Sylke Kempe en de WBFF: London here I come

Dit jaar maakt Sylke Kempe de overstap naar de WBFF (World Beauty Fitness and Fashion). Voor FITsociety neemt zij jullie mee in dit nieuwe avontuur. 

WBFF, London

Nog een aantal weken te gaan, dan zal ik mijn eerste show draaien in Londen! Ik ben nog nooit in Londen geweest, dus stiekem best wel spannend. Toch vind ik het vooral heel erg tof en leuk en heb ik er heel erg veel zin in. De Shows van de WBFF zijn echt door heel de wereld te vinden. Het wordt ook steeds groter en er komen steeds meer landen bij waar de WBFF zich laat zien.

Zo ook Nederland, dit jaar voor het eerst! 8 september zal er een show zijn in Amsterdam, waar ook mensen uit andere landen weer aan mee kunnen en mogen doen. Dat maakt het erg interessant in mijn ogen. Het biedt namelijk een hoop kansen en je leert zo een hoop mensen kennen. Ik heb er voor gekozen eerst een show te doen in Londen, dit om alvast ervaring op te doen en hopelijk zelfs al mijn Pro-Card te halen. Op die manier ben ik de grote stroom uit Nederland net even voor en weet ik al hoe het er aan toe gaat mocht ik wel besluiten deel te nemen aan de show in Nederland.

Glitter & glamour

Voor je mee kan doen, moet je een hoop dingen regelen. Een van die dingen is natuurlijk je verblijf.

De bond regelt het altijd zo dat er een vast hotel is waar alle deelnemers slapen. Dit is niet verplicht, maar uiteraard wel aan te raden. Zo scoor je toch net weer een extra puntje. In dit hotel is ook de inschrijving en hier is ook de tanning, beide de dag voor de wedstrijd. De hotels en de locaties van de shows zijn echt de creme de la creme. Super luxe en mooi. Puur om echt dat gevoel van glamour te geven. In Londen is dit een prachtig 5 sterren hotel in het centrum. Hier is alles tot in de puntjes geregeld voor de deelnemers. Leuke hiervan is ook dat je gelijk een hoop mensen leert kennen in het hotel en je denk ik gelijk een soort verbondenheid voelt. Makkelijk is ook dat je dan zo door loopt naar de inschrijving en dat je niet moeilijk hoeft te doen met je tanning.

De WBFF roept natuurlijk altijd dat het enkel voor het beste van het beste is en dat het gaat om Fashion en Fitness. Dat maken ze op deze manier wel waar. Onderstaande filmpje van vorig jaar geeft wel een mooi beeld.

Dress to impress

Net als de locatie is ook de inschrijving chique en glamoureus. Hier is het de bedoeling dat je in avondkleding komt en je echt opdoft. Het is je ‘eerste’ kennismaking met de bond, andere atleten en vooral, met de jury. Echt hun eerste indruk van jou en deze moet dus helemaal on point zijn. Je partner mag gewoon mee, maar ook daar wordt van verwacht dat deze netjes gekleed gaat in style. Iets om dus zeker rekening mee te houden, ook in de voorbereiding en het uitzoeken van kleding.

Ook de locatie van de show (in dit geval indigo at the O2 in Londen) is echt super. Groot en chique, perfect passend bij wat de WBFF wil uitdragen. Voor hier in Nederland kunnen we er dus ook wel van uit gaan dat het op een van de mooiste locaties van Nederland zal zijn. Een plek waar echt de atleten de ster van de show zijn en ook zo behandeld worden. Ik hou daar van!

Mijn hotel is in elk geval al geboekt, een van de eerste dingen die ik in orde had gemaakt. Het kan maar geregeld zijn! De tanning, haar en make up en de inschrijving zijn up next. Langzaam vallen de puzzelstukjes op zijn plaats en begint het echt aftellen te worden.

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie