Sylke Kempe en de WBFF: Poseren

In deze blog neemt Sylke ons mee in het poseren voor wedstrijden van de WBFF, inclusief een video van haar poseerlessen. 

Beauty is in the skills of the poser

Links, rechts, handen in de zij, schouders naar achteren en pose! Een van de meest belangrijke dingen aan de wedstrijd die ik ga doen, is toch wel het poseren. Het is belangrijk dat je jezelf op de best mogelijke manier presenteert. Je shape kan onwijs goed zijn, maar als je niet kan poseren dan red je het daar helaas niet mee. Voor mij een voordeel, want laat dit nou net het stukje zijn wat ik het leukst vind en ook het stuk wat mij aardig goed ligt. Die minuten op het podium zijn echt mijn ding en mijn eigen poses en routine bedenken is ,zeg maar, ‘nog meer mijn ding’.

Bij de IFBB was ik een bepaalde manier van poseren gewend, vaste poses die steeds terug kwamen en waar je absoluut niet van kunt afwijken tijdens de vergelijkingen. Natuurlijk kan je ook dat best een beetje eigen maken, maar de basis is voor iedereen het zelfde. In de I-walk kan je iets meer je eigen ding doen, maar ook hier heb je altijd een aantal basis poses die terugkomen.

Zelf heb ik eigenlijk nooit poseerles gehad. Ik heb enkel een keer meegedaan met een clinic vanuit de bond. Ik wilde graag mijn eigen draai geven aan de poses en daardoor was ik denk ik toch een beetje te koppig voor echt poseerles van een ander. Thuis oefenen deed ik wel, met een spiegel in de woonkamer toch altijd even bezig met het doornemen van de poses en het checken van mijn shape. Mijn ‘stage performance’ is gelukkig altijd wel aardig in orde geweest en hiervoor heb ik gelukkig ook vaker complimenten terug gekregen vanuit de bond. Super leuk om te horen en dat geeft mij ook weer vertrouwen voor komend traject.

Poseren voor de WBFF

Maar dán kom je bij de WBFF, Compleeeet anders. Is dat even wennen zeg! Niks geen vaste poses meer, alles mag je gewoon zelf bedenken en doen. Alles om jouw lichaam echt zo mooi mogelijk uit te laten komen. Op zoek naar de poses die dus werken voor jouw lichaam en dit maakt elke deelnemer uniek op het podium, I love it! Je hebt 2 verschillende rondes. Sowieso in bikini (daarover in een volgende blog meer) en daarnaast doe ik een ronde in galakleding. De eerste ronde bestaat uit je eigen routine en daarna de vergelijkingen met een zogenaamde Pose down.

In de vergelijkingen heb je wel de front, side en backpose die je allemaal af gaat. Hoe deze er uit zien, mag je echter volledig zelf bedenken. In de posedown komen alle dames naar voren en doen ze in 1 minuut een soort battle. Binnen die minuut moet je je beste kanten en poses laten zien en zorgen dat precies jij degene bent die opvalt in de hele groep. De galaronde is meer een soort parade, je loopt in een soort halve cirkel het podium op, met enige tussenposen, maar wel na elkaar. Voor op het podium neem je dan een pose aan en dan mag je weer door. Stiekem een stuk makkelijker dan de bikini-ronde dus!

Poseerlessen

Nu ben ik ondertussen al een paar weken in prep.. En ben ik zelfs net gestart met mijn aftrain fase. Wat betekent dat ik 10 weeks out ben. Poseren was dus echt een dingetje wat ik echt zo snel mogelijk op moest gaan pakken. Daar waar sommige atleten soms wel een jaar oefenen op hun poses en routine, heb ik in totaal een week of 20. Afgelopen weken heb ik mijn eerste lessen gehad. Bij mijn eigen coaches Miquel en Esther van Posing ME Performace en een clinic bij WBFF Pro Evelien Nellen.

Ook ik moet er aan geloven, want op eigen houtje ga ik het dit keer denk ik niet redden. Als ik mijn pro-card wil halen dan moet mijn poseren gewoon on point zijn. Het gaat me gelukkig goed af, ook omdat ik veel geoefend heb, maar het is nu echt letten op de details en de puntjes op de i. Alles moet kloppen, de manier waarop je been staat, hoe je kijkt, wat je armen doen.. echt alles. Interessant, leerzaam en echt een leuke uitdaging.

Mijn routine heb ik ondertussen in elkaar gezet en vanaf nu is het constant alles doorlopen; de poses, de transities, manier van lopen, snelheid van bewegen en vooral de styling om de bewegingen af te maken. Hierbij komen veel invloeden vanuit de danswereld kijken en dit is voor mij best nieuw. Gelukkig heb ik mijn coaches die mij hierin ondersteunen en met hen gaat dit zeker weten lukken.

Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit goed gaat komen voor 27 mei en kan niet wachten tot ik het podium op mag en mijn routine mag laten zien.

Over Sylke Kempe

Sylke is 25 jaar en een echte bikini fitness fanatiekeling. In het dagelijks leven werkt ze als ambtenaar en runt ze haar eigen bedrijf. In de uren daar om heen is ze veel in de sportschool te vinden waar ze keihard werkt aan haar droomfysiek en doet ze modellenwerk. Ondertussen heeft Sylke 5 wedstrijden gedraaid bij de IFBB en een mooie 4e plaats behaald bij de Nederlandse top. Maar.. ze is nog lang niet klaar. Fitness, Fashion en beauty zijn de drie dingen die ze graag combineert en dat is wat zij nu gaat doen bij de WBFF.

Plaats een reactie