Shirley Meijer, bikini fitness atlete

Vorige maand deed ik een photoshoot met Shirley Meijer. Shirley had de shoot gewonnen met haar overall titel op de Enercup 2017.

Shirley Meijer, bikini fitness model en atlete

Net als vorig jaar bood ik dit jaar de overall winnaars van de Enercup een photo- en videoshoot aan. Shirley Meijer  won de overall titel in de klasse bikini-fitness. Vorige maand deden we de shoot in de studio/crossfit box in Purmerend.

Ook vroeg ik Shirley om haar verhaal te delen met onze lezers.

 

  • Shirley Meijer,
  • 27 jaar, geboren in Groningen,
  • woonzaam in Assen. 

Naast mijn sportleven, ben ik Hotelmanager. Dit is een drukke en verantwoordelijke baan waarbij gezond leven er vaak bij in schiet. In de horeca is lekker eten en drinken natuurlijk erg belangrijk, voor je het weet doe je dit zelf ook elke dag. Ik ben niet iemand die alles kan eten en toch niet aankomt, helaas, dus ik ben al jaren aan het jojo-en. Dan kwam ik zo weer 10 kilo aan, vervolgens hongerde ik mijzelf uit en sportte ik weer heel veel terwijl ik niks binnen kreeg. Eigenlijk had ik geen idee wat ik nodig had qua voeding en hoe ik goed moest trainen.

Zo’n 5 jaar geleden pakte ik samen met mijn vriend het fitnessen weer wat op, maar mondjesmaat, als ik geen zin had, ging ik gewoon niet. Op den duur werden de trainingen en de gezonde voeding steeds serieuzer en belangrijker in ons leven, maar pas in oktober 2016 besloot ik echt om mee te doen aan een bodybuild wedstrijd, de Enercup. Mijn vriend, Robbert Winter, zat hier niet echt op te wachten, maar toen we bij de Enercup gingen kijken in 2016 werd ook hij enthousiast en wilde mij steunen in de weg hier naartoe. Wat ik overigens echt fantastisch vond, want hij is mijn steun en toeverlaat en tevens mijn beste vriend. Zonder hem was het veel zwaarder geweest. Ik ben dan ook mega trots op hem! Hij is niet zo van het showen en naar buiten treden, maar hij heeft een prachtige fysiek neergezet, zijn routine ging perfect en een betere steun had ik mij niet kunnen wensen.

Tijdens de Enercup werd ik 1e in de bikini fitness / miss shape klasse. Helemaal te gek en ik wist niet wat mij overkwam! Ik wilde tijdens de wedstrijd niet onzeker over komen en daarom heb ik geen moment naar de andere dames gekeken op het podium. Ik had dus geen idee hoe de vergelijkingen waren en dacht ook: ach, dit is mijn 1e wedstrijd. Natuurlijk hoop je top 3, maar ik had absoluut geen verwachtingen. Vervolgens kreeg ik na deze uitreiking ook nog de Overall prijs, de tiara. Ik kreeg 2 cursussen sport- en voeding aangeboden, wat ik graag wilde, want ik wil graag meer kennis op doen. Ik kreeg 2 volle tassen met goodies, de geldprijs van €500 en ik kreeg nog een enorme trofee en zat ik bij de beste 6 van alle klassen waardoor ik werd gekwalificeerd voor de Ms. & Mr. Universe op 25 november 2017. Gelijk naar een internationale wedstrijd in Hamburg, Duitsland!

Naast al deze prijzen woon ik ook nog een te gekke fotoshoot bij Kenneth Nwosu. Ik had geen idee wat ik moest verwachten, ik had hiervoor nog maar 2 shoots gedaan. Een keer een shoot voor mijzelf en een keer en shoot voor een lokale krant naar aanleiding van de Enercup. Kenneth liet mij zelf kiezen uit 2 locaties, een sportschool of de Crossfitbox in Purmerend. Die laatste leek mij heel gaaf! Het is voor mij ongeveer 2 uur rijden naar deze locatie en toen ik hier aankwam was Kenneth nog bezig met een shoot. Wat een gave locatie en wat een aardige gast is Kenneth! Mijn vriend was ook mee en er was gelijk een klik tussen beide heren. Zelf had ik een paar outfits mee en Kenneth nam een Gymkiller outfit mee, dit merk volgde ik al een tijdje en vond ik onwijs gaaf. Het resultaat van de shoot vond ik heel gaaf. Kenneth maakte niet alleen foto’s, maar hij heeft ook een video gemaakt. Toch wel heel erg tof om je eigen fitness video te hebben!

Na de Enercup had ik 9 weken de tijd om mijn fysiek te verbeteren, maar helaas stond ik er op de dag van de Universe niet goed bij en haalde ik een 10e plaats in een line-up van 23 prachtige dames. Op zich een mooi resultaat voor mijn 2e wedstrijd, maar ik had er voor mijzelf meer uit kunnen halen.

Dit is dan ook gelijk mijn volgende doel, in 2018 wil ik graag weer de Enercup doen en hoop ik mij hier weer te kwalificeren voor de Universe en dan gaan we voor de winst!

Ook heb ik een switch gemaakt van coach en zullen Bianca en Christa Sieberichs mij gaan begeleiden naar de Enercup 2018. Deze twee dames waren ook bij de Universe en hebben zich onwijs ingezet voor alle atleten van NAC TEAM HOLLAND. Het was wel duidelijk dat zij enorm veel passie hebben voor deze sport. Wij stonden echt als team op de Universe in Hamburg. Iedereen helpt elkaar, iedereen zorgt voor elkaar, het team maakt het gezellig met elkaar en naderhand hebben we lekker met elkaar bij de McDonalds gegeten!

Op naar een nieuw jaar met nieuwe kansen!

Wil je mij blijven volgen? Zoek mij dan op instagram op: shirley.shape

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie