Sylke Kempe en de WBFF: De wedstrijd!

En dan ineens besef je je dat de wedstrijd alweer weken geleden was. Ook na een wedstrijd vliegt de tijd. Hoog tijd dus voor een update en vooral ook tijd om mijn WBFF ervaring te delen!

Dag van de wedstrijd

Het weekend van 26 mei was het zo ver. Eindelijk mijn eerste WBFF wedstrijd in London. De vrijdag vlogen wij al die kant op en op de zaterdag zou het hele feest officieel van start gaan. De vrijdag lekker rustig aan gedaan in het hotel, om zo krachten te sparen en voor te bereiden op de 2 dagen die zouden volgen. Op de zaterdag was het al vroeg tijd om in de tanning te gaan. Om 11 uur zaten de eerste 2 lagen er op. Een mooie diepe kleur die na 8 uur drogen voldoende in de huid getrokken moest zijn om te kunnen douchen. Helaas kon ik nog niet douchen voor we de inschrijving hadden. Deze was op zaterdag middag vanaf een uur of 5.

Dress to impress, semi-formeel. Dat was de dresscode voor die avond. Eerst was het aan alle atleten om zich in te schrijven, hun stage foto’s te regelen en het nummer op te halen welke je zou dragen op het podium. Hierna zou er een welkomstpraatje zijn door de grote baas zelf; Paul Dillet. Het inschrijven ging erg vlot. Goed geregeld en duidelijk. Iedereen was erg mooi gekleed, sommige al wel in de tanning, andere niet. Dit moment was natuurlijk gelijk jouw eerste indruk. Van andere atleten, maar natuurlijk ook van de jury. Al met al was het vrij vlotjes voorbij. Naderhand werden er nog wat foto’s gemaakt en tegen een uur of half 9 stonden we weer buiten. Tijd om te eten en op tijd te gaan slapen, want de dag erna was het show day!


Show day

De zondag ochtend vertrokken we al vroeg naar de showlocatie. Coaches mogen niet mee backstage, evenals familie of vrienden, dus je bent echt op elkaar of jezelf aangewezen. Dit was wel even spannend, maar daar aangekomen merkte ik al snel dat de hele sfeer erg goed en gezellig was. Iedereen was erg behulpzaam. Om half 11 had ik mijn haar en make up, dit werd gedaan door een team dat is aangesloten bij de WBFF. Ook hier merk je weer de enorm hartelijke sfeer onderling. Complimenten vliegen je werkelijk de hele dag om de oren. Geeft een enorme boost en maakt de dag echt dat je je een prinsesje voelt.

Om 12 uur ging de laatste laag tanning erop. ‘S morgens kon ik gewoon douchen, waardoor de tanning nu een mooie zon-gebrand effect gaf aan de huid. Hier overheen kwam nog een top coat die een soort glimmend effect geeft. Echt de finishing touch. Daarna was het tijd om de bikini aan te trekken, zorgen dat het juiste eten naar binnen gaat en relaxen en lekker om je heen kijken. Zo verschrikkelijk veel mooie bikini’s die daar voorbij komen, iedereen is echt uniek. Ik vond dat heel erg leuk om te zien. Hoe iedereen zo zijn best had gedaan.

Showtime!

Rond half 3 was het tijd voor een korte repetitie op het podium. De openingsparade werd uitgelegd en een keer gedaan en we kregen informatie over de route die je moest gaan lopen tijdens je eigen routine. Fijn die extra informatie nog even vooraf aan de show. Hierna hadden we nog kort de tijd om de laatste dingen te doen en toen was het showtime!

Eerst de eigen routine, daarna de vergelijkingen en aansluitend de posedown in bikini. Hierna was even een korte pauze en toen had ik nog mijn galaronde. Aansluitend werd gelijk de prijs voor beste avondjurk uitgereikt en daarna de prijsuitreiking van de klasse. Al met al duurde de show ongeveer een uur of 4. Niet al te lang en lekker snel de uitslag, wat wel erg prettig was.

Ik ben naar huis gegaan met de prijs voor de mooiste avondjurk (jeej!!) en daarnaast een 3e prijs in mijn categorie; ‘bikini tall’. Beide ben ik ongelooflijk blij mee en trots op. Natuurlijk ging ik heen met als doel die pro-card, maar helaas was dat (nu) nog niet het geval. Ik heb voldoende punten voor mezelf waar ik aan wil werken en die pro-card komt nog wel!

Diva

Al met al is de wedstrijd me erg goed bevallen. Ik vond de sfeer onwijs leuk, fijn en gezellig. Ik heb me de hele dag echt een diva gevoeld, iedereen was onwijs mooi en hoorde ook gewoon echt op dat podium thuis. De show was erg goed geregeld, je kreeg veel tijd op het podium en eigenlijk kan ik weinig mindere punten noemen. Wel is het echt een prijzig plaatje, wat maakt dat ik niet zomaar even een nieuwe wedstrijd kan gaan doen.

Maar ik kom zeker terug om mijn pro-card op te halen!

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie