Transformatie: Mike de Pater

Mike de pater onderging┬ádankzij bodybuilding een transformatie van een onzekere teruggetrokken jongen in een zelfverzekerde man. Hier lees je zijn verhaal en zie je de foto’s van de shoot die we afgelopen zondag deden.

Mike de Pater

DSC_7278Een paar weken geleden ontving ik een mail Mike’s vriendin. Ze vertelde wat bodybuilding voor hem betekend had. Het sporten had niet alleen zijn lichaam verbeterd, maar zijn leven. Uit zijn foto’s bleek dat, hoewel hij nog niet zo lang traint, hij er fanatiek en serieus bezig is.┬áIk nodigde ze dan ook uit in Purmerend voor een fotoshoot.

  • Naam: Mike de Pater
  • Leeftijd: 21
  • Woonplaats: Waddinxveen
  • Sportschool: flex gym (Waddinxveen)
  • Trainingservaring (hoe lang train je en welke sporten heb je evt. daarvoor gedaan?):
  • Ik doe nu anderhalf jaar aan fitness. En heb hier voor en tijdje gebokst

Interview Mike de Pater

Kenneth: Wat was je motivatie om te beginnen met trainen en vervolgens om het vol te houden om dit resultaat te behalen?

Mike: ik was altijd heel erg dun, woog 50 kilo en kon eten wat ik wou maar aan kwam ik niet. Toen ben ik gaan trainen met de hoop aan te komen om zo beter in me vel te gaan zitten. Ik voelde me onzeker over m’n lichaam en was best onderduikend stond niet graag in de schijnwerpers en trok mezelf vaak en beetje terug van alles. Toen ik eenmaal verandering zag en de reacties hoorde van vrienden, familie een bekenden werd ik enorm gemotiveerd en ben ik alleen maar harder gaan trainen en goed gaan letten op m’n voeding.

Kenneth: Hoe en hoe vaak train je?

Before...
Before…

Mike: ik train momenteel 6 dagen in de week en train zo veel mogelijk kracht “bodybuildstyle”. Ik probeer elke spiergroep de juiste verhouding te geven en train m’n benen momenteel 2 dagen in de week

Kenneth: Wat heeft de bodybuild(life)style voor jou betekend?

Mike: Het heeft niet alleen me lichaam verandert maar veel meer. Ik kijk goed naar m’n voeding en leef gezond. Ik┬ázit veel beter in me vel ,┬áben veel opener geworden en stap nu veel sneller ergens op af. Ik voel me stukken vrolijker en dat hoor ik van veel mensen om me heen. Ik ben echt in een positieve zin veranderd van binnen en van buiten

Kenneth: Hoe reageerde familie en bekenden op je transformatie. Bijvoorbeeld nu ze de foto’s hebben gezien?

Mike: veel mensen om me heen geven me hele leuke reacties zeggen dat ik er top uit zie en dat ik echt goed bezig ben. Maar helaas zitten er ook mensen bij die minder goed praten en denken dat ik veranderd ben door steroïden en dat is best vervelend om te horen. Ik ben gegroeid door eten eten eten en nog is eten en het heeft me veel moeite gekost om te veranderen in hoe ik nu ben. Steroïden heb ik nooit gebruikt en dat wil ik zo houden ook.

Kenneth: We spraken tijdens de shoot al over deelname aan wedstrijden in de Men’s Physique klasse. Wanneer wil je meedoen aan je eerste wedstrijd en waar?

Mike: ik wil inderdaad graag wedstrijden gaan doen. Maar pas als ik me er klaar voor voel. Ik doe m’n best om zo snel mogelijk het podium op te kunnen, maar wanneer durf ik niet te zeggen. En waar is ook nog de vraag.

Kenneth: Wie begeleidt je hierbij?

Mike: ik wordt begeleid door Kerim Statebriga en Ruud Graafland.

Kenneth: Wat is je uiteindelijke doel binnen bodybuilding?

Mike: Als ik een doel qua lichaam zou moeten stellen dan zou ik zeggen en lichaam als de acteur Dwayne Johnson. ” The Rock”. En stiekem droom ik van Gorrila Wear als sponsor.

Kenneth: Je vriendin heeft je aangemeld en vertelde je dat achteraf. Blij dat ze dat gedaan heeft?

Mike: Toen me vriendin het me vertelde dacht ik gelijk: “Jij bent echt geweldig!”. Echt een schatje. Wat m’n vrouwtje allemaal voor mij doet. Ben enorm blij dat ze me heeft aangemeld ben haar echt dankbaar.

Photoshoot:

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

1 reactie

  1. Berend

    ‘Me’ is niet hetzelfde als ‘mijn’!

Plaats een reactie