Ik zit lekkerder in mijn vel, ben zelfverzekerder en ik heb onwijs veel over sport en voeding geleerd.

Wil je nog iets kwijt aan de lezers?

Dat ik begon aan het programma werd ik wel even met mijn neus op de feiten gedrukt. De eerste twee weken waren wel zwaar. Ik had veel last van hoofdpijn, mijn lichaam moest erg wennen aan alle veranderingen. Maar ik voelde me al snel veel beter en begon echt te wennen aan alle ‘nieuwe’ dingen. De structuur van het voedingsschema en fitness schema hebben echt zo geholpen. Zonder de goede begeleiding van Behrooz had ik mijn doelstellingen nooit kunnen behalen. Al mijn vragen werden heel snel en duidelijk beantwoord en ik werd continue gemotiveerd door de enthousiaste mailtjes die ik iedere keer weer kreeg.

Een goed voorbeeld is de eerste maaltijd van de allereerste dag. In het voedingsschema stond een havermoutshake. Vol enthousiasme maakte ik de shake en nam ik de eerste slok. Ik moest daar meteen van kokhalzen. Meerdere keren heb ik geprobeerd hem op te drinken. Ik ben iemand die niet snel opgeeft, maar de shake wilde maar niet in mijn lichaam blijven. Ik heb dit doorgegeven aan Behrooz en mijn schema werd direct aangepast. Naarmate de weken vorderde en ik gewend was aan andere voeding heb ik weer opnieuw de shake genomen. Toen ging dit gelukkig zonder problemen! Dit voorbeeld bewijst wel dat ik echt serieus genomen werd en dat er gelijk een oplossing voor bedacht werd.

Door ROAD2FIT voel ik me nu gezond en fit. Ik ben onwijs trots op mezelf dat ik mijn doelstellingen behaald heb. Alles is er zoveel beter door geworden. Kortom, het volgen van 12 weeks to fit is echt iedereen aan te raden!

Road2Fit met Faye Bóné

Hey! Ik ben Faye Bóné, 24 jaar en ik woon in Almere. Mensen noemen me creatief en een duizendpoot. Zelf ben ik wat ‘humble’ en geniet ik slechts van alle dingen die ik in het dagelijks leven doe. Op nummer 1 staat mijn gezin. Ik heb 2 schatten van dochters en laat ik mijn kersverse man niet vergeten (onlangs getrouwd!). Naast het gezin, werk ik als account assistant bij een Trust Kantoor.

IMG_9941

Maar mijn echte passie ligt bij eten.

Ik snap dat je nu denkt, “Ja eten, wie houdt daar nu niet van?” Klopt, maar het gaat verder dan dat. Als ‘leukigheid’ begon ik foto’s van mijn recepten te maken en deze te plaatsen op Instagram (@Foodsyou) en later ook op Facebook. De reacties die daar op volgden waren geweldig, en ik kreeg er een kick van!

Ruim 4 jaar geleden ben ik me meer met voeding inhoudelijk bezig gaan houden. Ik heb, na tal onderzoeken, de stempel: Spastisch darmsyndroom gekregen, en moest zelf maar gaan uitvinden wat nu wel en niet werkte voor mijn lichaam. Toen is het allemaal begonnen. Ik ben mijn hele eetpatroon gaan omgooien en steeds meer producten uit m’n menu gaan wissen.

Mijn recepten zijn niet per definitie allemaal gezond, en mijn bedoeling is ook niet om mensen iets op te leggen of dingen te garanderen, ik creëer recepten welke goed werken voor mijn lichaam en ik wil anderen er van mee laten genieten. “Everyone deserves a taste of good life”. Bewustere keuzes maken met betrekking tot voeding hoeft niet te betekenen dat het saai is, of direct heel duur, of niet lekker. In tegendeel! Eten moet een feestje zijn en niet een strijd.

Inmiddels begeleid en coach ik mensen die een 9-daagse detox volgen via Foodsyou en vind ik dat het meest geweldige om te doen. De waardering van deze bikkels, wat geven zij mij energie. Mijn motto is echt “inspire to motivate” en ik hoop dat ik dit nog lang mag blijven doen

Hoe ben je in aanraking gekomen met Road2Fit?

M’n maatje en motivator Renee (@renee_flex) is goed bevriend met één van de oprichters van Road2Fit, Hung. Ik volgde hem zelf al een tijd op Instagram en raakte enorm geïnspireerd door zijn pagina. Ik wilde zelf ook zoveel mensen bereiken en inspireren en we begonnen wat over en weer te berichten. Op dat moment was Road2fit in the making en werd ik ontzettend enthousiast, want ondanks dat ik zelf al een lange tijd met voeding bezig was, was ik toe aan een nieuwe uitdaging.

Road2fit met Fabian

Ik ben Fabian. 33 jaar en ik kom uit Hoorn. Ik werk in Amsterdam waar ik vrij veel uurtjes achter een pc zit. Verder ben ik onlangs na 25 mooie jaren gestopt met voetballen. De blessures werden me iets teveel en andere dingen, zoals werk en sociale contacten, konden daaronder lijden. Maar sinds 8,5 maand ben ik erg vaak in de sportschool te vinden. Dus ik kom alsnog gelukkig veel aan sporten toe.

IMG_0157

Hoe ben je in aanraking gekomen met ROAD2FIT?

Ik kende Hung in eerste instantie al van de middelbare school. Daarna hadden we vriendinnen die met elkaar bevriend waren. Zo zagen en spraken we elkaar op verjaardagen. Zo vertelde hij me ooit over ROAD2FIT. Jaren later vond ik dat ik echt iets aan mezelf moest doen. Ik benaderde Hung en zo begon het balletje te rollen.

Wat waren je doelstellingen voordat je met ROAD2FIT begon?

Ik had twee doelstellingen:

  • mijn schouder sterker maken (die was eerder uit de kom gegaan);
  • een beter, fitter en mooier fysiek krijgen (dan maar meteen doorpakken, ook!).

Had je dit al eens eerder geprobeerd en wat was toen je struikelblok?

Wat jaartjes terug, toen ik nog studeerde, trainde ik ook veel. Vaak vier keer per week. Mijn struikelblok was toen dat ik weinig resultaat zag. Ik dacht dat ik wel groter zou worden als ik gewoon veel pasta naar binnen zou werken. Daar zat ik dus mooi even naast. Na een maandje of acht gaf ik het op.

Welke resultaten heb je behaald met ROAD2FIT?

Mijn schouder is al veel sterker geworden! Sterker dan ooit, zelfs. Verder gaat het al aardig met mijn fysiek. Ik moest flink aankomen. Ik woog net iets meer dan 65kg en mijn bovenarmen waren net iets dikker dan m’n pols. Ik ben inmiddels 12kg aangekomen en m’n vetpercentage is alsnog met een paar procent gedaald. Ik ben echt heel erg tevreden! Ik heb er nog nooit zo uitgezien en ben nog lang niet klaar en ik zal de lat alleen maar hoger blijven leggen.

Wil je nog iets kwijt aan de lezers?

Ik had hier gewoon veel eerder mee moeten beginnen. Het belangrijkste wat ik eruit heb gehaald is dat ik me veel positiever ben gaan voelen. Meer focus, betere concentratie, veel vrolijker… Het roze bril-verhaal, zeg maar! De eerste stap is altijd lastig, maar achteraf bleek ie makkelijker dan je dacht.

Plaats een reactie