fibo 2014 verslag

FIBO 2014: Verslag van ’s werelds grootste fitnessbeurs

De FIBO in Keulen is ’s werelds grootste fitnessbeurs. Van zumba tot crossfit, van supplementen tot apparatuur van seminars tot bikini babes en bodybuilders. In de 4 dagen dat de beurs plaatsvindt wordt het bezocht door bijna 100.000 bezoekers uit meer dan 90 landen en zijn er ruim 700 aanwezige standhouders. ¬†FIBO 2014 is groots en wij waren erbij om verslag te doen!

FIBO 2014

Fitness is een zeer ruim begrip. De beurs is dan ook in verschillende hallen verdeeld. In de ene hal vind je bijvoorbeeld de nieuwste fitness-apparatuur van toestellen voor kinderen, designer fitness-apparatuur, gespecialiseerde toestellen voor fysiotherapeuten en apparaten waarvan je je mag afvragen waartoe ze dienen. In ander deel wordt op het moment dat we er voorbij lopen een lezing gehouden over de ontwikkeling van de rol van de personal trainer. Wil je zelf actief aan de slag? Maak dan een keuze uit de vele activiteiten zoals zumba, crossfit, arm-wrestling, ¬†powerlifting enz. Eenmaal moe geworden, kan je ontspannen bij de stand waar ze hypermoderne massagestoelen demonstreren. Of je loopt eerst even langs de hal met supplementen voor een prote√Įne-shake waarbij je op moet passen niet te botsten tegen de vele bodybuilders en fitnessmodellen in alle maten. Dat is tenminste als je tijdig een kaartje bemachtigd hebt, want die waren al enige tijd uitverkocht.

Impressie FIBO 2014

Pro Bikini models FIBO 2014

Als jonge gezonde man is één van de aantrekkelijke kanten van de FIBO zijn de vele deelneemsters aan wedstrijden voor professional miss Bikini wedstrijden. De organisatie had voor FITsociety.nl geregeld dat we met enkele top-bodybuilders konden spreken voor en dat we ons verder konden concentreren op de rest van de beurs en de dames. Een taak waar ik me graag voor opofferde.

De interviews met de IFBB pro atleten, zoals 8 voudig Mr. Olympia Ronnie Coleman, onze eigen Roelly Winklaar, Victor Martinez en meer vind je verder op FITsociety.nl.

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie