Van Grootste Fitness Site naar Zoekmachine

Ik denk dat 1 augustus 2017 wel eens een van de belangrijkste dagen kan zijn in de geschiedenis van FITsociety. Waar ik in 2009 ooit ben begonnen met een eenvoudig blog, lang voor de fitness hype zijn intrede deed, is FITsociety nu veel meer geworden dan ik had durven dromen. Vandaag staat dan ook in het teken van de verandering van grootste fitness site van Nederland met ruim 300.000 bezoekers per maand naar:

FITsociety de grootste zoekmachine naar Personal Training en Online Coaching van Nederland.

Laat ik je meenemen naar de tijd waar onze onstaansgeschiedenis ligt.

Waarom FITsociety?

In 2009 was Hyves nog de grootste social media site van Nederland, de iPhone was 1 jaar oud en Instagram moest nog geboren worden. In die tijd voerden diverse fora in Nederland de boventoon als het aankwam op fitness op het internet. Her en der vond je nog een aantal sites, die niet of nauwelijks geüpdate werden of er gewoonweg niet uitzagen.

In die tijd werkte ik zelf bij en van de grootste websites van Nederland en vond ik dat het internet wel iets beters kon gebruiken dan het toenmalig aanbod van fora en websites. Niet veel later kwam ik Kenneth tegen en samen hebben we de jaren die daarop volgden gebouwd aan een van de grootste fitness site van Nederland, met als missie:

In een wereld van digitale communicatie dienen consumenten over de juiste kennis en informatie te beschikken wanneer het aankomt op fitness en gezondheid gerelateerde onderwerpen. 

Kijkend naar de vele artikelen en vele bezoekers denk ik dat we hier aardig in zijn geslaagd. Maar dit is vandaag de dag niet meer voldoende.

De fitness hype

Een aantal jaren vooruit: de fitness hype doet zijn intrede, en iedereen gebruikt “fit” in zijn of haar gebruikersnaam op social media. Bloggen wordt gemeengoed en de Instagram selfies en fit journeys vliegen om je oren met de bijbehorende hashtags. Met deze toenemende populariteit neemt ook de aandacht aan goede informatie en begeleiding toe. Iets waar wij vanuit onze missie altijd voor hebben gestaan en alleen maar konden toejuichen. Niet alleen de blogs en Fitfluencers nemen toe, ook de Personal Trainers en Online Coaches worden ongekend populair.

Maar wat doe je als informatie en kennis niet meer een bijdrage leveren aan het doel maar juist verwarrend worden. Wanneer je je als persoon echt gaat afvragen wat er nog waar is en wie je nog moet gaan geloven?

Iedereen is Personal Trainer

Hoogtepunt van deze toenemende populariteit is denk ik het artikel dat in Juni 2017 verscheen op de site van het Nieuwsblad.be. In dit artikel, genaamd: “Waarom het geen goede zaak is dat iedereen personal trainer is” wordt haarfijn uitgelegd wat er de afgelopen jaren zich heeft afgespeeld binnen de fitness industrie:

  1. Consumenten zijn bewuster en actiever een gezonde levensstijl gaan nastreven (mede door de opkomst van social media)
  2. Budget fitness ketens hebben de markt overgenomen en hebben professionele begeleiding afgestoten om lagere prijzen te kunnen bieden
  3. Consumenten zijn hierdoor overgelaten aan het wilde westen van het internet en social media om aan een goede coach of personal trainer te komen

Iedereen Personal trainer

FITsociety: Vind jouw FIT

Ondertussen waren wij al ruim 2 jaar actief met de ontwikkeling bezig van onze Android en iPhone app. Deze apps zouden in eerste instantie geheel gratis gebruikt kunnen worden door consumenten om voeding, training en progressie te kunnen tracken, zodat je altijd en overal kunt inzien hoe je traint, hoe (en hoeveel) je eet en of je vordert en richting jouw doelstelling komt. In tweede instantie zou het een lage drempel zijn om een Personal Trainer of Online Coach te kunnen kiezen in de app, die op zijn beurt weer via ons Coaching platform de consument realtime kon begeleiden.

Het leek ons daarom ook niet anders dan logisch om de trainers die zich aangemeld hadden om consumenten te begeleiden via de app ook centraal te stellen op onze website. Met deze stap brengen we keuze en transparantie in de markt van professionele fitness begeleiding en bieden we nog steeds gemak aan via onze app.

Aan de andere kant helpen we de professionals met:

  • De zichtbaarheid en vindbaarheid online. Dit is voor veel trainers namelijk nog een enorme uitdaging en is niet iets wat dicht bij henzelf ligt qua kennis.
  • Bieden we een compleet platform om trainingsschema’s, voedingsplannen, communicatie en progressie centraal via 1 platform te laten verlopen
  • Automatisering van de administratie

Ik hoop echt dat 1 augustus 2017 daarom een beginpunt gaat zijn in de manier waarop we gaan bouwen aan een echte FIT-society.

Over Ozgur Yasar

Ozgur is oprichter en eigenaar van FITsociety. Met een achtergrond bij Marktplaats, eBay, Microsoft en Monsterboard wil hij vraag en aanbod in de fitness markt dichter bij elkaar brengen.

Plaats een reactie