Road 2 fit

ROAD2FIT: Marloek

Hung en Behrooz zijn personal trainers, lifestyle coaches en de oprichters van ROAD2FIT. Zij delen met veel liefde hun passie voor een fitter en gezonder leven door middel van sport en voeding. Op Fitsociety delen zij hun succesverhalen met ons. Vandaag: Het verhaal van Marloek.

Interview Marloek

Hi! Ik ben Marloek, 29 jaar en ik woon in Hoorn. In het dagelijks leven ben ik Directiesecretaresse bij de Gemeente Amsterdam. Naast mijn fulltime baan hebben mijn vriend en ik een eigen CrossFit Box in Hoorn. Naast dat ik Chris (mijn vriend) help in de box met de administratie, organiseren van evenementen en de marketing & communicatie, ben ik zelf ook fanatiek CrossFit atleet. Sinds 3 jaar ben ik verslaafd aan deze geweldige sport! Naast hard trainen, speelt voeding een essentiële rol in mijn leven. Want hoe hard je ook traint, als je concrete resultaten wilt boeken, zal je ook op het gebied van voeding de juiste aanpassingen moeten doen.

transformatie marloek

Hoe ben je in aanraking gekomen met ROAD2FIT?

Na een flinke blessure vorig jaar werd mijn nieuwsgierigheid naar sportvoeding nog meer gewekt en besloot daarom de schoolbanken weer in te duiken en wat meer kennis hierover op te doen. Daarnaast heb ik met verschillende diëten geëxperimenteerd. Alles werkt, maar niet perse voor mij persoonlijk. Wat nu wel echt bij mij paste als persoon en bij mijn doelstellingen bleef tot voor kort een zoektocht voor mij. Ik kende Hung nog van onze box waar hij een tijdje geleden trainde en ik wist dat hij was begonen met Road2Fit, Daarom besloot ik de hulp in te schakelen van Road2Fit.

Wat waren jouw doelstellingen voordat je begon met ROAD2FIT?

Wat voor mij werkt, is het stellen van een doel en daarbij een plan hebben.

Mijn doelstelling was het verbeteren van mijn sportprestaties. Ik wilde mij nog fitter en energieker voelen en mijn herstel na de trainingen nog meer bevorderen. Die mooie buikspieren vind ik stiekem ook geweldig! Maar is voor mij niet het voornaamste doel.

Had je dit al eens eerder geprobeerd en wat was toen je struikelblok?

Ik had voor Road2Fit al veel geĂ«xperimenteerd met diverse diĂ«ten zoals Paleo, PHP en Sportvasten. Al deze diĂ«ten hanteren dezelfde methode, namelijk ‘clean-eating’ of te wel ‘schoon eten’, wat wil zeggen dat je voornamelijk onbewerkte producten tot je neemt, veel groenten, koolhydraten met een lage glykemische index, eiwitten en gezonde vetten. De verschillen zitten voornamelijk in de hoeveelheden, of het moment van de dag waarop je bepaalde voedingsbronnen mag nuttigen. Tot Road2Fit kon ik nog geen voor mij perfect passend voedingspatroon vinden wat aansloot bij mijn doel: Verbeteren van sportprestaties. Dankzij Hung & Behrooz, heb ik kennis gemaakt met mijn huidige voedingsschema. Het schema is precies ingezet op mijn calorieĂ«nbehoefte en de juiste verdeling van de macro’s (koolhydraten, eiwitten en vetten) op de juiste momenten van de dag. Zo is mijn koolhydraatinname vlak voor mijn training hoger dan op de andere momenten van de dag en is mijn eiwitinname wat hoger na mijn training.

Welke resultaten heb je behaald tijdens je ROAD2FIT-periode?

Ik was altijd best voorzichtig met het eten van koolhydraten. Vanaf mijn avondeten, nam ik geen koolhydraten meer want ik was altijd bang dat ik er te veel van at, terwijl ik meestal daarna pas ga trainen. Nu merk ik dat extra koolhydraten mij juist extra power geeft bij een workout!

Daarnaast is ‘meal preppen’ (red.:maaltijd voorbereiding) mijn nieuwe hobby geworden, schieten mijn sportprestaties omhoog en voel ik mij extreem fit. Ook werpt het z’n vruchten af als ik in de spiegel mijn abs sta te showen (tegenover mezelf ).

Sommige mensen vinden het misschien te veel van het goede en snappen de toewijding niet. Ik krijg regelmatig te horen: “Waarom? Je bent al zo slank” of “Pas je wel op dat je niet te gespierd wordt?”. Guys! You’re missing the point! Het geeft niet wat een ander ervan vindt, het gaat er om dat ik me hier goed bij voel. Tenslotte zal ik een ander ook nooit zeggen dat ze dat patatje beter niet kunnen nemen. Wees gewoon gelukkig met jezelf en accepteer dat een ander dat ook is, al is dat wellicht op een manier die jezelf niet gewend bent.

Wil je nog iets kwijt aan de lezers?

Ik zou willen dat ik hier eerder mee was begonnen want ik voel me geweldig! Maar het is nooit te laat om doelen te stellen op het gebied van voeding en training. Je bent zelf de sleutel van het succes, alleen met je eigen motivatie en doorzettingsvermogen zal je je doelen behalen en het team van Road2Fit staat voor je klaar om je hierbij te helpen.

(Marloek is niet alleen een fanatieke sporter, maar ook crewmember van fitgirls waar ze regelmatig blogs schrijft over sport, voeding en healthy lifestyle)

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Plaats een reactie