Interview Sylke Kempe

In de Online Coaching App van FITsociety staan deskundige coaches klaar om jou te begeleiden naar je doelen. Coaches zoals Sylke Kempe, bikini-fitness atleet en lifestyle coach. 

Sylke Kempe

Ik ben Sylke, 24 jaar oud. Ik woon samen met de liefde van mijn leven en 2 katten in het heerlijke Heerhugowaard. Je kunt me 5 keer in de week in de sportschool vinden en ik ben gek op alles wat met voeding en fitness te maken heeft. Ik vind het fijn om mensen te helpen en daag mezelf graag uit om het beste uit mezelf te halen. Mij is het gelukt om mijn leven compleet om te gooien, van niet sporter tot bikini-fitness atleet en lifestyle coach. 

“Fitness? Dat zou ik toch niet lang volhouden”

Toen ik een jaar of 15 was, werd er geconstateerd dat ik artrose heb in mijn heupgewricht en beginnend in mijn knie. Hier had ik toen erg veel last van. Ik turnde op vrij hoog niveau, maar hier moest ik vanwege de klachten helaas mee stoppen. “Je moet leren leven met de pijn”, werd er gezegd. Onbewust en bewust ging ik steeds meer beweging uit de weg. Sporten op school deed ik niet meer, stukken fietsen of wandelen sloeg ik over en als het maar even kon zocht ik een makkelijkere weg. Ik werd altijd gezien als het meisje dat liever lui was dan moe en toen ik vertelde dat ik was begonnen met fitness werd ik in eerste instantie ook eigenlijk keihard uitgelachen. Dat was toch niks voor mij en zou ik toch niet lang volhouden.

In mijn nog vrij korte leventje heb ik al best een hoop meegemaakt. Het heeft me gevormd tot wie ik ben en tot wie ik wil zijn. Ik heb op verschillende plaatsen gewoond, altijd op zoek naar een plek, iemand of iets waar ik zou passen, waar ik bij zou horen. Op werkgebied kon ik ook moeilijk iets vinden waar ik echt gelukkig van werd. Daardoor heb ik veel verschillende baantjes gehad en ook hierin stond ik bekend als degene die toch binnen no time wel weer iets anders had. Echte discipline en doorzettingsvermogen had ik dus niet en ik sloeg liever op de vlucht om vervolgens mezelf weer in een nieuw avontuur te storten.

“Niet lijden maar leiden”

Op een gegeven moment houdt dit natuurlijk een keertje op, het vluchten voor jezelf. Ik had privé vrij heftige dingen meegemaakt, ik was overwerkt en kwam in zwart gat terecht, een vorm van depressie. Dit is mijn wake-up call geweest en mede hierdoor is de liefde voor de fitness eigenlijk ontstaan. Achteraf ben ik hier dus eigenlijk heel erg dankbaar voor. Het was tijd om te werken aan mezelf. Zowel fysiek als mentaal. Tijd om niet meer te vluchten maar te kiezen voor mezelf. Mijn leven niet te lijden, maar te leiden zoals ik dat wilde. Zo ben ik eerst het fysieke stukje aan gaan pakken. Ik wilde weer lekker in mijn vel zitten, trots kunnen zijn en met een goed gevoel in de spiegel kunnen kijken. En dus ben ik de sportschool ingedoken. Ik vond het dood eng, de drempel was meters hoog, but I did it!

Het beviel me zoveel beter dan verwacht! Fysiek bracht het me langzaam wat resultaat, maar mentaal had ik vooral een doel om mijn bed uit te komen. Ergens voor te gaan. Ik merkte ook dat het op den duur een positief effect had op mijn artrose en dat het eindelijk een vorm van sporten was waar ik weinig last van had. Ik begon het zo leuk te vinden dat ik heel internet af ging struinen naar informatie, over training, maar na een tijdje ook over voeding. Ik wilde meer weten, alles zo goed mogelijk toepassen om zo mijn eigen lichaam te shapen en het beste resultaat te behalen wat op dat moment haalbaar was. Ik dacht altijd dat ik iemand was die dat niet kon, dat niet vol zou houden, hield ook onwijs van lekker eten, maar toch heb ik een weg gevonden die werkt.

Fitnesstrainer

Om nog meer kennis op te doen over voeding en gedrag ben ik succesvol een opleiding tot fitnesstrainer gaan volgen. Toen heb ik eigenlijk de carriereswitsch gemaakt van horeca-tijger naar lifestylecoach en sindsdien heb ik al zeker 100 verschillende mensen mogen begeleiden naar de beste versie van zichzelf. Iets waar ik onwijs veel voldoening uit haal.

Bikini-fitness

Toen het bij mijzelf nog meer begon te kriebelen om het uiterste uit mezelf te halen en toch op een ander vlak nog meer bij te leren, wilde ik graag een bikini-fitness wedstrijd gaan doen. Zo’n traject eens meemaken, kijken of ik die discipline zou hebben. Zelf heb ik een wedstrijd-coach in de hand genomen, ben ik bij een team terecht gekomen en daar ben ik nu ondertussen al 1,5 jaar onwijs trots op.

Ik heb erg veel geleerd van mijn coach, op het gebied van training, maar vooral ook op het gebied van voeding. Ik heb ondertussen 2 wedstrijden gedraaid en een mooie 7e en 5e plek behaald. Ook hierin heb ik echter fikse ups en downs gehad. Na mijn 2e wedstrijd een fiks verstoorde relatie gekregen met voeding wat toch wel de kant op ging van een eetstoornis. Nu ruim 3 kwart jaar later kan ik met trots zeggen dat ik ook dat heb overwonnen en dus weet hoe ik hier mee om moet gaan. Ondertussen ben ik weer vol in voorbereiding voor mijn 3e wedstrijd in maart. Weer een spannend leertraject.

100% inzet

Al met al heb ik een hele weg afgelegd om te komen waar ik nu sta. Ik heb mezelf bewezen dat iets negatiefs absoluut omgedraaid kan worden in iets positiefs.Dat er veel meer uit het leven te halen valt.

Ik had nooit gedacht dat mijn dromen sport gerelateerd zouden zijn, maar wat ben ik ongelooflijk blij en trots dat ik toen die stap heb gezet. Ja, het kost tijd, maar een betere investering was er voor mij niet. Mijn kracht is het laten inzien dat iedereen er mag zijn, dat fouten niet bestaan en je overal van kan leren en ik zal dan ook altijd mijn best voor doen om ergens de positieve kant van te belichten. Ik ben een steun, motivator, luisterend oor en stok achter de deur en kijk echt naar het individu. Ik weet welke hobbels er op de weg kunnen komen en ik weet ook hoe je hier overheen komt. Ik zet mij voor de volle 100% en zal jou ook pushen hetzelfde te doen.

Is het voor jou ook time for a change? Tijd om jezelf aan te pakken en tijd om het roer om te gooien? Dan ben je bij mij absoluut aan het juiste adres. Ik ben pas tevreden als we een weg hebben gevonden die werkt voor jou, als jij trots kan zijn op jezelf. Tot die tijd ben ik er om jou daarin te ondersteunen. ​

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Plaats een reactie